Пресни вести от Петрохан!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пресни вести от Петрохан!
Значи, за мен не си заслужава да минавам по магистралата понеже до София са близо 170 км, а през Петрохан са 80 и аз съм от тези дето нямат избор. Иначе няма място за сравнение лятото между опеклата се на слънцето магистрала и прохладния планински път.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Да това най-вече....но аз лично с моята кола не бих рискувал...прекалено ниска и твърдо возеща е 

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
По добре да си дам парите за гориво от колкото за изправяне на джанти и други ремонти, а сега вече и с газовата....
не бих се замислил. А гледам да пътувам рано сутрин и по ми прави кеф да мина по магистрала отколкото по планински път на осморки. От 2 години не съм минавал петрохани от толкова не съм плавил джанти.

- К.Одаджийски
- VW експерт
Значи, не е за всеки шофьор и всяка кола Петрохан. Аз, предполагам и Петко и Вратт сме му свикнали, ама защо да е така. Минавам го някой път по десетина пъти в месеца прохода и му знам всичките дупки къде са и също не съм правил джанти от 2 години, последния път я изкривих едната джанта в София. Не навивам никого да минава с никакви аргументи, че и без това ми е омръзнало от изнервени, бързащи за BBQ или Бог знае на къде изпреварващи в десен завой 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Екстра си е като научиш дупките 

И аз обичам да минавам през прохода. Най обичам един участък в който дърветата са се сплели над пътя и е като в тунел. Но рядко го използвам понеже обикновено ми се налага да ходя до противоположния край на София и минавайки по магистралата си спестявам обикалянето на града или минаването през него.
Това с дупките не е плашещо според мен, ако си айляче и не даваш зор и да има дупки се обикалят. Ако много зориш и една да има, ще я вземеш.
Това с дупките не е плашещо според мен, ако си айляче и не даваш зор и да има дупки се обикалят. Ако много зориш и една да има, ще я вземеш.
- vucata
- Контакти:
Aз по принцип често ходя до Козлодуй, и наистина ми е много удоно да ползвам Петрохан щото съм от Банкя....но с тези неравности ме дразни....няма да си сменям окачването, щото държавата ни не струва я !....Оправят ли го, аз само от там ще минавам...завоите не ме притесняват, не съм зорлия...а и лятото е единствения вариант за спасяване от жегата....ако си без клима де 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Ъъъъ а през Своге как е пътя, че не разбрах, някой да е минавал скоро?
Че ми се изследват нови възможности
С ниско откачване съм, 195/50/15 гуми и малко мат'рял в тиквата
Че ми се изследват нови възможности

С ниско откачване съм, 195/50/15 гуми и малко мат'рял в тиквата

- Ivailo
- Контакти:
Реших все пак да експериментирам и минах през Своге и не съжалявам.
Пътя на северния склон е перфектен, с изключение на горна и долна бела речка, където дупките са прясно запълнени и просто има неравности. Там (на северния склон) е тесен пътя, но се разминават 2 коли, 2 ленти са си. Изключително приятен, ако обичате да шофирате по завои (като мен). А относно гледки оставам безмълвен, страхотно е.
На южния е малко по-зле, тук-таме има по някоя дупка, но определено е много по-добре от петрохан.
Снимах клипчета, да добиете някаква представа. Качеството е ужасно, щото е от телефона. Съответно понеже съм го сложил на една китайска държачка за телефон се вдигаше от време на време, но пак е по-добре от нищо
В момента youtube обработват видео-то, но като стане ще може да го гледате от тука:
И понеже тубата ми изтриха клипчето, щото било много дълго, ето vimeo:
деба и бъгавото вимео.. ето го линка:
http://www.vimeo.com/27365566
(още се качва)
Пътя на северния склон е перфектен, с изключение на горна и долна бела речка, където дупките са прясно запълнени и просто има неравности. Там (на северния склон) е тесен пътя, но се разминават 2 коли, 2 ленти са си. Изключително приятен, ако обичате да шофирате по завои (като мен). А относно гледки оставам безмълвен, страхотно е.
На южния е малко по-зле, тук-таме има по някоя дупка, но определено е много по-добре от петрохан.
Снимах клипчета, да добиете някаква представа. Качеството е ужасно, щото е от телефона. Съответно понеже съм го сложил на една китайска държачка за телефон се вдигаше от време на време, но пак е по-добре от нищо

В момента youtube обработват видео-то, но като стане ще може да го гледате от тука:
И понеже тубата ми изтриха клипчето, щото било много дълго, ето vimeo:
деба и бъгавото вимео.. ето го линка:
http://www.vimeo.com/27365566
(още се качва)
- vucata
- Контакти:
Ама и тоя с калибрата настъпва....иначе тая дупчица дето целна май добра беше 

- К.Одаджийски
- VW експерт
Моите уважения, ама там дето с калибрата карате и превишавате скоростта
в Петрохан има само 3-4 по-дълбоки дупки от тия 

- Ivailo
- Контакти:
Абе не съм ги броил, ама е факт, че през целия път си поддържах доста прилична скорост, която през петрохан си я позволявах само на правите, здрави участъци...
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
По Дефилето до Своге почти всяка седмица минавам. В посока Своге-Нови Искър в това платно са ужасни кратери, такива отвесни в асфалта има по 20 см дълбоки и баш след завой на места.
Според мен пътя е в безобразно състояние, ако не знаеш къде са дупките горко за колата. Ако минавате от там за първи път много внимавайте.
Изгледах клипа на колегата
Там където се преследваха с Опела нацели некой от големите 
Сега в Неделя забелязах, че са позакърпили едни от фрапиращите, на правия участък след Нови Искър и там при горското КПП имаше една половин метър, засипали са ги с асфалт, но пътя е за цялостен ремонт. Миналата есен бяха пак позамаскирали и напролет пак ужасните огромни дупки. И Искърското дефиле и Петрохан са за цялостна рехабилитация!

Сега в Неделя забелязах, че са позакърпили едни от фрапиращите, на правия участък след Нови Искър и там при горското КПП имаше една половин метър, засипали са ги с асфалт, но пътя е за цялостен ремонт. Миналата есен бяха пак позамаскирали и напролет пак ужасните огромни дупки. И Искърското дефиле и Петрохан са за цялостна рехабилитация!

- Ivailo
- Контакти:
Mihailov78 написа:По Дефилето до Своге почти всяка седмица минавам. В посока Своге-Нови Искър в това платно са ужасни кратери, такива отвесни в асфалта има по 20 см дълбоки и баш след завой на места.Според мен пътя е в безобразно състояние, ако не знаеш къде са дупките горко за колата. Ако минавате от там за първи път много внимавайте.
Изгледах клипа на колегата
Там където се преследваха с Опела нацели некой от големите
Е чак пък... На мен ми беше за първи път минаването от там и въпреки скоростта (която за такъв път не е малка), нацелих една дупка...
Гумите ми са 195/50/15 и въпреки това са здрави след срещата с дупката.
И 20 см дълбоки дупки чак няма. То ако имаше такива да съм минал с глава през прозореца...
Да, пътя не е в блестящо състояние, но сравнен с петрохан е приказка.
- vucata
- Контакти:
Като гледам как си пържеше нафтата е по-добре от Петрохан...но пак не мога да мина от там с тая кола, а плюса ти е, че си сам..ако беше някой с теб да беше повърнал поне 3 пъти