Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Re: Катастрофи...поуки разни...

Мнениеот GREEN_lADY » Съб 12 яну 2013 22:47

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-chet ... 95433?nt=4

Браво на младежите, сега остава и да са от форума :?

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Нед 27 яну 2013 11:01

в-к Стандарт написа:Роднинска гонка уби дете на 6 г.

Роднинска гонка между 2 коли след рожден ден уби шестгодишно момиче и прати майка му и братчето му в болница. Трагедията се разигра между две села край Враца. Гонката между "Фиат Браво" и БМВ завърши фатално за 6-годишната Александра Данаилова от врачанското село Гложене. Майка й Нина пък бере душа в "Пирогов". Братчето й Петко е тежко ранено. Със сериозни травми са неправоспособният шофьор на фиата Виктор Ангелов и на БМВ-то Алекси Алексиев.
В колите пътували две приятелски семейства. Те празнували рожден ден в Гложене. Към 20 часа в петък решили да идат на гости в близкото село Бутан. По шосето шофьорите си организирали гонка. При едно изпреварване с висока скорост колите се нанизали една в друга и се преобърнали по няколко пъти. Самите автомобили излетели на над 100 метра от пътя. Състоянието на двамата шофьори било толкова тежко, че не е имало време да им се направи проба за алкохол, съобщиха от полицията във Враца.
Зверската катастрофа е станала още преди да завали снегът и пътят е бил съвсем сух, разкри кметът на Гложене Петко Петков. Майката, която е в кома и с парализирани крайници, въобще не знае, че е загубила едното си дете. 12-годишният й син може би ще оцелее, съобщиха хирурзи във Враца, които го лекуват. Момчето според тях е с комоцио и контузии по главата.
На тази отсечка от пътя до сега не е имало тежки инциденти, защото не създава никакви проблеми на движението, каза кметът на Бутан Ивайло Иванов. Мястото често се използва за гонки и показване на уменията на джигити, категорични са хората от двете села.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 28 яну 2013 16:53

http://marica.bg/show.php?id=96865

Всеки път се изумявам какви "колеги" и "колежки" са измежду нас на пътя... :screwy Опазил ни Бог срещу нас да се движи някое безрасъдно камикадзе...с превишена скорост на лоша пътна обстановка,резки спирачки и прочие,и прочие...

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 01 мар 2013 16:40

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-mvr- ... 40396?nt=4
На всичкото отгоре жертвите са били във VW-то... Което няма абсолютно никакво значение... Дано поне идиотът с 2.42 промила да си го отнесе хубаво... Макар, че се съмнявам, защото май просто е модерно:
http://life.dir.bg/news/uxel-kadriev-13234698?nt=5

Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

Мнениеот iCE-dOGG » Вто 05 мар 2013 13:07

Малка история от мен по случай 3ти Март.

Решихме с приятели (аз, две момчета и две момичета в една кола) да се поразходим до храм-паметник Шипка за празника. Тръгнахме от София до Пловдив, нощувахме там, след което поехме от Пловдив към Шипка. Някъде по-средата на пътя между Пловдив и Карлово карах зад една Голф тройка GT с номер PB 3150 PH, колата не пазеше траектория, имаше и произволно натискане на спирачки. За да се измъкна от тази ситуация, направих грешката да тръгна да изпреварвам, давам газ, изравнявам се с голфа и тръгвам да испреварвам колата пред него (прав път - пълна видимост), в този момент шофьора на голфа реши че и той ще изпреварва, претисна ме, и ме искарва извън пътя, съответно аз надувам клаксона да до дупка с надеждата да реагира, незнаeх какво щеше да стане ако бях натиснал спирачки с 100км/ч карайки, по пясък и чакъл. Шофьора реагира в последния момент и ме пусна обратно в платното, след някакви жестове от негова страна (всичко това става за броени секунди).
Разминахме се.
Продължаваме си пътя и влизаме в някакво село, май беше Песнопой, карам с 50-60км/ч и в този момента се чува виене на двигател, поглеждам в огледалото за задно виждане, засвяткал се голф 3 (същия) с мигащи дълги, изпреварва ме, засича ми пътя раздавайки средни и псувни - бяха в колата 3 момчета със средна възраст 18 години - за да не се блъснем се качих на тротоара и едвам удържах кoлата спирайки на метър от улична лампа. Всички в колата бяхме в шок.
Иступахме се, пийнахме една вода, и обратно на път, настигнах същия голф малко преди отбивката за Баня, тука вече бяхме готови с телефон да ги записваме на видео ако тръгнат да прават нещо, настигнахме ги, явно ни видяха че записваме, шофьора на голфа просто даде аварийки и спря, подминахме ги. Този голф не го видяхме повече този ден, слава богу.
Звъннахме на 112 и им казахме какво стана и им дадохме номера на колата, но все едно.

