- регистрационните табели на автомобилите НЕ СА собственост на водача, а на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Така е по закон. Таксите, които се плащат в КАТ при получаване на номерата са за "право на ползване на табелите", а не за закупуването им. (ето цитат: Чл. 26. (Доп. - ДВ, бр. 86 от 2000 г., попр. - ДВ, бр. 27 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 34 от 2003 г.) За издаване и подмяна на документ за право на движение на пътно превозно средство и за право на ползване на табели с регистрационен номер се събират следните такси:...). Гръцките полицаи, сваляйки табелите на МПС, извършват кражба на българска държавна собственост.
Гръцки полицаи свалят BG номера
Re: Гръцки полицаи свалят BG номера
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
valsn написа:..Гръцките полицаи, сваляйки табелите на МПС, извършват кражба на българска държавна собственост...
Какво очаквате от византиец? Може да ги съдите, но делото ще се води пак от византийски съд. Ако има нарушен местен закон може и да спечелите делото, но ако се касае за международни закони ще трябва международен съд, иначе няма оправия..
Всичките проблеми с гърците идват от манталитета им, както и от статута ни там на черноработници. Смятат ни за втора ръка хора. Но като гледам май скоро нещата ще се обърнат и ще ги видим тогава.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Mihailov78 написа:valsn написа:..Гръцките полицаи, сваляйки табелите на МПС, извършват кражба на българска държавна собственост...
Какво очаквате от византиец? Може да ги съдите, но делото ще се води пак от византийски съд. Ако има нарушен местен закон може и да спечелите делото, но ако се касае за международни закони ще трябва международен съд, иначе няма оправия..
Всичките проблеми с гърците идват от манталитета им, както и от статута ни там на черноработници. Смятат ни за втора ръка хора. Но като гледам май скоро нещата ще се обърнат и ще ги видим тогава.
Така е като половината Българи са там!!Как няма да ни смятат!?Дано наизтина нещата се обърнат

- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,
нека въпросните ми обяснят какво правят маймуните на снимката в центъра на Атина
(освен че не работят - занимават се само с дрога и търговийка, крадът, разбиват коли и апартаменти,
пикаят и серат по улиците и т.н.).
А този със сваления номер съм сигурен, че е по заслуги.
нека въпросните ми обяснят какво правят маймуните на снимката в центъра на Атина
(освен че не работят - занимават се само с дрога и търговийка, крадът, разбиват коли и апартаменти,
-
- Автомобил:
- Двигател:
zdrash написа:Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,
какво общо имат негрите с чантите със свалянето на номерата
Негри с чанти има и в Рим
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
mufin написа:zdrash написа:Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,

Колегата пише, колко да не заспи.
- f1ka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От няколко дни на граничния пункт Ексохи гърците свалят, дори къртят регистрационните табели от влизащите от България наши автомобили и налагат глоби от 40 до 150 евро за изгорели крушки и други нищожни нарушения. В Европа полицаите допускат автомобила до най-близката бензиностанция, за да закупи и постави изгорялата крушка и да продължи пътя си безпроблемно, съобщиха в редакцията на в. "Струма" читатели.
Ето какво разказа Борис Бусаров от с. Гърмен: Бях спрян миналия ден за проверка от гръцките гранични полицаи още преди да съм пресякъл границата и да съм влязъл в гръцката държава. След като не можаха да намерят нищо, се хванаха за задната скорост на автомобила ми. Без обяснения свалиха регистрационните табели на автомобила ми и ми връчиха с подигравка акт за 40 евро. На гръцкия терминал няма преводач, каквато е европейската практика, а аз не знам гръцки език, затова потърсих съдействие от българските гранични полицаи от ГКПП - Илинден, но не го получих. Обадих се в българското външно министерство и обясних, че проверката от гърците на автомобила ми и наложената санкция е противозаконна, тъй като е извършена в неутралната зона, преди да съм влязъл в гръцката държава.
Вчера разговарях по телефона и с главния консул в Солун и по факса му изпратих акта. Искам съдействие от моята държава, искам да се чувствам защитен, а не да се оставят гърците да се подиграват и гаврят с нас. Въпреки че още същия ден платих глобата, защото автомобилът е крайно необходим за бизнеса ми, трябва да чакам още 10 дни, за да получа регистрационните табели. Блокиран съм отвсякъде, търпя неоправдани морални и материални щети, оставен съм без документ за правоуправление и без автомобил незаконосъобразно. Не знам докога България ще търпи това отношение на гръцката държава към нас, заключи Бусаров.

Ето какво разказа Борис Бусаров от с. Гърмен: Бях спрян миналия ден за проверка от гръцките гранични полицаи още преди да съм пресякъл границата и да съм влязъл в гръцката държава. След като не можаха да намерят нищо, се хванаха за задната скорост на автомобила ми. Без обяснения свалиха регистрационните табели на автомобила ми и ми връчиха с подигравка акт за 40 евро. На гръцкия терминал няма преводач, каквато е европейската практика, а аз не знам гръцки език, затова потърсих съдействие от българските гранични полицаи от ГКПП - Илинден, но не го получих. Обадих се в българското външно министерство и обясних, че проверката от гърците на автомобила ми и наложената санкция е противозаконна, тъй като е извършена в неутралната зона, преди да съм влязъл в гръцката държава.
Вчера разговарях по телефона и с главния консул в Солун и по факса му изпратих акта. Искам съдействие от моята държава, искам да се чувствам защитен, а не да се оставят гърците да се подиграват и гаврят с нас. Въпреки че още същия ден платих глобата, защото автомобилът е крайно необходим за бизнеса ми, трябва да чакам още 10 дни, за да получа регистрационните табели. Блокиран съм отвсякъде, търпя неоправдани морални и материални щети, оставен съм без документ за правоуправление и без автомобил незаконосъобразно. Не знам докога България ще търпи това отношение на гръцката държава към нас, заключи Бусаров.

