! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 май 2008 18:48

lyubobg написа:http://dnes.dir.bg/2008/05/01/news2953377.html
...

Беше въпрос на време да се случи нещо подобно.. Не може да караш по-раздрънкан бус от икарусите в СКГТ, пълен с хора, с голфърска скорост...

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 04 май 2008 17:03

Черен пасат Б3 PK 089. .. ("силно тунингован" с лепенки от рода на ABS , 16 V ...... общо взето - цигания) преди 10 минути на пътя точно преди Радомир караше с 30 км/ч (буквално) и на средата на пътя . Ако бях сам и не трябваше да вляза в кв. Върба щях да го засека и да го пребия :evil: Тоя човек ме изкара извън нерви , както и още поне 9-10 коли .Направо откачих , поне да караше в дясно за да е по-лесно изпреварването . :evil: ДЕБИЛИ ! :evil: :laser

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 04 май 2008 17:09

Ахахаах БЪРЗИЯ не се нервирай за глупости пич :) днес като се пребирах от Благоевград за София една "мома" така си караше смешното ПЕЖО , че образува зад нея колона от около 30-40 коли , рейсове , тирове и подобни :shock :shock Най-смешното е , че до нея имаше мъж , но явно не му дремеше много , че се вози с 30км/ч при разрешена 90.... :? :? :?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 04 май 2008 20:41

Exell написа:Ахахаах БЪРЗИЯ не се нервирай за глупости пич :) днес като се пребирах от Благоевград за София една "мома" така си караше смешното ПЕЖО , че образува зад нея колона от около 30-40 коли , рейсове , тирове и подобни :shock :shock Най-смешното е , че до нея имаше мъж , но явно не му дремеше много , че се вози с 30км/ч при разрешена 90.... :? :? :?

В някои ситуации е по-добре да замълчи мъжа до такава "шоферка"!
Казвам от опит... Возеше ме една позната на жената на майка й... С едно ПОЛОверче, което нямаше силица да качи петрохан с 4 човека. Аз карах първоначално, но тя искаше да го покара после "щото съм забравила". Колата на нейна позната, не мога да й откажа щом се возя в нейната кола.
Едни тирове се опитваха да ни изпреварват на няколко пъти, тя натиска газта и се смее "да бе толкова сте гадни няма да ме изпреварвате". Аз :shock :shock :shock :horror: :horror: :horror: :horror: :horror:
Вкопчих се в дръжката над вратата и се молех да стигнем...
Като стигнахме исках да целуна земята!

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Вто 06 май 2008 19:57

Снощи аз пък бях идиота... търкалям се към 10 и нещо часа от кв. Бенковски към центъра на Сф, ама нещо се бях замислил много яко... а не познавам квартала.
И на едно кръстовище изобщо не видях, че има светофар и свети червено! Двама пичове влизат от дясно, добре че караха бавничко... аз извих в лявата лента, че и на клаксона се набрах... и чак тогава ми светна, че минавам на червено!
Късмет, че отляво нямаше други коли, пък и ония ме видяха навреме и спряха.

Внимавайте, хора, как карате, като нещо ви трови акъла и сте на съвсем друго място, а не в колата!

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 06 май 2008 21:16

Ми защо ли ? Щото има куп тапанари,които си купуват книжка,щото има и такива които си я "имат"(кола книжка не кара),щото културата,образованието,възпитанието,морала,парите и още куп причини обуславят образа на така наречения европейско-балкански субект-българин.И приятелю не се учудвай ако срещаш все повече и повече идиоти на пътя,защото това няма да е рядкост,а тенденция в "шофирането",в живота,в поведението,в начина на говорене и мислене и т.н...

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Вто 06 май 2008 21:21

arrougance написа:Ми защо ли ? Щото има куп тапанари,които си купуват книжка,щото има и такива които си я "имат"(кола книжка не кара),щото културата,образованието,възпитанието,морала,парите и още куп причини обуславят образа на така наречения европейско-балкански субект-българин.И приятелю не се учудвай ако срещаш все повече и повече идиоти на пътя,защото това няма да е рядкост,а тенденция в "шофирането",в живота,в поведението,в начина на говорене и мислене и т.н...

Изцяло съм съгласен с теб, колега arrougance.Според мен трябва да се промени целият процес на придобиване на правоспособност за управление на МПС.Дано някой управник се сети, че трябва нещо да се промени в тая държава :(

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 06 май 2008 21:38

Вчера се прибирам от Кулата към 9:30-10 часа, баща ми кара. Нормална обстановка на пръв поглед. Изпреварват ни разни бегачки от време на време. Тук там по някой по-бавен. Абе нормална пътна обстановка. До момента в който стигаме до един рейсът пред нас. Отначало не прави впечатление нищо. След около минута каране след него забелязвам че кара малко агресивно нищо че е с рей пълен с хора (предполагам връщащи се от Гърция). По едно време рейса стига до колона бавно движещи се МПС-та. Ние след него. В следващия момент лявата лента е празна и само в далечината се вижда че идват коли, но ако нямаше колона от коли може да се изпревари спокойно (но колона има поне 15 коли една след друга движещи се сравнително близко - 100% няма място за един рейс помежду им) Рейса с регистрационен номер Х 5100 ВА решава че това е неговия шанс да ИЗПРЕВАРИ... какво - ЕДНА КОЛА!! :evil: Пича дава ляв мигач застава така че задницата на автобуса е изравнена с задницата на изпреварваната от него кола и дава десен мигач и почва да се прибира - отсреща разбира се колата се е приближила вече доста... Разбира се изпреварвания автомобил намалява и рейса влиза ПРЕД изпреварваното от него МПС. Следващата права отсечка - ПАК СЕ ВИЖДА в насрещното че ИДВА КОЛА! РЕЙСА пак дава ляв мигач изпреварва ДОНЯКЪДЕ колата пред него и веднага десен мигач и почва да се прибира :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ПАК колата намалява и рейса влиза пред нея и се разминава някък си с насрещно движещите се автомобили. Така изпревари поне 8-9 коли. Страхотно нахално и нагло копеле е шофьора на този рейс с регистрационен номер Х 5100 ВА. На Благоев град в широкото ние изпреварваме и кой да видим по едно време - рейса се татрузи там някъде ... изпреварваме и решаваме че всичко е останало зад нас.
Точно преди да почне разширението на пътя преди КПП-то на Дупница кой да видим ???????????? РЕЙСА Е ТОЧНО ЗАД КОЛАТА и какво прави ???????? ЛЯВ и веднага десен мигач. Пред нас е някво бусче с ремарке и баща ми па реши да се качи у ремаркето на бусчето но да не го пусне да мине пред нас ( аз разбира се се фанах за квото мога ....... ) и рейса както си знаеш десен мигач и почна да се прибира (към колата) след няколко опита да се прибере (предполагам да ни сплаши) се отказано идваше доста близко до колата и се върна зад нас :evil: :evil: :evil: и веднага след като почна разширението на пътя преди КПП-то на Дупница ни изпревари и след това застана в лентата за изпреварване и не се прибра почти до КПП-то. След това не го видях пак но мисля шофьор на рейс да кара така е недопустимо!!

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 06 май 2008 22:00

Преди няколко часа патрулка беше нацепила изотзадзе здраво едни хорица към пернишко. Задръстване, още куп патрулки...стана ми интерсно кой ще е виновен :roll: :?:

Newbie
Автомобил:
Двигател:

Crash wish - или как стават белите!

Мнениеот Newbie » Вто 06 май 2008 22:23

Вчера (05.05.08г.) около 18:30 се придвижвам от Красна Поляна към Люлин и на кръстовището на Вардар и Ал. Стамболийски (който не знае там са две ленти за направо и една за наляво, а отсреща също са две ленти, но после пътят става общо две ленти - по една във всяка посока). Светна зелено и аз тръгвам от средната лента (3 или четвърта кола съм) и пресичайки трамвайната линия AUDI A4 тъмносиньо комби СА 4951 МР ми сече пътя отляво и се опитва да се намърда най-нагло (карайки срещу колите, който чакат отсреща на светофара за ляв завой по Стамболийски), аз съответно не го пуснах (може би, ако беше дал поне мигач щях, но по-принцип не обичам тарикати дето се мислят за много важни и велики, за да чакат като всички останали в правилната лента). Та шофьора на аудито мина отдясно, сечейки пътя на колите зад мен (веднага след кръстовището има автобусна спирка и е малко по-широко) и започна да прави маневри към предния ми десен калник откровенно търсейки интервенция за удар, явно ядосан, че не му е минал номера с пререждането. Нямах много избор дадох газ в насрещното и после се намърдах в първата пролука между колите отиващи към светофара на кръстовището на Вардар и Царица Йоанна (добре, че нямаше коли срещу мен). Изчаках си да светне зелено (аудито беше останало някъде назад ) и завих към тунела за Люлин надявайки се, че разума е надделял. Да ама не!!!
Спирам си най-кротко на светофара след тунела и о изненада до мен заковава спирачки въпросното ауди А4 тъмносиньо комби СА 4951 МР(аз съм в средната лента, той в лявата) и какво да видя вътре двама тинейджъри показват неприлични жестове и псуват. Явно имаха желание да ме афектират, но след като видяха, че не се поддавам се опитаха отново да ме блъснат, но този път отляво, та се наложи да се спасявам в дясната лента където за мой късмет втората кола беше баничарка, която тръгна по-бавно и аз успях да се намърдам преди нея. След това веднага свих в локалното до станцията на метрота, за да избегна по-нататъшни провокации. Тинейджърите отпрашиха направо!

