Браво на младежите, сега остава и да са от форума

в-к Стандарт написа:Роднинска гонка уби дете на 6 г.
Роднинска гонка между 2 коли след рожден ден уби шестгодишно момиче и прати майка му и братчето му в болница. Трагедията се разигра между две села край Враца. Гонката между "Фиат Браво" и БМВ завърши фатално за 6-годишната Александра Данаилова от врачанското село Гложене. Майка й Нина пък бере душа в "Пирогов". Братчето й Петко е тежко ранено. Със сериозни травми са неправоспособният шофьор на фиата Виктор Ангелов и на БМВ-то Алекси Алексиев.
В колите пътували две приятелски семейства. Те празнували рожден ден в Гложене. Към 20 часа в петък решили да идат на гости в близкото село Бутан. По шосето шофьорите си организирали гонка. При едно изпреварване с висока скорост колите се нанизали една в друга и се преобърнали по няколко пъти. Самите автомобили излетели на над 100 метра от пътя. Състоянието на двамата шофьори било толкова тежко, че не е имало време да им се направи проба за алкохол, съобщиха от полицията във Враца.
Зверската катастрофа е станала още преди да завали снегът и пътят е бил съвсем сух, разкри кметът на Гложене Петко Петков. Майката, която е в кома и с парализирани крайници, въобще не знае, че е загубила едното си дете. 12-годишният й син може би ще оцелее, съобщиха хирурзи във Враца, които го лекуват. Момчето според тях е с комоцио и контузии по главата.
На тази отсечка от пътя до сега не е имало тежки инциденти, защото не създава никакви проблеми на движението, каза кметът на Бутан Ивайло Иванов. Мястото често се използва за гонки и показване на уменията на джигити, категорични са хората от двете села.
iCE-dOGG написа:Иступахме се, пийнахме една вода, и обратно на път, настигнах същия голф малко преди отбивката за Баня, тука вече бяхме готови с телефон да ги записваме на видео ако тръгнат да прават нещо, настигнахме ги, явно ни видяха че записваме, шофьора на голфа просто даде аварийки и спря, подминахме ги. Този голф не го видяхме повече този ден, слава богу.
Звъннахме на 112 и им казахме какво стана и им дадохме номера на колата, но все едно.
Kuncavia написа:Това с карането и пиенето никога не съм проумявал, как може да станеш по-агресивен, да караш бързо и т.н. Аз съм карал мъртво пиян (едвам ходя) стотици пъти, не че е за гордост, но винаги съм карал с 30-40, само 1 път ми се наложи да пътувам Пловдив - София и карах с 90, но тогава бях на 5-6 бири. В крайна сметка след като ми взеха книжката за половин година, не съм си позволявал повече от 1-2 бири, даже когато си ги позволявам са някаква страшна рядкост. Та мисълта ми, е че колкото пъти съм карал пил/пиян/залян, винаги съм внимавал на пътя и съм се държал адекватно. От вашите разкази, от новините, от чужди разкази, винаги съм се изумявал колко прост трябва да си да караш пил и да се правиш на герой. Също трябва да си много прост да се правиш на герой и трезвен или просто да караш пил. Всички казват, че реакции са забавени и т.н. на мен всичко ми се е виждало нормално и единственото за което продължавах да го правя, е че 3-4 пъти ми се е разминавало (без пари при тва...) и накрая като изгорях, слава богу без инцидент си дадох сметка, че няма смисъл просто. Недай си боже да стане нещо и да не съм виновен, с алкохолна проба горя като факел. Дори трезвен на пътя просто трябва да се внимава и ВИНАГИ да сте предсказуеми в следващите действия които ще извършите.
<KrIs> написа:Не разбирам какво толкова разчитате на запис от телефон. Тук не е Русия, а клипчето можеш да си го запазиш за спомен.
Btw, "аварийки" в такава ситуация може да се тълкува като "спри да ти чупя главата", така че можехте поне да си защитите достойнството ... от 18 годишни
Kuncavia написа:С тези записи може да се докаже само и единствено кой е виновен при ПТП за протокол или пред КАТ. Освен да се качват по youtube и vbox, за друго няма да свършат работа в България, а и не само.
@Petrolhead мерси за пожеланието братле, да ти се върне двойно, а за мен не се притеснявай
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта