! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот brum » Вто 30 окт 2012 22:30

viking. написа:Бавно или "бързо" трябва да се кара в дясната лента според закона за движение по пътищата,освен в случай на изпреварване,което се извършва в лявата лента при двулентов път в дадения казус.Няма какво да се коментира...

Когато и двете ленти за движение са в една посока не се води за изпреварване :) . Изпреварване е когато навлезеш в лентата за насрещно движение за да задминеш кола движеща се в твоята. Или поне такива тълкувания има по мрежата на ЗДвП.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 30 окт 2012 22:31

Колега, няма смисъл, аз още веднага след мнението за "МЕГА ОВЦАТА" пуснах едно мнение обяснявайки всичко това, след това обаче го изтрих, и правилно съм направил!

Това правило за "удобната лента" е сравнително ново, 2006 ако не се лъжа, аз имам Ц кат. от 1997, закона от тогава до сега доста се променил, но както и да е, това не ми пречи да го знам, и аз от не много отдавна го знам това правило, но съм го осмисли и възприел, даже ми е кеф да си карам в лявата лента.

Да не знаеш нещо не е хубаво, но пък не е и лошо, поне докато не се случи нещо заради незнанието на някой, но много по лошо е когато се обяснява нещо на някой, и той не иска да го възприеме, в случая това , че няма такова понятие като бърза, бавна и лента за ниско прелитащи, всеки си кара където му е УДОБНО, и с колкото си иска, в закона има максимално разрешена скорост, не и минимална(има но в други случай)!

Настигаш някой в която и да било лента, дори лява, еми минаваш в другата и си продължаваш, какво толкова трудно има, това е все едно да настигнеш някой в дясната и да го изпревариш през лявата, само че в случая е обратно и не става въпрос за изпреварване, понеже ще стане от дясно, не знам, може би заобикаляне ще се води, но не е в никакъв случай изпреварване, ако това ви притеснява!

п.п. такива "дискотечни" коли хич не го отразявам като съм лявата лента.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 30 окт 2012 22:37

Мен за 2-3 дни искат да ме удрят поне 5-6 пъти.Малоумници всякакви.Вярно че карам една застава в момента,но си и работят и фаровете и габаритите(отделни са) и пак не ме виждат...а даже и бучи.Аман просто !

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 30 окт 2012 22:38

Колежке, с къси, дълги, свир и прочие (при описаната от теб ситуация) така ще те излекува някой като върне с една или две предавки набърже, без да бара спирачката, та ще се чудиш откъде ти е дошло. :wink:
Как не те беше срам, да го напишеш това мнение, не знам...
Дано поне се учиш от грешките си :wink:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 30 окт 2012 22:42

Аз предлагам да я убием с камъни, после да се погаврим с нея!
Вие не сте нормални, изписахте 2 страници за това, че някой светкал с фарове, а не обърнахте внимание на това, че някой ще го сгазят на пътека и друг спасил самоубиец на прелез.
Аз мразя малоумници, които като излезнат на Цариградско и веднага в лево бият, макар че карат с 50.
Ще им светкам и свиркам и ще ги псувам колкото мога, докато не ми изгорят фаровете и не ми млъкне клаксона.
Вие си спазвайте законите. Големи сте
:bowdown

Последна промяна от hooligans на Вто 30 окт 2012 22:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 30 окт 2012 23:05

Нали трябва да се перчим колко се спазва еди кое си,за еди що си!И после като се качат по колите:"еее,аре карайте,бе" mhihi
Нека прекратим споровете с "овцете",че одеве някаква такава свиреща,с варненско Бентли ми вдигна нервите,явно си мислеше,че е вечеряла с Господ.Беше недоволна,че спрях,за да изчакам червения светофар :screwy

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Сря 31 окт 2012 0:01

Вчера вечерта леко пръскаше и пред мен на Дойран един реши,че ще почва да се върти с ръчната (карахме поне с 40 тоя беше с някакъв ФОРД) ,Завъртя се наляво,надясно (незнам как не събра паркираните от двете страни коли ) и накрая направи ляв завой пак с ръчната и влезна в една пресечка ... :Х

viking.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viking. » Сря 31 окт 2012 12:25

stefan4o написа:
viking. написа:Бавно или "бързо" трябва да се кара в дясната лента според закона за движение по пътищата,освен в случай на изпреварване,което се извършва в лявата лента при двулентов път в дадения казус.Няма какво да се коментира...

