Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Катастрофи...поуки разни...

Мнениеот kossel » Чет 23 фев 2012 10:10

Водачите З.К. и П.П. са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол, като техническото средство отчело на водача З.К. - 0,10 промила, а на водача П.П. – нулеви показания

Нямало е алкохол над допустимите 0.5.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 23 фев 2012 10:45

kossel написа:Водачите З.К. и П.П. са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол, като техническото средство отчело на водача З.К. - 0,10 промила, а на водача П.П. – нулеви показания

От една страна 0,1 промила се получават и от боза, от друга страна адреналина и времето в което се е чакал КАТ са смъкнали доста реалната стойност към момента на инцидента... Във всеки случай закона ПОЗВОЛЯВА шофиране след употрба на алкохол, което за мен не е правилно. :arrow:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 23 фев 2012 23:27

hooligan_sk написа:
kossel написа:Водачите З.К. и П.П. са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол, като техническото средство отчело на водача З.К. - 0,10 промила, а на водача П.П. – нулеви показания

От една страна 0,1 промила се получават и от боза, от друга страна адреналина и времето в което се е чакал КАТ са смъкнали доста реалната стойност към момента на инцидента... Във всеки случай закона ПОЗВОЛЯВА шофиране след употрба на алкохол, което за мен не е правилно. :arrow:

Това да караш с алкохол в кръвта си е чиста проба простотия на законодателните "органи", особено ако седиш на няколко тона машина плюс няколко тона товар!!!
Малко офф - кажи къде я има тая боза, дето ферментира, че не съм срещал от години?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 23 фев 2012 23:34

Петър Петров написа:
hooligan_sk написа:

Това да караш с алкохол в кръвта си е чиста проба простотия на законодателните "органи", особено ако седиш на няколко тона машина плюс няколко тона товар!!!
Малко офф - кажи къде я има тая боза, дето ферментира, че не съм срещал от години?

Ако не си запознат не скачай така!
Дори и при пушачите показва 0,1-0,2 промила алкохол в кръвта.
Питай в токсикологията на Пирогов ако не вярваш ;)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 23 фев 2012 23:53

Няма такива глупости...токсикологията може и да лови нещо, но то със сигурност не е алкохол, след цигара.
Боза ... :063: , лимонаТа, шВапс и т.н. - пълни глупости.
Лови си САМО и ЕДИНСТВЕНО алкохол.Говорил съм с много приятели полицаи и те са категорични какво отчита дрегера - само алкохола.
Жоре, след тест с цигари лично направен от мен, мога да кажа, че след 3 цигари изпушени една, след друга, за отрицателно време и невкусване на алкохол от около 3 години, дрегера показа 0.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 24 фев 2012 11:27

Петър Петров написа:
hooligan_sk написа:

Вуйчо ми има сладкарница/кафе в Асеновград, зарежда чиста боза която ферментира и има срок на годност 7 дни. Препоръчаха ми боза Хармоника, трябва да я има в Пикадили. Това е фирмата която прави и био кисело мляко. Бозата ми казаха че ферментира и след 4-5 дни докарва вкуса на истинска бира. Ще я пробвам тея дни, още не съм. Във всеки случай бозата трябва да ферментира и може да е алкохол :да:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 24 фев 2012 11:52

blinder написа:Няма такива глупости...токсикологията може и да лови нещо, но то със сигурност не е алкохол, след цигара.
Боза ... :063: , лимонаТа, шВапс и т.н. - пълни глупости.
Лови си САМО и ЕДИНСТВЕНО алкохол.Говорил съм с много приятели полицаи и те са категорични какво отчита дрегера - само алкохола.
Жоре, след тест с цигари лично направен от мен, мога да кажа, че след 3 цигари изпушени една, след друга, за отрицателно време и невкусване на алкохол от около 3 години, дрегера показа 0.

Имах предвид за кръвни изследвания :oops:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пет 24 фев 2012 23:01

При инцидент не се пита дали си под 0,5 промила, а се отчита имаш или нямащ показание на дрегера. При инцидент дори под 0,5 имаш ли показание значи си виновен. Каза ми го полицай.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 27 фев 2012 0:15

hooligans написа:
Петър Петров написа:
hooligan_sk написа:

Ако не си запознат не скачай така!
Дори и при пушачите показва 0,1-0,2 промила алкохол в кръвта.
Питай в токсикологията на Пирогов ако не вярваш ;)

Запознат съм! Пиша алкохол, не цигари и т.н. - то както по-горе спомена колегата при ПТП не те питат над или под 0,5 си, щото на някои хора дори само една бира им размътва мозъка и не реагират адекватно, пък няма да отчете над допустимото!!! Затова пиша, че да караш след като си пил каквото и колкото и да е малко си е простотия! То и цигарите в някои моменти са кофти - помня като млад шофер, даже спирах да пуша цигара, повъртя се малко и тогава пак си карам...

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Тъста ми загина в катастрофа с два пасата

Мнениеот kossel » Пет 02 мар 2012 21:27

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=862448

Тази сутрин при тежка катастрофа на пътя от село Асеново към Плевен загина един и пострадаха двама.

На 29 февруари около 07.15 часа на около 150 метра от селото в посока град Плевен, лек автомобил „Фолксваген Пасат" с водач 24-годишен от село Муселиево, при движение с несъобразена скорост се е ударил в правилно движещ се „Фолксваген Пасат", управляван от 28-годишен от Плевен. Инцидентът е станал при интензивен снеговалеж.

67-годишен пътник, от управляваната от 24-годишният шофьор кола, е починал на път за болницата. От другия автомобил са ранени водачът и неговият спътник - 50-годишен от Плевен.

Автоконтрольори са изпробвали водачите за алкохол и тестовете са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

Много добър човек беше, поклон.
Качил се е на стоп, не е познавал водача. Жалко...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 мар 2012 13:30

Пак от Плевен, прясно от вчера, на влизане в града се разминавам с жълта Астра Бертоне която лети с висока скорост и си викам тоя пич ще събере някъде мантинелите както се е засилил.
Дано не съм го урочасал аз но, тръгвам си от Плевен и на влизане в Ловеч на околовръстното гледам от далеч пътна помощ и полиция и :shock какво да видя, Шумахер от сутринта по-необясними за мен причини беше успял да качи Астрата на кантар отгоре в/у мантинелата scare

Дано да е добре момчето и за в бъдеще да кара по-внимателно :012:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 29 мар 2012 14:54

forski написа:

http://www.posredniknews.com/site/sport ... tastrofira

Ето го малоумника, но предпочитам да се бе размазал в някое дърво, вместо утре да нацели мен или теб. Може да съм краен, но моят живот ми е по-мил...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 мар 2012 15:22

muns61 написа:...

Само където не се беше блъснал в мантинелата а беше като "Кацнал на едно дърво" в/у нея facepalm , хубавото е че околовръстното на Ловеч е еднопосочно с по-две ленти в посока, инъче някой човечец можеше да го отнесе от футболиста с нисколетящата Астра :screwy :roll:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 06 апр 2012 16:16

Бях да правя снимки в Стария Пловдив,леко валеше и въргала е налице scare
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Тъкмо снимам кръстовището и точно пред мен Ауди-то се завъртя,но не успях да реагирам и да го хвана в кадър eusa
Няма пострадали,това е важното,но Опела е жестоко пострадал,Ауди-то странно как се завъртя и хлъзна близо 15 метра от удар в задната врата!

Всички снимки са в рамките на 30сек.

Върни се в “Пътеводител”