! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 11 мар 2007 13:25

Преди няколко дни в Люлин чакам на светофар да завия наляво а за направо свети зелено... Чакам си аз и поглеждам в страничното огледало че 4-5 коли приближават доста бързо.. минаха покрай мен с поне едно 150-160км/ч :shock :evil: Щом пасата където е голяма кола се разтресе целия :evil: Глупаци всякакви :x Не мислят че ако ме отнесат после не могат да ни съберат там. Номера не видях поради скоростта. 2-те коли бяха черни БМВ-та 3ки имаше една Тойота и другите не ги видях...

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Нед 11 мар 2007 13:28

ами този талант със моторора бил с около 210км/ч и решил да мине по-край бус-а за да стресне шофиора като профучи,но за нещастие се закача в огледалото и ... значи от прелеза на корпуса до първате пресечка в дясно имаше разпилени части а храстите на тротоара се едно съм ги рязал с машинка

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 13 мар 2007 8:56

Ми да се похваля и аз :(
Снощи на "Йерусалим" и "Георги Желязков" изплющях една пача, щото реши, че може да пресече със ситроена си точно в момента, в който аз минавах. На нея нищо и няма, аз имам счупен фар и малко смачкан капак. Накрая се скара на мен и на полицаите, че съм карал много бързо, че тя всеки ден минавала от там и как да пресичала "Йерусалим" - то кръстовището било смотано и тя не била виновна. Беше възмутена. Интересното е, че колата беше собственост на седемгодишно дете и пачата най-отговорно заяви, че не познава собственика и сигурно е станала грешка с ЕГН-то и че нямало как да е на дете, при положение, че е инвалид. Оказа се, че наистина е собственост на дете инвалид.
Нямам думи.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Вто 13 мар 2007 9:38

По молба на gr_kanev пиша номера на колата на моята жена С 38 75 ХА. Колата е в лошо състояние изправя завоите и е нестабилна щото няма амортесьори. Кара я с рапидка в предна лява гума, нов шофьор е. Не желае да вземе мерки!

С 38 75 ХА кара я предимно в Перник, но ходи и до София!

Рено Клио - зелено

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 13 мар 2007 12:48

gr_kanev написа:myrshavija, дай малко подробности. Защото от това, което си писал, излиза че може би заглавието на темата е за теб.
Кажи кога и откъде минаваш, за да избягваме тези места по това време.

Подробности:
-Аз карах по път с предимство(ако все още познавам знаците).
-Акт писаха на нея.
Май са достатъчно.
Редовните ми дестинации са "Скай Сити", 4-ти км, болница "Токуда", ул."Йерусалим" в Младост1. Карам "Хилядолетния Орел"-тъмносив кадет седан с рег.No СТ7555СС. Засега нямам стъкло на левия фар.

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Съб 17 мар 2007 11:18

ето една пресна ситуация ...тази сутрин отивам на Русе.Един червен Ескорт направи 3 супер рисковани изпреварвания.Първо тръгрва да изпреварва тир...човека в насрещното платно едва не спря и отби в банкета ... оня се размина на сантиметри от този срещу него ... след това трагва да изпреварва в баир нагоре без да има видимост от билото ... а на среща идва бус.добре че имаше аварийна лента за буса,че да отбие в страни ...изпреварва а вижда че след няма и 15 метра пътя се стеснява....след това в непрекъсната лента....този човек трябва да е супер хладнокръвен ... аз така никога не мога да карам ...

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Внимание: жена шофьор

Мнениеот blue_shadow » Нед 18 мар 2007 18:14

...със всеки изминал ден се уверявам, че от жена шофьор не става. Днес станах свидетел на много глупав сблъсък (за щастие лек). Значи: една жена спряла в насрещното платно до магазинче. Решава да тръгне и дава на заден ход, след 1 метър спря, тръгна напред и след още 3-4 метъра спря почти на средата на улицата. В това време отзад се приближава Голфче 3ка :cry: Човека като видя, че колата пред него на помръдва спря на 2 метъра зад нея. Точно в този прекрасен момент тъпата патка не знам какво и скимна и газзз на заден ход (без да гледа в огледалото) ... бум- удари Голчфето :!: Слиза от колата си нервно и започва да вика на човека: а бе какво направи, са ко ще правим ?!? Човека (както и аз) гледахме кат ударени с мокър парцал и не вярвахме на очите си. Като за капак тя си врътна Д-то обидена и избяга от проишествието. Така, че колеги поуката е: внимавайте много като видите жена-шофьор.

П.С. Варгала казва: жена шофьор и черен скиор нема!

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Нед 18 мар 2007 20:33

Varbona написа:Бих искал да включа в тази рубрика всички, които се движат в най-лява лента при свободна средна, например и особено по Цариградско шосе.