А ти чел ли си ЗДвП, който така смело "цитираш". Как ще коментираш следния член:
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока
, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;.

Според закона всъщност излиза, че може :shock

Стефанчо,карай си в дясната лента майка,с каквато скорост си искаш,само не "пречи" на останалите.Ако тълкуваме моето цитиране на въпросният закон за двупосочен път казвам истината.Не искам да доказвам нищо на никой,просто призовавам да се съобразяваме един с друг на пътя.Много ли коства това..

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 31 окт 2012 13:07

viking. написа:Стефанчо,карай си в дясната лента майка,с каквато скорост си искаш,само не "пречи" на останалите.Ако тълкуваме моето цитиране на въпросният закон за двупосочен път казвам истината.Не искам да доказвам нищо на никой,просто призовавам да се съобразяваме един с друг на пътя.Много ли коства това..

По принцип съм толерантен на пътя и се съобразявам с останалите - т.е. гледам да не преча, като усетя, че съм бавен и правя път, ако не ми коства нищо или преценя, че няма да направя ПТП. Тук въпросът е дали ИМА ПРАВО да кара в лява лента - според закона - има. Толкоз. Както вече уточнихме за път с две или повече ленти в едната посока преминаването в друга лента не се счита за изпреварване, когато става дума за градски условия (което уточнение е много ясно написано в закона).

Потребителски аватар
JUSTICE_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JUSTICE_G » Сря 31 окт 2012 17:37

hooligans написа:Ще им светкам и свиркам и ще ги псувам колкото мога, докато не ми изгорят фаровете и не ми млъкне клаксона.

Ще си позволя да те поправя. Ще им светкаш, свиркаш и псуваш докато се намери кой да те ИЗЛЕКУВА. А с присъщия ти характер, гарантирам че този период няма да е далеч. Такива периоди дават уроци за цял живот и се помнят дълго.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 31 окт 2012 20:53

eminem94 написа:Вчера вечерта леко пръскаше и пред мен на Дойран един реши,че ще почва да се върти с ръчната (карахме поне с 40 тоя беше с някакъв ФОРД) ,Завъртя се наляво,надясно (незнам как не събра паркираните от двете страни коли ) и накрая направи ляв завой пак с ръчната и влезна в една пресечка ... :Х

Е то в понеделник на Дойран едни се бяха ударили, точно се беше стъмнило и валеше дъжд ..

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 31 окт 2012 21:11

JUSTICE_G написа:
hooligans написа:Ще им светкам и свиркам и ще ги псувам колкото мога, докато не ми изгорят фаровете и не ми млъкне клаксона.

Ще си позволя да те поправя. Ще им светкаш, свиркаш и псуваш докато се намери кой да те ИЗЛЕКУВА. А с присъщия ти характер, гарантирам че този период няма да е далеч. Такива периоди дават уроци за цял живот и се помнят дълго.

Хайде да не знаеш какъв ми е характера?
Става ли ?
Нека ме лекуват, и аз мога да лекувам :lol:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 31 окт 2012 21:20

Да запиша двама мега идиота
Първия - Кръстовището на Семинарията посока Черни връх.
Хонда цвик си е в лентата за десен завой седи на зелено, отзад му свиркат - никава реакция.
Светва зелено за направо и наляво и тъпанара му с тапанарите дава ляв мига и тръгва да завива наляво.
Такова нещо не бях виждал никога :banghead: .
Втория е с пасатец, червен врачански селянин и каруцар предполагам.
Реши, че като излиза от пряка на бул. Черни връх е с предимство и аз трябва да спра. така ме засече, че щях да го отнеса глупака му с глупак.
Селяндур, ако четеш тук, си скъсай книжката, преди някой да те е скъсал от бой.
BP 8271
Аман от нещастници
:banghead:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 31 окт 2012 23:12

Е как ще я скъса бе Жоре - тя е пластмасова книжката ..... по-скоро да я счупи !!! mhihi

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 31 окт 2012 23:23

веселин написа:Е как ще я скъса бе Жоре - тя е пластмасова книжката ..... по-скоро да я счупи !!! mhihi

Извинявам се, да я среже! Най- лесно ще му е!
Ти пък за това ли се хвана?

Върни се в “Пътеводител”