Твърдо заставам зад първото си мнение от темата
Лошото е, че нищо не се прави по въпроса

Лошото е, че нищо не се прави по въпроса

- f1ka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mihailov78 написа:valsn написа:..Гръцките полицаи, сваляйки табелите на МПС, извършват кражба на българска държавна собственост...
Стига сте ги наричали византийци,че ще се възгордеят. Все едно на днешните италианци да кажеш римляни. Византия е била многонационала ХРИСТИЯНСКА(а не гръцка)държава.
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Тия мръсни мързеливци претендират, че били дали културата на останалия свят.Явно за тях нищо не е
останало.
останало.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
mufin написа:zdrash написа:Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,
Ми аз съм го написал ама явно с дребни букви -
ГЪРЦИТЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА ТВЪРДЕ ИЗБИРАТЕЛНО
(защото някои колеги по горе пишат, че за разлика от нас, гърците спазвали
стриктно закона(което очевидно не е вярно) и съотеветно и тук трябва да стане така)
а негри и пакистанци има в цяла богата Европа, но за разлика от циганите не ги екстрадират
Поздрави
П.С. между другото в Атина като видят пешеходец на зебра дават газ - трябва да си много бърз да не те отнесат
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
zdrash написа:mufin написа:zdrash написа:Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,
Ми аз съм го написал ама явно с дребни букви -
ГЪРЦИТЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА ТВЪРДЕ ИЗБИРАТЕЛНО
(защото някои колеги по горе пишат, че за разлика от нас, гърците спазвали
стриктно закона(което очевидно не е вярно) и съотеветно и тук трябва да стане така)
а негри и пакистанци има в цяла богата Европа, но за разлика от циганите не ги екстрадират
Поздрави
П.С. между другото в Атина като видят пешеходец на зебра дават газ - трябва да си много бърз да не те отнесат
Поне какавото съм чувал от приятели ,мога да кажа ,че не е вярно!!От нас по лоши шофиори няма!!Убедих се отново след почивката.И софиянци са наи брутални,без да се убиждат колегите!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Колегата zdrash е прав
Казвам го от опит - от 10 години почти всяко лято съм бил там по около 2 месеца. А това дали са по-добри шофиори от българите не знам, но имат повече опит, понеже автомобилите развиващи над 100км
при тях ги има от повече време 

-
- Автомобил:
- Двигател:
И все пак какво общо имат негрите с чантите със спазването на закона.
Нещо неадекванто ми се видя тая снимка.
Би ли пояснил какво си имал впредвид, zdrach!
Как снимката показва избирателност в прилагането на закона в Гърция?
Ще проверявам периодично дали си ни осветлил по този въпрос.
През Илинден съм минавал 20 пъти и никога не съм виждал нещо като пътна полиция.
Истината е че много нашенци си карат там както са си свикнали тук - "гонят" "състезават се" и т.н.
Едно е просто да караш бързо - друго е притискаш предния, да засичаш, да минаваш на червено, да завиваш надясно от най-лявата лента, да ускоряваш, когато те изпреварват.
Все неща, които не съм забелязал гърците да ги правят.
Всъщност ги правим само ние и румънците
Истината е че в Гърция се кара доста по-приятно именно заради липсата на комплексари-състезатели
Успокоителното че в Румъния е още по-голяма идиотщина, тук поне те пускат да се включиш, ако си спрял, а мамалигите дават газ все едно те познават и те мразят теб и целия ти род
Бъдете сигурни че не само в Гърция не обичат селски изпълнения.
Много поздрави!
Нещо неадекванто ми се видя тая снимка.
Би ли пояснил какво си имал впредвид, zdrach!
Как снимката показва избирателност в прилагането на закона в Гърция?
Ще проверявам периодично дали си ни осветлил по този въпрос.
През Илинден съм минавал 20 пъти и никога не съм виждал нещо като пътна полиция.
Истината е че много нашенци си карат там както са си свикнали тук - "гонят" "състезават се" и т.н.
Едно е просто да караш бързо - друго е притискаш предния, да засичаш, да минаваш на червено, да завиваш надясно от най-лявата лента, да ускоряваш, когато те изпреварват.
Все неща, които не съм забелязал гърците да ги правят.
Всъщност ги правим само ние и румънците
Истината е че в Гърция се кара доста по-приятно именно заради липсата на комплексари-състезатели

Успокоителното че в Румъния е още по-голяма идиотщина, тук поне те пускат да се включиш, ако си спрял, а мамалигите дават газ все едно те познават и те мразят теб и целия ти род

Бъдете сигурни че не само в Гърция не обичат селски изпълнения.
Много поздрави!