Гръцки полицаи свалят BG номера

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Re: Гръцки полицаи свалят BG номера

Мнениеот valsn » Сря 01 сеп 2010 10:24

- регистрационните табели на автомобилите НЕ СА собственост на водача, а на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Така е по закон. Таксите, които се плащат в КАТ при получаване на номерата са за "право на ползване на табелите", а не за закупуването им. (ето цитат: Чл. 26. (Доп. - ДВ, бр. 86 от 2000 г., попр. - ДВ, бр. 27 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 34 от 2003 г.) За издаване и подмяна на документ за право на движение на пътно превозно средство и за право на ползване на табели с регистрационен номер се събират следните такси:...). Гръцките полицаи, сваляйки табелите на МПС, извършват кражба на българска държавна собственост.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 01 сеп 2010 10:50

valsn написа:..Гръцките полицаи, сваляйки табелите на МПС, извършват кражба на българска държавна собственост...

Какво очаквате от византиец? Може да ги съдите, но делото ще се води пак от византийски съд. Ако има нарушен местен закон може и да спечелите делото, но ако се касае за международни закони ще трябва международен съд, иначе няма оправия..

Всичките проблеми с гърците идват от манталитета им, както и от статута ни там на черноработници. Смятат ни за втора ръка хора. Но като гледам май скоро нещата ще се обърнат и ще ги видим тогава.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 01 сеп 2010 21:40

Mihailov78 написа:
valsn написа:..Гръцките полицаи, сваляйки табелите на МПС, извършват кражба на българска държавна собственост...

Какво очаквате от византиец? Може да ги съдите, но делото ще се води пак от византийски съд. Ако има нарушен местен закон може и да спечелите делото, но ако се касае за международни закони ще трябва международен съд, иначе няма оправия..

Всичките проблеми с гърците идват от манталитета им, както и от статута ни там на черноработници. Смятат ни за втора ръка хора. Но като гледам май скоро нещата ще се обърнат и ще ги видим тогава.

Така е като половината Българи са там!!Как няма да ни смятат!?Дано наизтина нещата се обърнат :да:

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 02 сеп 2010 16:36

Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,
нека въпросните ми обяснят какво правят маймуните на снимката в центъра на Атина
(освен че не работят - занимават се само с дрога и търговийка, крадът, разбиват коли и апартаменти,
пикаят и серат по улиците и т.н.).
А този със сваления номер съм сигурен, че е по заслуги.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 02 сеп 2010 17:04

zdrash написа:Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,
нека въпросните ми обяснят какво правят маймуните на снимката в центъра на Атина
(освен че не работят - занимават се само с дрога и търговийка, крадът, разбиват коли и апартаменти,

какво общо имат негрите с чантите със свалянето на номерата
Негри с чанти има и в Рим

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 02 сеп 2010 17:29

mufin написа:
zdrash написа:Понеже някои твърдят, че Гърците спазвали закона "стриктно", а не избирателно,

:dontknow:
Колегата пише, колко да не заспи.

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Чет 02 сеп 2010 17:53

От няколко дни на граничния пункт Ексохи гърците свалят, дори къртят регистрационните табели от влизащите от България наши автомобили и налагат глоби от 40 до 150 евро за изгорели крушки и други нищожни нарушения. В Европа полицаите допускат автомобила до най-близката бензиностанция, за да закупи и постави изгорялата крушка и да продължи пътя си безпроблемно, съобщиха в редакцията на в. "Струма" читатели.

Ето какво разказа Борис Бусаров от с. Гърмен: Бях спрян миналия ден за проверка от гръцките гранични полицаи още преди да съм пресякъл границата и да съм влязъл в гръцката държава. След като не можаха да намерят нищо, се хванаха за задната скорост на автомобила ми. Без обяснения свалиха регистрационните табели на автомобила ми и ми връчиха с подигравка акт за 40 евро. На гръцкия терминал няма преводач, каквато е европейската практика, а аз не знам гръцки език, затова потърсих съдействие от българските гранични полицаи от ГКПП - Илинден, но не го получих. Обадих се в българското външно министерство и обясних, че проверката от гърците на автомобила ми и наложената санкция е противозаконна, тъй като е извършена в неутралната зона, преди да съм влязъл в гръцката държава.