Та колеги имайте едно наум, ако забележите това АУДИ А4 с номер СА 4951 МР тъмносиньо комби !!!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 06 май 2008 22:50

Gal написа:Преди няколко часа патрулка беше нацепила изотзадзе здраво едни хорица към пернишко. Задръстване, още куп патрулки...стана ми интерсно кой ще е виновен :roll: :?:

Ами то си пише в закона :wink: Като не е спазил дистанция! :!:

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 07 май 2008 9:09

веселин написа:
Gal написа:Преди няколко часа патрулка беше нацепила изотзадзе здраво едни хорица към пернишко. Задръстване, още куп патрулки...стана ми интерсно кой ще е виновен :roll: :?:

за писане си пише, ама дали ченгето ше си напише акт :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 07 май 2008 9:10

Gal написа:
веселин написа:

По закон трябва да извикат друг патрул на КАТ, който да им напише акт на тях...

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 07 май 2008 9:17

vasstop написа:
Gal написа:
веселин написа:

По закон трябва да извикат друг патрул на КАТ, който да им напише акт на тях...

имаше поне още 3 други патрула :lol: чудно ми беше защо,не се чудих дълго... :)
в повечето случаи се замазва положението и ...да не си обясняваме сега схемите..., но колкото и да е гадно ми стана кеф от вида на смачканата патрулка

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Сря 07 май 2008 16:36

лошото е че вече и шофьорите на автобусите на градския транспорт станаха много нахални-ето пример

неделя 04.05.08 в 17:20 карам към седмичната среща на колегите от форума (за тези които са от бургас ситуацията се развив на кръстовището на пристанището аз идам от посока старата поща и съм нагоре към морската)

значи в мойта посока на кръстовището са две ленти лявата за наляво и дясната за направо и надясно.аз съм трети-пред мен голф3 а най-отпред автобуса.от другата страна на кръстовището обаче са си 2 ленти за направо.светва зелено тръгваме рейса подминава кръстовището г3 също минаваме от другата страна с 2-те ленти и аз давам мигач и тръгвам да ги изпреварвам ,минавам голфа и вече съм на рейса до средата когато той изведнъж решава да мине в мойта лента може би понеже е имало спрели коли вдясно .но той тръгва без мигач и без да му пука че аз съм му до средата вече.разбирам че градския транспорт имат известно предимство в града но все пак той има странични огледала колкото мойто предно стъкло и предполагам че ме е видял.та натиска ме той и аз постепенно минавам вече в насрещното всмисъл че виждам срещу мен някакви стрелки на пътя които сочат назаде и надясно.та вече съм почти в насрещната лента и от другата спирка тръгва друг автобус който също видя цялата ситуация но все пак тръгна и то срещу мен -виждам че между двата автобуса е много тясно да мина и зтова набивам спирачки но немога да мина в дясно щото другия рейс е още там .рейса дето иде срещу мен в последния момент откланя леко вдясно и двата рейса ме разминават на |<->|--<<ей такова разтояние ,как не ме нагърчиха като хармоника неразбрех но явно съм имал късмет.за жалост след като гада с рейса дето ма сече се прибра и аз в стремежа си да се върна в лентата на която стрелките сочат в мойта псока сякох пътя на г3 дето беше зад мен и малко се ядоса момчето но съжелявам мноо кофти ми се получи.

Върни се в “Пътеводител”