Колеги, да споделя и аз болката си …
Вчера в 16:00 взимам приятелката ми от гарата, че беше извън града за няколко дни. Видяхме се с едни познати на кафе и се прибрахме по живо, по здраво. Паркирах колата далеч от блока, защото за да се влезе в паркинга се има наклон (респективно сутринта трябва да катеря баир), вкарвам първа, пускам ръчната и така. Вечеря, филмче по bTV, абе идилия. Обаче – на печката и свършва газта. Това е към 20:30. В стаята никой не беше палил печка 3 дни и си беше студ. Половинката направи милия поглед и … няма как – хайде за газ. Газостанцията е много наблизо, но пътят е силно пресечен, беше натрупало, нямам ръкавици и да нося бутилката пълната бутилка ми изглеждаше фантастичен филм (без да зная, че накрая така ще стане).
Слизам до колата, чистя стъклата, два пъти, защото докато изчистя от едната страна, на другата вече е натрупало. Тръгвам и си карам полека, защото видимостта е кофти, а и беше натрупало. 90 градуса завой – десен, 90 градуса завой – ляв и започва леко изкачване. Карам едва – едва. В далечината виждам няколко коли, „паркирали” странно, но няма от къде да мина и продължавам леко напред. В един момент идва по – голям баир, виждам Мерцедес, забит в един знак и жена, която реве и подскача истерично, след колата. Задминавам ги, се засилва към колата, при което чуквам спирачка, занасям назад и надясно, колата тръгва надолу с дясната си страна и …. Подпирам Мерцедеса, който тръгва надолу.
Дърпам ръчната, за да видя какви са пораженията. Вече чувам жената, защото преди това парното духаше на 4, т.е. като 4 сешоара, от евтините – РЕВЕ.
Отварям си вратата и гледам как един тип върви към мен, крещи ми, че колата му струвала 100 бона. В момента, в който ще излизам – 2 тупаника в устата – шок топки. Хвърлям си очилата на дясната седалка, пазя си главата и виждам, че приятелката ми не е до мен. Притесних се, че някой я е запукал и нея.
Онзи го дръпнаха някакви. Излизам от колата, оглеждам се на половинката и плюя кръв. Мисля си – намлях мергела, 100 бона кола, т’ва не мо’ем го платим. На него му няма нищо. Тоя лъха на алкохол. До него друг и той мат пиян. Крещят ми как ще ме счупят от бой, как съм смачкал колата им за 100 бона (някакво ЦДИ …). Опитах се да проведа диалог – не’а баце. „К’во си излязъл в това време”, „Ща счупя от бой”, „Щи е*а голфа нас*ан”.
Предлагам да извикаме КАТ, казвам, че имам гражданска и т.н. – няма резултат. Псуват и се заяждат. Така 10 минути. В това време вторият, който ми стигаше до брадата и тежеше 50 кила с мокри гащи падна 6 пъти.
Прибрахме се в колата, изчакахме да ги качат на платформа и да ги откарат. В това време от викането им стана ясно какво е станало – връщат се от рожден ден. Предполагам ревящата жена е карала, защото собственика на Цедката за 100 бона е пил. Скоростната кутия блокирала (автоматик) и подпират знака. Докато чакат платформата аз идвам и ги занасям. По – нагоре не можеше да се мине, защото втора Цедка беше умряла. Няма триъгълник. Не спират колите на равното, а след тяхната кола, така че да спреш на баира. И като за капак налитат на бой.
Сега, знам, че не трябваше да натискам спирачка, но щях да сгазя момичето. Висок съм около 1.80, тежа 80 кила. И двамата ми бяха в категорията така да се каже, и двамата пияни хлъзгаха се, защото единия беше по чехли, а другия с „паркетни обувки”. Обаче бях с приятелката ми, а и не мисля, че да бях върнал тупаника щях да променя нещата. Мерца беше с рег. номер А 5131 КА. И аз не знам защо не извиках КАТ …
В крайна сметка паркирах колата там и газовата бутилка на гръб - до газостанцията и обратно.
Последствия - изкривен заден калник и дясна врата. Напраскани устни и уплаха за приятелката.