Катастрофи...поуки разни...
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Катастрофи...поуки разни...
Е, те тракторите да не би да летят? От къде да минат? Разбира се, че тези пътища не са само за нас с леките автомобили. Колкото те ви пречат, толкова и вие им пречите. Всички са превозни средства и имат място на пътя при спазване на съответните закони и ограничения валидни за даденото превозно средство. 

- 
				theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Имат място, ама са длъжни по закон при първа възможност да отбиват и да пускат колоната. А колко от тях го правят и колко си карат харабийската без да им пука че 20 коли трябва някак да ги изпреварят?

- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Няма значение трактор или стълб, ако "оня" кретен е карал според ограничението е нямало да има такива последствия ............

theultimate написа:Имат място, ама са длъжни по закон при първа възможност да отбиват и да пускат колоната. А колко от тях го правят и колко си карат харабийската без да им пука че 20 коли трябва някак да ги изпреварят?
Ми да си седят у дома тогава, за да може карачите да си карат на спокойствие?
Щом съм излезнал и съм участник в движението не съм длъжен единствено аз да се съобразявам с колите, а и те с мен!!!
Един такъв, дето ми се пънеше и свиреше отзад за един брой се размина да му забия щангата в предното стъкло.Избяга...
- 
				theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Казах ти - по закон като видят отбивка ->десния мигач, пускат колоната и продължават. Наскоро видях държава, където наистина го правят. За съжаление тукашните шофьори  на камиони, трактори и т.н си карат и не им пука за останалите.

Закона ми е ясен.
Обаче никога няма да пусна някой, който ми се пъне и прави на карач.
Като карам, даже с ръка подканвам хората да ме изпреварят, когато нямат видимост, а аз имам.
А да спирам на всяка отбивка, или разклонение за друга улица през 20 метра.Епа няма да стане.

Обаче никога няма да пусна някой, който ми се пъне и прави на карач.
Като карам, даже с ръка подканвам хората да ме изпреварят, когато нямат видимост, а аз имам.
А да спирам на всяка отбивка, или разклонение за друга улица през 20 метра.Епа няма да стане.
А питаш ли го на някое нагорнище, ако спре камион натоварен с 40т. зърно после как ще тръгне! Нали говорим за толерантност, ами бъдете толерантни и към камионите, както и те към нас като ни махнат с ръка да изпреварим на някои завой където те имат видимост а ние не!

kvk написа:Отностно питането какво правят тракторите по пътя:
Съгласно наредба 15 от 2008 година подписани от 3-ма министри:
Издадена от Министерството на земеделието и продоволствието, Министерството на вътрешните работи и Министерството на регионалното развитие и благоустройството Обн. ДВ. бр.40 от 18 Април 2008г.
Движението на земеделска и горска техника /ЗГТ/ е разрешено по пътища отворени за обществено ползване спазвайки ЗДП както особено внимание се следи да не се изнасят кал по асфалта и
Когато се предвижва ЗГТ по асфалтов път денонощно през ЦЯЛАТА ГОДИНА да бъде със включени къси светлини и жълта проблясваща или мигаща светлина = буркан /сългасно чл. 8 от горепосочената наредба/ в противен случай на водачът на ЗГТ се съставя акт за нарушение в размер на 50 до 150 лв.
Отностно винетките на ЗГТ
Съгласно чл. 10 д от Законът за пътищата - Земеделската и горска техника регистрирана съгласно "Закон за регистрация и контрол на земеделска и горска техника" /ЗРКЗГТ/ е освободена от винетна такса!
Та за израза СЕЛЯНДУРИ пич ти хляб не ядеш ли или цялата ти рода се е пръкнала на жълтите павета!
Големи СОФИЯНЦИ се извъдихте но по празници София опустява защото "софиянци" са се завърнали по родните места!
Едно време като трябваше да си избирам професия и какво да уча избрах да стана агроном защото хляб винаги ще се яде и винаги ще има земеделие. Икономисти може и да не са нужни но това ще е нужно.
Колега и като завърши за агроном не разбра ли че за това има второкласни пътища на община еди коя си.Къде си ги виждал тези пътища
 Не трябва да се обиждаш от израза селяндур.Форума не е място за обиди.Той селяндурът не е този който кара трактора а този който го е докарал до там че за  да изкара някой лев в повече рискува чужд живот
 Не трябва да се обиждаш от израза селяндур.Форума не е място за обиди.Той селяндурът не е този който кара трактора а този който го е докарал до там че за  да изкара някой лев в повече рискува чужд живот  От това определение изключвам хората за които земеделието е начин на живот.Те нямат избор и точно за тях важи тази извадка от закона която не вярвам някой да спазва.Просто големите играчи са им подорали пътя.Поздрави
От това определение изключвам хората за които земеделието е начин на живот.Те нямат избор и точно за тях важи тази извадка от закона която не вярвам някой да спазва.Просто големите играчи са им подорали пътя.Поздрави 
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Пичове израза СЕЛЯНДУР не се определя от месторождение/местоживеене, а от МАНТАЛИТЕТА, та мисълта ми е не се дразнете взаимно, че и тук ще стане една .......

