! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 27 окт 2012 11:17

Преди малко, някакъв идиот на еднопосочна улица, си ходеше ПЕША по платното, а тротоарите са свободни, лазих по него, да се сети, че не е излезнал с колата, и отгоре на всичкото си върви по платното и даже не обръща внимание, телефона е по-важен! Свирнах му с клаксона, а тоя даже не ми обърна и "ВПЕЧЕТЛЕНИЕ" :screwy Още малко ще ме бие facepalm

Потребителски аватар
vihren1
Автомобил:
Двигател:

Днес бях спрял за малко до един стълб

Мнениеот vihren1 » Пон 29 окт 2012 2:13

Днес бях спрял за малко до един стълб. Задната ми броня почти опираше до него, връщам се аз и , о чудо на 2 см до предната ми броня е спряло поло с надписи на форума. Бързах много, а и бях със служебната тойота карина 2, посвирих малко с клаксона - нищо. Включих 1ва и на полусъединиттел го изтиках 1 м напред. Чувствам се малко виновен, но аз винаги внимавам как спирам, с идеята да не преча на другите.
Оказа се, че бронята на тойотата е по здрава от тази на полото :applause:

Тези стикери на форума не трябва ли да се раздават след тест за интелигентност например ??!!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 29 окт 2012 13:59

Поздрави за селяндура с червеното паркетно джипче, който щеше да ме сгази на пешеходна пътека, че и спря да се кара, че ми светнало червено посредата на булеварда :screwy :screwy :screwy
Аман от лоести комплексари scare

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Днес бях спрял за малко до един стълб

Мнениеот bobocamaro » Пон 29 окт 2012 14:04

vihren1 написа: Тези стикери на форума не трябва ли да се раздават след тест за интелигентност например ??!!

Да, аз нямам защото не преминах теста. :oops:
Но пък днес спасих едно Карнобатско нещастие, с фабия на прелез.
Селякът понечи да премине на спусната бариера, аз видях фенера на влака отдясно и наблизо. mhihi
Разсветих, разсвирих и помахах с ръка, та оня зацепи и върна колата назад.
А требаше да си трая и да събирам части после.

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Пон 29 окт 2012 14:32

И аз вчера вечерта като колега над мен..
Карам по Брюксел, дъжд, вятър и пред мен някаква МЕГА ОВЦА с ново ауди рег Y с 20км в лявата лента :screwy
От водата ли я беше страх, от движението ли, не знам!
Къъъъъъъъъси, дъъъъъъъъъъъъъълги, свиррррррррррррррррррр а у ама никаква реакция! death В другата лента кола до кола, ни да се престроявам ни да карам.. ни нищо!
Включих си дългите и през целия Брюксел карах зад въпросната, обаче тя не, седи си в лявата лента и си се вози наща.
А зад мен виждах вече колона от нервни шофьори и на светофара вече не издържах, само като видях до къде си беше дръпнала седалката и откачих!
Да не говорим, че вчера докато пътувахме към НИМ с колегите пак беше пълно истински идиоти! Няма мигачи, няма нищо.. пък и като не ги пуснеш те псуват бе! Гадно племе! :dummy:

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c1ick » Пон 29 окт 2012 14:44

onazi написа:Карам ... МЕГА ОВЦА ...

Раздел III, чл. 15, ал. 2
ако не ти харесва - път широк.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 29 окт 2012 22:10

onazi написа:Къъъъъъъъъси, дъъъъъъъъъъъъъълги, свиррррррррррррррррррр а у ама никаква реакция!
Включих си дългите и през целия Брюксел карах зад въпросната, обаче тя не, седи си в лявата лента и си се вози наща.
само като видях до къде си беше дръпнала седалката и откачих!

Покъртително :37:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 30 окт 2012 10:01

c1ick написа:

Пътя не е широк и няма накъде. Такива шофьори нямат място в софийския трафик, а ти трябва да си някъв нереален да му цитираш закона....