Поуки:
- Не забравяйте на къде сте тръгнали и с кой в колата.
- Научете се от руснаците и си купете камера за кола. Че теа пишлеменца им се размина закона и - по наш избор - боя.
- Живеем в България, сами се пазете , друг няма да ви пази.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 05 мар 2013 13:14

Същата случка....ама абсолютно същата случка ми се случи и на мен след Добринище, бяха 3 идиота в колата, корса GSI а аз със служебния бус, сечеше завоите, когато се опитах да го изпреваря ме натискаше и даваше газ, на един от завоите преди разклона за Велинград го изпреварих лайнара и за мое щастие имаше полиция срещу разклона, набих спирачките по средата на пътя оня спря викнах полицаите и се оказа, че дришльото е със 0.7 промила, били пили по бира в Банско....След псувни и налитане на бой полицаите ги задържаха, а аз по живо по здраво си тръгнах. Пишлеметата бяха с пловдивска регистрация :twisted

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 05 мар 2013 16:14

Това с карането и пиенето никога не съм проумявал, как може да станеш по-агресивен, да караш бързо и т.н. Аз съм карал мъртво пиян (едвам ходя) стотици пъти, не че е за гордост, но винаги съм карал с 30-40, само 1 път ми се наложи да пътувам Пловдив - София и карах с 90, но тогава бях на 5-6 бири. В крайна сметка след като ми взеха книжката за половин година, не съм си позволявал повече от 1-2 бири, даже когато си ги позволявам са някаква страшна рядкост. Та мисълта ми, е че колкото пъти съм карал пил/пиян/залян, винаги съм внимавал на пътя и съм се държал адекватно. От вашите разкази, от новините, от чужди разкази, винаги съм се изумявал колко прост трябва да си да караш пил и да се правиш на герой. Също трябва да си много прост да се правиш на герой и трезвен или просто да караш пил. Всички казват, че реакции са забавени и т.н. на мен всичко ми се е виждало нормално и единственото за което продължавах да го правя, е че 3-4 пъти ми се е разминавало (без пари при тва...) и накрая като изгорях, слава богу без инцидент си дадох сметка, че няма смисъл просто. Недай си боже да стане нещо и да не съм виновен, с алкохолна проба горя като факел. Дори трезвен на пътя просто трябва да се внимава и ВИНАГИ да сте предсказуеми в следващите действия които ще извършите.

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Вто 05 мар 2013 21:30

iCE-dOGG написа:Иступахме се, пийнахме една вода, и обратно на път, настигнах същия голф малко преди отбивката за Баня, тука вече бяхме готови с телефон да ги записваме на видео ако тръгнат да прават нещо, настигнахме ги, явно ни видяха че записваме, шофьора на голфа просто даде аварийки и спря, подминахме ги. Този голф не го видяхме повече този ден, слава богу.
Звъннахме на 112 и им казахме какво стана и им дадохме номера на колата, но все едно.

Не разбирам какво толкова разчитате на запис от телефон. Тук не е Русия, а клипчето можеш да си го запазиш за спомен.

