! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот веселин » Сря 31 окт 2012 23:25

hooligans написа:
веселин написа:Е как ще я скъса бе Жоре - тя е пластмасова книжката ..... по-скоро да я счупи !!! mhihi

Извинявам се, да я среже! Най- лесно ще му е!
Ти пък за това ли се хвана?

:beer :wink:

Потребителски аватар
JUSTICE_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JUSTICE_G » Чет 01 ное 2012 0:53

hooligans написа:Да запиша двама мега идиота

Реши, че като излиза от пряка на бул. Черни връх е с предимство и аз трябва да спра. така ме засече, че щях да го отнеса глупака му с глупак.
Селяндур, ако четеш тук, си скъсай книжката, преди някой да те е скъсал от бой.
BP 8271
Аман от нещастници
:banghead:

Колега, като чета гореспоменатите закани целият настръхвам. Би ли споделил с какъв регистрационен номер караш из София, щото и аз често покарвам из нея, та да знам превантивно да внимавам и да се пазя да не сгафя. Надявам се че молбата ми ще бъде удовлетворена, защото е сериозна. Ще бъда нащрек.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 01 ное 2012 7:23

хахах, ругистриран си скоро колега и не си свикнал на хулиганчето на приказките, иначе е добро момче :D

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 01 ное 2012 9:59

К.Одаджийски написа:хахах, ругистриран си скоро колега и не си свикнал на хулиганчето на приказките, иначе е добро момче :D

mhihi mhihi mhihi
Ода, не ме излагай бре :Mr Green Fun
Колега, просто мразя безмозъчни идиоти зад волана.
Трябва да има ред и да се съобразяваме с другите, а в послено време няма никакъв ред и всеки мачка.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 01 ное 2012 11:19

hooligans написа:Колега, просто мразя безмозъчни идиоти зад волана.
Трябва да има ред и да се съобразяваме с другите, а в послено време няма никакъв ред и всеки мачка.

hooligans написа:Ще им светкам и свиркам и ще ги псувам колкото мога, докато не ми изгорят фаровете и не ми млъкне клаксона.
Вие си спазвайте законите. Големи сте
:bowdown

Странно, когато някой наруши правилника в твой ущърб той е идиот. Когато го правиш ти си пич mhihi

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 01 ное 2012 11:34

Хехехехехе, добре го извади от друго мнение :bowdown
В другото ставаше въпрос за светкане, а не за засичане :beat_butt2

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 01 ное 2012 12:22

Всеки си има мозък в главата, да си го ползва със здраве!
Онзи ден, по обяд, точно когато най-валеше, един колега с Пасат В3 седан ме изпревари на спускане, преди десен завой, с обратен наклон. В завоя натисна панически спирачка, поднесе се и завърши маневрата в бордюра отсреща. Не ми се спираше да видя какво е потрошил и да го питам, що ми мигаше с фаровете, преди да реши да ме изпреварва. Аз спусках на 3-та с 40, с тази скорост там колата не ускорява, не натискам спирачки и зная колко е коварен завоя на мокро, щото през него се оттича водата от доста дългата улица, зимата е направо пързалка. Ама колегата май не знаеше, вече ще знае...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 01 ное 2012 12:38

hooligans написа:В другото ставаше въпрос за светкане, а не за засичане :beat_butt2

Светкането и свиркането БЕЗ да има причина за това (предотвратяване на ПТП) също не са позволени от ЗДвП, доколкото зная, освен ако не са го променили де :wink:
Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА
ОТГОВОРНОСТ
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
глоба 10 лв. водач, който:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005
г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените
документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за
регистрация на управляваното моторно превозно средство;
2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна
застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил
задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на
установяване на нарушението;
3. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) неправилно използва звуков сигнал в населено място;

Не спорим, просто уточняваме някои точки от закона :lol:

Раздел VI. Сигнали, подавани от участниците в движението

Чл. 28. (1) За предупреждаване на останалите участници в движението за
намерението си да извърши маневра водачът на пътно превозно средство подава
следните сигнали:
1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за
завиване наляво или за отклонение наляво;
2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява
ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение
надясно.
(2) Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва
превключването на светлините, а извън населените места - и звуков сигнал.
Чл. 29. Сигналът за спиране, подаван от водач на пътно превозно средство,
което няма стоп-светлини или те са повредени, е лява или дясна ръка, изпъната нагоре.
Чл. 30. Използването на звуков сигнал в населените места е забранено, освен за предотвратяване на пътнотранспортно произшествие.