- hooligans
- Модератор 
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Колата/камиона, коланчето, стартера, съединителя, първа ...

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Поредния убиец
http://www.focus-news.net/?id=n1451462
Такъв ако бяха мои близки в колата ще му троша кокалче по кокалче ако ще и да ме съдят после.

Такъв ако бяха мои близки в колата ще му троша кокалче по кокалче ако ще и да ме съдят после.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поредния убиец
Питам се къде върви тази държава! Отнета му шофьорска книжка, направо в затвора, кви пробации кви пет лева! Много добре знам как отиват на пробация такива келеши! Набутат ги в някой държавна зграда да чистят или да мият прозорци и идват когато си поискат! На такива трябва затвор, кви са тия пробации! Заради грешка на някой горе седящ трол, сега загинаха 3-ма човека! Ужасс! На тоя и доживотен му е малко. Направо се замислям аджиба ние какво правиме, дано да ни пази господ от такива камикадзета!  

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
http://focus-news.net/?id=n1451372 -споменато без особени подробности.Та да преминем към тях:човекът е прегазен на пешеходна пътека, водачът е неупотребил.Колата е изглеждала като ударена в стълб, тялото на жертвата е отхвърлено на 73 метра в следствие от удара, по данни от рулетките на "тежката" група.От жестокия удар тялото е открито само по боксерки(извинявам се за тъпашката думичка), т.е. дрехи/обувки са излетяли в движение.Мераклия да пресметне скоростта на автомобила, в град?

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:http://focus-news.net/?id=n1451372 -споменато без особени подробности.Та да преминем към тях:човекът е прегазен на пешеходна пътека, водачът е неупотребил.Колата е изглеждала като ударена в стълб, тялото на жертвата е отхвърлено на 73 метра в следствие от удара, по данни от рулетките на "тежката" група.От жестокия удар тялото е открито само по боксерки(извинявам се за тъпашката думичка), т.е. дрехи/обувки са излетяли в движение.Мераклия да пресметне скоростта на автомобила, в град?
на пешеходна пътека ама друг път, точно където беше блъснат човека пешеходна пътека няма, но мераклии самоубийци колкото си искаш.
тоя с астрата верно е карал доста бързо, но и пешеходеца си е виновен.
- 
				bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Petrolhead написа:bobocamaro написа:http://focus-news.net/?id=n1451372 -споменато без особени подробности.Та да преминем към тях:човекът е прегазен на пешеходна пътека, водачът е неупотребил.Колата е изглеждала като ударена в стълб, тялото на жертвата е отхвърлено на 73 метра в следствие от удара, по данни от рулетките на "тежката" група.От жестокия удар тялото е открито само по боксерки(извинявам се за тъпашката думичка), т.е. дрехи/обувки са излетяли в движение.Мераклия да пресметне скоростта на автомобила, в град?
на пешеходна пътека ама друг път, точно където беше блъснат човека пешеходна пътека няма, но мераклии самоубийци колкото си искаш.
тоя с астрата верно е карал доста бързо, но и пешеходеца си е виновен.
Викаш самоубиец
 . Човека не е предположил, че там лети някой ниско. Аман от овци зад волана
 . Човека не е предположил, че там лети някой ниско. Аман от овци зад волана