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Вто 30 окт 2012 10:20

bugster написа:
c1ick написа:

Пътя не е широк и няма накъде. Такива шофьори нямат място в софийския трафик, а ти трябва да си някъв нереален да му цитираш закона....

По спомен бул."Брюксел" е с по 2 ленти за движение в посока, което от своя страна позволява и изпреварването/задминаването на МПС.
ии... все пак закона трябва да се знае и още повече да се прилага от всички, дори и от шофьорите, намиращи се в софийския трафик!
:beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 30 окт 2012 10:45

onazi написа:и пред мен някаква МЕГА ОВЦА

Опасявам се, че в случай приликата с чифтокопитното е по-приложима към теб, бих те посъветвал да прочетеш отново правилника за прилагане на закона за движение по пътищата. Точният член от закона вече са ти го цитирали

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 30 окт 2012 11:26

Абе как ще кара с 20-30 в лява лента по натоварен двулентов отсек в пиков час в София ... или където и да е било ?!?!
Вие нормални ли сте да я оправдавате ????
Точно заради такива неориентирани влачещи се индивиди стават нервните ситуации.
Може да не е в нарушение на закона буквално, но това за реалната ситуация в Софийския трафик е супер неадекватно откъдето и да го погледнеш.

vnkostadinov написа:
По спомен бул."Брюксел" е с по 2 ленти за движение в посока, което от своя страна позволява и изпреварването/задминаването на МПС.
ии... все пак закона трябва да се знае и още повече да се прилага от всички, дори и от шофьорите, намиращи се в софийския трафик!
:beer

Кое изпреварване е позволено - отдясно ??
Ти прочете ли в коя лента е карала ?? А прочете ли и че в дясната са били кола до кола ??
Или май да се намираме на приказка без да гледаме ??

Потребителски аватар
onazi

Мнениеот onazi » Вто 30 окт 2012 11:31

Да бе и аз тва си мисля..

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 30 окт 2012 12:14

Говорите малко прибързано и разпалено. Първо, 100% съм сигурен, че не се е движила с 20-30км/ч по бул Брюксел, леко преувеличение има тук. Второ, каква точно е вероятността и в двете ленти колите да се движат с еднаква скорост (така че да няма откъде да се мине) и тази скорост и на двете коли да е 20-30км/ч. Тъй че нека не защитаваме селското поведение с дълги светлини и клаксони и т.н.

Потребителски аватар
onazi

Мнениеот onazi » Вто 30 окт 2012 12:37

Да, мили ми колега, прав си! Тя караше с 180км и аз се мъчех да я настигна потейки се зад волана и то в дясната лента гримирайки се :063: maikomila
Ти четеш ли ме? Ясно съм написала, че караше точно с 20 км а и защо трябва да минавам в другата лента, при положение, че тя е предзначена за бавно движещи се пътни превозни средства? Кое е селското точно приятелю? Селско е да караш нова и хубава кола с 20км, за да видим всички и да правиш задръстване умишлено и колената да ти бутат волана! А и да не забравяме, че там ограничението е 80км не 20.. ще ме прощавате, амааа.... точно заради такива кухни лейки стават повечето задръствания и катастрофи..

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Вто 30 окт 2012 12:53

onazi написа:защо трябва да минавам в другата лента, при положение, че тя е предзначена за бавно движещи се пътни превозни средства?

Ти кликна ли на линка даден горе (Раздел III, чл. 15, ал. 2)?

onazi написа:А и да не забравяме, че там ограничението е 80км не 20.. ще ме прощавате, амааа....

Че ограничението е 80км/ч не означава, че трябва МПСтата да се движат с него :))) Долна граница аз не знам да има.

И аз се дразня като някой кара така, но след като нищо не мога да напрая (някой му е дал книжка и не кара срещу закона) го подминавам по най-бързия, безопасен и законен начин и го забравям след около 1сек. Има ли нужда от толкова нерви? :beer

Върни се в “Пътеводител”