Ясно и точно са го написали, без двусмислени тълкувания :!:

Последна промяна от stefan4o на Чет 01 ное 2012 13:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 01 ное 2012 13:16

Отказвам се да споря facepalm

viking.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viking. » Пет 02 ное 2012 18:23

Правилно стабиляга.Темата се превърна на махленско люпене на слънчогледови семки.Пусне ли някой някаква тема и става страшно от разбирачи..
Ако всички спазваме правилата,такива теми няма да срещаме..Но нали се сещате това кога ще стане..

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 02 ное 2012 18:38

Вчера в най-силния дъжд, вечерта един идиот с Поло, караше зад мен и Адски много ме заслепяваше! Казах си, така ми се струва и си карах, обаче взе да се приближава зад мен доста, и реших да карам мааалко по-бързо, макър да вали и настилката да е мокра и си карам с 90км/ч и този пак се лепи зад мен, реших да не му обръщам внимание, но просто адски много ме заслепяваше, и завъртях огледалото за обратно виждане в купето на друга посока за да не ми вади "О"чото! Ма така карах 14 км и по едно време на страничното огледало гледам, че въпросният превключи на "Къси" светлини, и ОХААА, живее се, все едно душата ми се роди отново!
И просто реши да ме изпревари, и точно по български и аз реших да му посветя в купето, и "КАТО МИ СЕ ОТКРИ" ЗЕЕЕЕМИИИ тия ДЪЛГИИИИ facepalm

viking.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viking. » Пет 02 ное 2012 19:26

my heart iS iCe написа:Вчера в най-силния дъжд, вечерта един идиот с Поло, караше зад мен и Адски много ме заслепяваше! Казах си, така ми се струва и си карах, обаче взе да се приближава зад мен доста, и реших да карам мааалко по-бързо, макър да вали и настилката да е мокра и си карам с 90км/ч и този пак се лепи зад мен, реших да не му обръщам внимание, но просто адски много ме заслепяваше, и завъртях огледалото за обратно виждане в купето на друга посока за да не ми вади "О"чото! Ма така карах 14 км и по едно време на страничното огледало гледам, че въпросният превключи на "Къси" светлини, и ОХААА, живее се, все едно душата ми се роди отново!
И просто реши да ме изпревари, и точно по български и аз реших да му посветя в купето, и "КАТО МИ СЕ ОТКРИ" ЗЕЕЕЕМИИИ тия ДЪЛГИИИИ facepalm

Страшен си.Изпростял си като него...

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 02 ное 2012 19:30

:lol Май няма нужда от коментар :) :063:

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Пет 02 ное 2012 19:48

viking. написа:
my heart iS iCe написа:Вчера в най-силния дъжд, вечерта един идиот с Поло, караше зад мен и Адски много ме заслепяваше! Казах си, така ми се струва и си карах, обаче взе да се приближава зад мен доста, и реших да карам мааалко по-бързо, макър да вали и настилката да е мокра и си карам с 90км/ч и този пак се лепи зад мен, реших да не му обръщам внимание, но просто адски много ме заслепяваше, и завъртях огледалото за обратно виждане в купето на друга посока за да не ми вади "О"чото! Ма така карах 14 км и по едно време на страничното огледало гледам, че въпросният превключи на "Къси" светлини, и ОХААА, живее се, все едно душата ми се роди отново!

Що бе ... аз в такава ситуация, нарочно отбивам та да мине пред мен и да му прая същото да види какво е ... :Mr Green Fun

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пет 02 ное 2012 22:30

viking. написа:

Що бе, по някога и това помага. Важното е да му светне лампата :idea: , че се е @срал! На един от 100 да му светне - файдица - остават 99. С толерастията, толкова модерна напоследък, най-много да станат 101.Издънката не трябва да остава неотбелязана, естествено без да се предизвикват ексцесии.

Върни се в “Пътеводител”