Btw, "аварийки" в такава ситуация може да се тълкува като "спри да ти чупя главата", така че можехте поне да си защитите достойнството ... от 18 годишни :th_up

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 05 мар 2013 23:14

Kuncavia написа:Това с карането и пиенето никога не съм проумявал, как може да станеш по-агресивен, да караш бързо и т.н. Аз съм карал мъртво пиян (едвам ходя) стотици пъти, не че е за гордост, но винаги съм карал с 30-40, само 1 път ми се наложи да пътувам Пловдив - София и карах с 90, но тогава бях на 5-6 бири. В крайна сметка след като ми взеха книжката за половин година, не съм си позволявал повече от 1-2 бири, даже когато си ги позволявам са някаква страшна рядкост. Та мисълта ми, е че колкото пъти съм карал пил/пиян/залян, винаги съм внимавал на пътя и съм се държал адекватно. От вашите разкази, от новините, от чужди разкази, винаги съм се изумявал колко прост трябва да си да караш пил и да се правиш на герой. Също трябва да си много прост да се правиш на герой и трезвен или просто да караш пил. Всички казват, че реакции са забавени и т.н. на мен всичко ми се е виждало нормално и единственото за което продължавах да го правя, е че 3-4 пъти ми се е разминавало (без пари при тва...) и накрая като изгорях, слава богу без инцидент си дадох сметка, че няма смисъл просто. Недай си боже да стане нещо и да не съм виновен, с алкохолна проба горя като факел. Дори трезвен на пътя просто трябва да се внимава и ВИНАГИ да сте предсказуеми в следващите действия които ще извършите.

Колега ти си пълен олигофрен, без всякакви извинения. Искрено ти пожелавам още утре да те спрат съвестни полицаи и полежиш при манафите няколко месеца.

Последна промяна от Varbona на Сря 06 мар 2013 14:27, променено общо 1 път.
Причина: 7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.

Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

Мнениеот iCE-dOGG » Сря 06 мар 2013 14:08

<KrIs> написа:Не разбирам какво толкова разчитате на запис от телефон. Тук не е Русия, а клипчето можеш да си го запазиш за спомен.

Btw, "аварийки" в такава ситуация може да се тълкува като "спри да ти чупя главата", така че можехте поне да си защитите достойнството ... от 18 годишни :th_up

До някъде си прав, но всички имаме задължения, работа, семейни връзки и т.н., които струват повече от пребиването на 3*60кг мърша. Достойнството има много форми. :biggrin

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 06 мар 2013 14:24

С тези записи може да се докаже само и единствено кой е виновен при ПТП за протокол или пред КАТ. Освен да се качват по youtube и vbox, за друго няма да свършат работа в България, а и не само.

@Petrolhead мерси за пожеланието братле, да ти се върне двойно, а за мен не се притеснявай :th_up

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 06 мар 2013 14:25

Тези клипчета не се приемат за доказателства в съда, ама официално, иначе всеки уважаващ себе си, системата, и справедливостта съдия би го взел под внимание, повярвай ми!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 06 мар 2013 16:15

Kuncavia написа:С тези записи може да се докаже само и единствено кой е виновен при ПТП за протокол или пред КАТ. Освен да се качват по youtube и vbox, за друго няма да свършат работа в България, а и не само.

@Petrolhead мерси за пожеланието братле, да ти се върне двойно, а за мен не се притеснявай :th_up

аз съм абсолютно потресен, ти си един изключително глупав, нискообразован, безотговорен и опасен за околните човек.
не се притеснявам за теб, а за себе си и другите невинни участници в движението. кой знае кога ще утрепеш някой.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 06 мар 2013 16:59

Защо реши, че съм безотговорен? Аз тези неща съм ги правил преди 5 години, като почти всеки малко по-чалнат хлапак. Не се гордея с тях, но са част от мен и са доста сериозен опит, за да мога да твърдя разни неща алкохола и шофирането. Както се казва "не е кат да нямам опит". На всичкото отгоре за 5 години стаж имам само 3 акта. Един административен в Пловдив за влизане в улица само с пропуск, един за алкохол и един за телефон. Също така нямам нито едно ПТП за този период (чукам на дърво и да нямам). На кола съм навъртял над 100 000 километра и още 7 000 на мотор. В моите очи не изглеждам безотговорен шофьор, но кой съм аз, че да ти давам виждане на теб :th_up

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 06 мар 2013 17:03

всеки който се качва да кара пиян е не просто безотговорен. той е прстъпник. защото този човек показва незачитане на човешкия живот и законите.

това че ти го правиш и после се хвалиш по форумите те прави 2 пъти по-голям престъпник.

Върни се в “Пътеводител”