Вчера разговарях по телефона и с главния консул в Солун и по факса му изпратих акта. Искам съдействие от моята държава, искам да се чувствам защитен, а не да се оставят гърците да се подиграват и гаврят с нас. Въпреки че още същия ден платих глобата, защото автомобилът е крайно необходим за бизнеса ми, трябва да чакам още 10 дни, за да получа регистрационните табели. Блокиран съм отвсякъде, търпя неоправдани морални и материални щети, оставен съм без документ за правоуправление и без автомобил незаконосъобразно. Не знам докога България ще търпи това отношение на гръцката държава към нас, заключи Бусаров.

:предавам се

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 02 сеп 2010 18:07

Твърдо заставам зад първото си мнение от темата :!:
Лошото е, че нищо не се прави по въпроса :banghead:

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Чет 02 сеп 2010 18:14

Mihailov78 написа:

Стига сте ги наричали византийци,че ще се възгордеят. Все едно на днешните италианци да кажеш римляни. Византия е била многонационала ХРИСТИЯНСКА(а не гръцка)държава.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Чет 02 сеп 2010 19:07

Тия мръсни мързеливци претендират, че били дали културата на останалия свят.Явно за тях нищо не е
останало.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 03 сеп 2010 8:50

mufin написа:

Ми аз съм го написал ама явно с дребни букви -
ГЪРЦИТЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА ТВЪРДЕ ИЗБИРАТЕЛНО
(защото някои колеги по горе пишат, че за разлика от нас, гърците спазвали
стриктно закона(което очевидно не е вярно) и съотеветно и тук трябва да стане така)
а негри и пакистанци има в цяла богата Европа, но за разлика от циганите не ги екстрадират
Поздрави

П.С. между другото в Атина като видят пешеходец на зебра дават газ - трябва да си много бърз да не те отнесат

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 03 сеп 2010 20:42

zdrash написа:
mufin написа:

Ми аз съм го написал ама явно с дребни букви -
ГЪРЦИТЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА ТВЪРДЕ ИЗБИРАТЕЛНО
(защото някои колеги по горе пишат, че за разлика от нас, гърците спазвали
стриктно закона(което очевидно не е вярно) и съотеветно и тук трябва да стане така)
а негри и пакистанци има в цяла богата Европа, но за разлика от циганите не ги екстрадират
Поздрави

П.С. между другото в Атина като видят пешеходец на зебра дават газ - трябва да си много бърз да не те отнесат

Поне какавото съм чувал от приятели ,мога да кажа ,че не е вярно!!От нас по лоши шофиори няма!!Убедих се отново след почивката.И софиянци са наи брутални,без да се убиждат колегите!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 03 сеп 2010 20:51

Колегата zdrash е прав :да: Казвам го от опит - от 10 години почти всяко лято съм бил там по около 2 месеца. А това дали са по-добри шофиори от българите не знам, но имат повече опит, понеже автомобилите развиващи над 100км :mrgreen: при тях ги има от повече време :)

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 04 сеп 2010 20:35

И все пак какво общо имат негрите с чантите със спазването на закона.
Нещо неадекванто ми се видя тая снимка.
Би ли пояснил какво си имал впредвид, zdrach!
Как снимката показва избирателност в прилагането на закона в Гърция?
Ще проверявам периодично дали си ни осветлил по този въпрос.

През Илинден съм минавал 20 пъти и никога не съм виждал нещо като пътна полиция.
Истината е че много нашенци си карат там както са си свикнали тук - "гонят" "състезават се" и т.н.
Едно е просто да караш бързо - друго е притискаш предния, да засичаш, да минаваш на червено, да завиваш надясно от най-лявата лента, да ускоряваш, когато те изпреварват.
Все неща, които не съм забелязал гърците да ги правят.
Всъщност ги правим само ние и румънците
Истината е че в Гърция се кара доста по-приятно именно заради липсата на комплексари-състезатели :D
Успокоителното че в Румъния е още по-голяма идиотщина, тук поне те пускат да се включиш, ако си спрял, а мамалигите дават газ все едно те познават и те мразят теб и целия ти род :)
Бъдете сигурни че не само в Гърция не обичат селски изпълнения.
Много поздрави!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 сеп 2010 17:25

:applause: :да: :beer

Върни се в “Пътеводител”