Къде ни снима КАТ !!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
the_FAN76
Автомобил: VW Golf III 1.4
Двигател: ABD 1993
Контакти:

Re: Къде ни снима КАТ !!!

Мнениеот the_FAN76 » Чет 16 юли 2009 23:23

Тая тема малко се бие с една друга тема тука, в която доста често сами си казваме:
"Колеги карайте ВНИМАТЕЛНО."
Истината е че камерите са си ОК, въпроса е дали са адекватни ограниченията на скоростта
в някой пътни участъци...

Вместо да псуваме камерите - да караме внимателно.... по Цариградско може и 200 да вдигнеш - значи ли че ТРЯБВА ?
Всеки ден се бориме и блъскаме за да си постелем занапред да ни е лек и хубав живота и за к'во е всичко ?
Едва ли за да се одървиш на педала за последно на любимото парче по радио City...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 17 юли 2009 7:46

Имам един съсед израелец
Напоследък си пием биричката заедно та ми разправя как е по еврейската държава
там преди 15 години е царяло същото безумие по улиците като тук даже по зле било
Решили да вземат мерки и днес какви са резултатите :
382 тежки катастрофи на миналата година !!!!според статистиката предимно с камиони -предимно нощем и под тежка се има в предвид камиона да излезе от пътя и да се забие в пясъка
90 км/ч ограничение на аутобаните - камери през километър почти
1000 $ глоба за хвърлен фас или друго малко боклуче
2000 $ глоба за неправилно паркиране
за 10 км/ч над ограниченията оставш за месец без книжка + дебела глоба и колата е закопчана ха Платен паркинг !!!!
за повече - жална ти майка
и т.н и т.н

мисля че драконови мерки (даже огнедишащо драконови :)) е крайно, крайно време да почнат и тук

но преди всичко да се премахне възможноста за вземане на рушвети от милицонерите от там да се почне и това да е приоритет !

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 17 юли 2009 17:20

One написа:1000 $ глоба за хвърлен фас или друго малко боклуче

но преди всичко да се премахне възможноста за вземане на рушвети от милицонерите от там да се почне и това да е приоритет !

Дай боже и тука такива глоби.Омръзна ми да гледам как всеки селянин и почти всеки "софиянец" си хвърля фасовете,кутиите от цигари,опаковките от кроасани и празните кутийки с кола през прозореца.Даже на една крава на светофара и викам "що си хвърляш цигарата бе..!!??" и тя слезе,взе си я и ми вика,че изобщо не се била замислила mhihi

А това за рушветите да се махнат, не е толкова важно. Напоследък гледам,че на почти всяко възлово кръстовище има полицаи,които непрекъснато спират нарушители.Ами 2-3 дни подред като те излови,че се правиш на хитър по линиите и те спира за по 10-15минути, дали ще ти пише акт или ще му дадеш 10лв,следващия път ще се замислиш дали да се правиш на тарикат.
Важното е полицаите да ги има все повече и повече по пътищата,за да се научи тоя овчи народ :beat_butt2

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 17 юли 2009 20:49

Колеги, моя пишете по същество. Не ми се чете тема 50 страници за 20-30 камери и инфо от сорта как да се унищожат, как е посвета и колко сме загубени българите. :bowdown

На пътя по посока Бургас - Созопол на 7-8км след надлеза за Черноморец, от тия дето направо заснемат нарушителя и не моеш ги излъга с 20лв.
Забравих да пиша, че под същия тоя надлез имаше необозначен автомобил с радар, по посока от Бургас.

Последна промяна от velinsl на Вто 15 сеп 2009 10:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vladkant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот vladkant » Съб 18 юли 2009 10:05

biol написа:кажи къде на сливница
иначе темата е хубава нека които ги е засичал да пише смятам че е полезно

Съжалявам че ще пусна това мнение ,ама мисля че тази информация е полезна само на тези дето на са прочели правилника за движение и не се съобразяват с никой на пътя.
Мен лично не ме вълнуват камери радари и т.н.-нямат повод да ме снимат.
П.П.А като гледам колко мнения са и колко страници са направо се плаша.....

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 27 юли 2009 9:42

Камери има и на пътя от Бургас до Слънчев браг тамън 2 броя.Едната е на Несебър другата ако не се лъжа беше малко след Поморие.
Във Варна на всяко кръстовище има камери със снимачки ,които следят и ако настъпиш и СТОП линията.
Варна в посока св.св.Константин и Елена и Златни пясъци-монтирана е срещу бензиностанцията ШЕЛ и комплекс ПИКАДИЛИ в посока Варна и снима задницата,камерата е СИМЕНС в кутия,а над нея има стълб с камери със снимачки за всички платна

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 27 юли 2009 22:23

bulaki написа:Камери има и на пътя от Бургас до Слънчев браг тамън 2 броя.Едната е на Несебър другата ако не се лъжа беше малко след Поморие.
Във Варна на всяко кръстовище има камери със снимачки ,които следят и ако настъпиш и СТОП линията.
Варна в посока св.св.Константин и Елена и Златни пясъци-монтирана е срещу бензиностанцията ШЕЛ и комплекс ПИКАДИЛИ в посока Варна и снима задницата,камерата е СИМЕНС в кутия,а над нея има стълб с камери със снимачки за всички платна

другата е преди ахелой в посока слънчев бряг от дясно на една малка бензиностанциика

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Вто 28 юли 2009 10:13

Може и да е споменавано за тази камера, но все пак:
На пътя София - Варна преди Севлиево има разклон за Прелом и Малиново след него има бензиностанция на Петрол. Едната камера е малко след разклона преди бензиностанцията обърната е в посока към Варна другата е до бензиностанцията обърната в посока София. Ограничението е 60км/ч, направи ми впечатление че май не са я научили все още защото доста коли ме изпревариха там!!! УМНАТА :да:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 28 юли 2009 13:22

Някой има ли представа камера на пътя София-Бургас, преди ихтиман къде точно е и отпред ли снима? Видях някакви камер на надлеза за някакъв супермаркет на магистрала Тракия преди София...

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Чет 06 авг 2009 16:42

Ето информация за камери/радарите на КАТ от днешния AUTOBILD

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Чет 01 окт 2009 7:52

Някой има ли представа дали в момента има камери в отсечката ТВ кула - Черни връх в София? Камери, които следят светофарите, а не такива за скорост. Знам, че има споменати някакви камери там в списъка с камери, но се поогледах и не видях никъде. Да не са скрити?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 01 окт 2009 12:02

Пред софия ленд има.

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Чет 01 окт 2009 20:29

rosen79 написа:Пред софия ленд има.

Странно, точно там се оглеждах сутринта и не видях да има камери, които да следят светофара - по-точно светофара посока Черни връх. Не успях да видя камери като тези из центъра дето следят за червено или настъпена стоп линия. Иначе бях чувал, че там има такава, която е от тези сивите кутии дето са за скоростта.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 02 окт 2009 10:19

Има, рам работя, сферични закачени на стълб, много малки са.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 02 окт 2009 10:47

Виждал съм на няколко места такива сферични камери, кръгли, с тъмен плексиглас или там квото е. Те за скорост ли са или за наблюдение?

Върни се в “Пътеводител”