Катастрофи...поуки разни...
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Катастрофи...поуки разни...
Е, те тракторите да не би да летят? От къде да минат? Разбира се, че тези пътища не са само за нас с леките автомобили. Колкото те ви пречат, толкова и вие им пречите. Всички са превозни средства и имат място на пътя при спазване на съответните закони и ограничения валидни за даденото превозно средство. 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Имат място, ама са длъжни по закон при първа възможност да отбиват и да пускат колоната. А колко от тях го правят и колко си карат харабийската без да им пука че 20 коли трябва някак да ги изпреварят?
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Няма значение трактор или стълб, ако "оня" кретен е карал според ограничението е нямало да има такива последствия ............
theultimate написа:Имат място, ама са длъжни по закон при първа възможност да отбиват и да пускат колоната. А колко от тях го правят и колко си карат харабийската без да им пука че 20 коли трябва някак да ги изпреварят?
Ми да си седят у дома тогава, за да може карачите да си карат на спокойствие?
Щом съм излезнал и съм участник в движението не съм длъжен единствено аз да се съобразявам с колите, а и те с мен!!!
Един такъв, дето ми се пънеше и свиреше отзад за един брой се размина да му забия щангата в предното стъкло.Избяга...
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Казах ти - по закон като видят отбивка ->десния мигач, пускат колоната и продължават. Наскоро видях държава, където наистина го правят. За съжаление тукашните шофьори на камиони, трактори и т.н си карат и не им пука за останалите.
Закона ми е ясен.
Обаче никога няма да пусна някой, който ми се пъне и прави на карач.
Като карам, даже с ръка подканвам хората да ме изпреварят, когато нямат видимост, а аз имам.
А да спирам на всяка отбивка, или разклонение за друга улица през 20 метра.Епа няма да стане.
Обаче никога няма да пусна някой, който ми се пъне и прави на карач.
Като карам, даже с ръка подканвам хората да ме изпреварят, когато нямат видимост, а аз имам.
А да спирам на всяка отбивка, или разклонение за друга улица през 20 метра.Епа няма да стане.
А питаш ли го на някое нагорнище, ако спре камион натоварен с 40т. зърно после как ще тръгне! Нали говорим за толерантност, ами бъдете толерантни и към камионите, както и те към нас като ни махнат с ръка да изпреварим на някои завой където те имат видимост а ние не!
kvk написа:Отностно питането какво правят тракторите по пътя:
Съгласно наредба 15 от 2008 година подписани от 3-ма министри:
Издадена от Министерството на земеделието и продоволствието, Министерството на вътрешните работи и Министерството на регионалното развитие и благоустройството Обн. ДВ. бр.40 от 18 Април 2008г.
Движението на земеделска и горска техника /ЗГТ/ е разрешено по пътища отворени за обществено ползване спазвайки ЗДП както особено внимание се следи да не се изнасят кал по асфалта и
Когато се предвижва ЗГТ по асфалтов път денонощно през ЦЯЛАТА ГОДИНА да бъде със включени къси светлини и жълта проблясваща или мигаща светлина = буркан /сългасно чл. 8 от горепосочената наредба/ в противен случай на водачът на ЗГТ се съставя акт за нарушение в размер на 50 до 150 лв.
Отностно винетките на ЗГТ
Съгласно чл. 10 д от Законът за пътищата - Земеделската и горска техника регистрирана съгласно "Закон за регистрация и контрол на земеделска и горска техника" /ЗРКЗГТ/ е освободена от винетна такса!
Та за израза СЕЛЯНДУРИ пич ти хляб не ядеш ли или цялата ти рода се е пръкнала на жълтите павета!
Големи СОФИЯНЦИ се извъдихте но по празници София опустява защото "софиянци" са се завърнали по родните места!
Едно време като трябваше да си избирам професия и какво да уча избрах да стана агроном защото хляб винаги ще се яде и винаги ще има земеделие. Икономисти може и да не са нужни но това ще е нужно.
Колега и като завърши за агроном не разбра ли че за това има второкласни пътища на община еди коя си.Къде си ги виждал тези пътища

- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Пичове израза СЕЛЯНДУР не се определя от месторождение/местоживеене, а от МАНТАЛИТЕТА, та мисълта ми е не се дразнете взаимно, че и тук ще стане една .......

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Колата/камиона, коланчето, стартера, съединителя, първа ...

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Поредния убиец
http://www.focus-news.net/?id=n1451462
Такъв ако бяха мои близки в колата ще му троша кокалче по кокалче ако ще и да ме съдят после.
Такъв ако бяха мои близки в колата ще му троша кокалче по кокалче ако ще и да ме съдят после.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поредния убиец
Питам се къде върви тази държава! Отнета му шофьорска книжка, направо в затвора, кви пробации кви пет лева! Много добре знам как отиват на пробация такива келеши! Набутат ги в някой държавна зграда да чистят или да мият прозорци и идват когато си поискат! На такива трябва затвор, кви са тия пробации! Заради грешка на някой горе седящ трол, сега загинаха 3-ма човека! Ужасс! На тоя и доживотен му е малко. Направо се замислям аджиба ние какво правиме, дано да ни пази господ от такива камикадзета! 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
http://focus-news.net/?id=n1451372 -споменато без особени подробности.Та да преминем към тях:човекът е прегазен на пешеходна пътека, водачът е неупотребил.Колата е изглеждала като ударена в стълб, тялото на жертвата е отхвърлено на 73 метра в следствие от удара, по данни от рулетките на "тежката" група.От жестокия удар тялото е открито само по боксерки(извинявам се за тъпашката думичка), т.е. дрехи/обувки са излетяли в движение.Мераклия да пресметне скоростта на автомобила, в град?
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:http://focus-news.net/?id=n1451372 -споменато без особени подробности.Та да преминем към тях:човекът е прегазен на пешеходна пътека, водачът е неупотребил.Колата е изглеждала като ударена в стълб, тялото на жертвата е отхвърлено на 73 метра в следствие от удара, по данни от рулетките на "тежката" група.От жестокия удар тялото е открито само по боксерки(извинявам се за тъпашката думичка), т.е. дрехи/обувки са излетяли в движение.Мераклия да пресметне скоростта на автомобила, в град?
на пешеходна пътека ама друг път, точно където беше блъснат човека пешеходна пътека няма, но мераклии самоубийци колкото си искаш.
тоя с астрата верно е карал доста бързо, но и пешеходеца си е виновен.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Petrolhead написа:bobocamaro написа:http://focus-news.net/?id=n1451372 -споменато без особени подробности.Та да преминем към тях:човекът е прегазен на пешеходна пътека, водачът е неупотребил.Колата е изглеждала като ударена в стълб, тялото на жертвата е отхвърлено на 73 метра в следствие от удара, по данни от рулетките на "тежката" група.От жестокия удар тялото е открито само по боксерки(извинявам се за тъпашката думичка), т.е. дрехи/обувки са излетяли в движение.Мераклия да пресметне скоростта на автомобила, в град?
на пешеходна пътека ама друг път, точно където беше блъснат човека пешеходна пътека няма, но мераклии самоубийци колкото си искаш.
тоя с астрата верно е карал доста бързо, но и пешеходеца си е виновен.
Викаш самоубиец