Значи ме брой мен за включен, защото по Цариградско винаги карам в най-лява защото е най-безопасно. Ако си в средна лента и 50 км/ч е опасна скорост впредвид включващите се маршрутки по спирките или заобикалящите ги автобуси. А иначе за твоя информация карам в най-лява лента с 80 км/ч а в крайни случаи когато някой идиот отзад ме натиска стигам и до 90-100км/ч докато си намеря дупка в дясно за да го пропусна по бързия му път към смъртта...

П.С. Крайно време е да се сложат камери по този булевард, това не е магистрала!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 19 мар 2007 20:50

Днес сутринтта към 6:45,на пътя между София и Перник,софийско Рено Меган(рекламно на Данон),направи редица рисковани изпреварвания в двупосочното платно при Владая(в насрещното),като на последното щеше да се размаже в 1 микрубус!!!
И после защо има толкова катастрофи и загинали в тях!!!

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

не става така

Мнениеот golfarata » Чет 22 мар 2007 20:07

днеска сутринта 1 чичко на телевизионната кула ми обясни закона за движение по пътищата набързо и ми каза да внимавам да не се ударя накъде с такова каране. мигах около 20с. да мина в най- лява лента и един играч с рено би едни спирачки и чичето стъпи с "крак" на клаксона. ама избяга бързо от мене. ако модовете преценят нека делват веднага отговора ама защо, когато караме по-особени автомобили - другите участници в движението свирят, светят с фарове или др. / жестове с ръце или ............... майката/ . не се издържа така колеги. а куките направо спират и - "оглед" на колата, сверка на номера, конструктивни изменения, лепенки и др. НЕ СТАВА ТАКА. обаче ме третират ,като "айдук" , " кво е това ? и др. надявам се, че сте съгласни. темата е дъвкана,дъвкана ама............
[size=9][color=red]mod edit: zmej - колега, редактирай си мнението, аз поне нищо не разбрах какво се опитваш да кажеш...[/color][/size]

Последна промяна от golfarata на Пет 23 мар 2007 21:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 22 мар 2007 20:47

Сутринта на Черни връх и Вапцаров, ляв завой към София ленд - мъка, седиш и чакаш, по 1 време се отвори дупка и всички аиииидеее юруш, но върха беше 1 жена с опел корса, първо зави прекалено рязко наляво и влезе в насрещното, после се усети и зави надясно и така почна да се движи перпендикулярно на 2-те платна, имаше пешеходци, които направиха браунови движения от ужас накъде да бягат..
нашта не се поколеба, ляво дясно, успешно ги избегна и после рязък ляв завой и се качи на тротоара, който огражда мантителата, яко дум дам подскачане на колата, после мръсна газ и с 80 пред камерите на Софияленд :twisted:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 22 мар 2007 23:29

Преди малко щях да блъсна една дама, невидях с каква кола беше. Много се извинявам за създадената опасна ситуация :( :oops: :oops: просто се бях отплеснал
А2793ВА
Ситуацията не бе кой знае колко опасна, но просто сурнах гуми за да за да намаля скоростта - мразя резки спирания.
Признавам, виновен съм

Последна промяна от vesellin на Чет 22 мар 2007 23:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 22 мар 2007 23:45

А да пиша ли за онзи бял ШЕВРОЛЕТ КАЛОС, дето онзи ден щеше да ми отнесе току-що боядисаната предница на Полото. Номера не го видях. Просто ми сече пътя супер гадно :twisted:

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 23 мар 2007 21:42

за г-н модератора: някакви/ никакви / чичета идват и ми четат закона. / възмутен и огорчен / . 70 % трябва да останат без тескерета за шофиране и така. / цариградско =3 платно=60 и ми светят с фарове и използват звукови сигнали / само за пр. на ПТП / . а аз не карам с 60 а те пречат? не мислите ли така?

Потребителски аватар
Колежка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Колежка » Пет 23 мар 2007 22:06

Често пътувам из Германия. Там има солени глоби за клаксон или светлинни сигнали с цел да се освободи лявата лента. През 2007 г. се очаква глобата за такова нещо да бъде до 2000 евро. Отделно 2-3 месеца лишаване от права и отнемане на точки.
"...Bundesverkehrsminister Wolfgang Tiefensee (SPD) will die Strafen für Drängeln und andere schwere Delikte im Straßenverkehr drastisch erhöhen. Raser und Drängler müssen demnach ab 2007 mit Strafen bis 2.000 Euro rechnen. Wer nach Alkohol- oder Drogenkonsum Auto fährt, muss bis zu 3.000 Euro Strafe zahlen, wenn sich Tiefensees Vorschlag in Bundesrat und Bundestag durchsetzt..."

А тук някои го намират за нормално...

Върни се в “Пътеводител”