По тази картинка "нерегулирано кръстовище-пресичане на равнозначни пътища" важи правилото на десно стоящия.Толкоз.
По предната с червения и син автомобил-знака за предимство така поставен,не важи за синия.В смисъл и двата автомобила слизат от пътя с предимство на второстепенния.Тук вече това не е важно,играе друг закон за завършване на маневра.Сиреч,червения вече е завършил маневрата и е с предимство пред незавършилия син.
Още по лесно обяснение за всички с проблеми по ЗДП-представете си че всъщност зад всеки автомобил има колона от 20 такива.Ако сините спрат за да дадат предимство на червения-на кого ще пречат?Ще напълнят дясна лента на северния път и толкоз.Но ако 20 червени спрат за да дадат предимство на сините-ще препречат цялото кръстовище.
Знаем ли законите за движение по пътищата ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Знаем ли законите за движение по пътищата ?
Извинете ме за грубия език, ноgenov1 написа:Колега така както си го нарисувал, синия трябва да изчака, защото той се включва на друг път. И ти ако си на мястото на червения ще минеш първи защото някой друг се включва на този път и трябва да те изчака. На това кръстовище би трябвало да има стоп или поне обърнат триъгълник от страната на синия автомобил
genov1, ти си идиот!
[/quote]Извинете ме за грубия език, но
genov1, ти си идиот![/quote]

genov1, ти си идиот![/quote]

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Чл. 37.(1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово
пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.
От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
Хайде сега поразсъждавайте наново за реда на преминаване.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно
средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или
приближават от дясната му страна
- anrus
Знам, колега, но този член не изключва предходния и обратното. Мисълта ми е, че който и да е тръгне пръв, ще е в нарушение на някой от двата члена.
Аз лично ако съм в зеления автомобил, не бих пресякъл пътя на червения точно заради чл 37(1). Представете си ситуацията без синия автомобил. Кой е с предимство тогава?
Аз лично ако съм в зеления автомобил, не бих пресякъл пътя на червения точно заради чл 37(1). Представете си ситуацията без синия автомобил. Кой е с предимство тогава?
anrus написа:Чл. 37.(1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово
пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.
От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
Хайде сега поразсъждавайте наново за реда на преминаване.
В този случей се завива на дясно !
- Iezekil
Разбира се,че зеления завива последен...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Nikurlq, нека не издребняваме със спорове за посоките - ляво, дясно - какво значение има? То е като светофара - червено, зелено - минаваме, нали все нещо свети ... Нали така, anrus?
Ето поредното потвърждение на тезата, че ляво и дясно са абстрактни и нищо не означаващи понятия:
Ето поредното потвърждение на тезата, че ляво и дясно са абстрактни и нищо не означаващи понятия:
Iezekil написа:Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно
Ама разбира се, че зеленият е последен, който си е мислел друго ... да зареже всички опити да различава ляво и дясно и да се се съобразява с форумните шофьори-магЕсници.Iezekil написа:Разбира се,че зеления завива последен...
- Iezekil
myrshavija,не разбрах в последния ти пост иронизираш мен ли?Какво значи "абстрактни понятия"за 2 противоположни посоки?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много правилно си разбрал - иронизирам теб и anrus. А двете противоположни посоки за теб очевидно са абстрактни и не означават нищо, защото не ги различаваш.
Ако имаш нужда от още обяснения, съм насреща.
Ако имаш нужда от още обяснения, съм насреща.

- anrus
Далеч съм от мисълта, че съм безгрешен и няма какво ново да науча. Моля, обясни какво имаше предвид. И за да не стават недоразумения уточнявам, че коментарите ми се отнасяха са ситуацията на тази схема:

- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Само аз ли не вдявам, ама за какво изчакване на зеления автомобил от страна на синия говорите тук. И двата си завиват едновременнно и после минава червения...
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Добре де, ама аз пак не загрях! Да предположим, че няма СИН автомобил какво според вас ще е решението ? 
Кой на кой е дясностоящ ?
И кой ще премине първи (по правилник говоря, а не по закона на Афганистан)?
И за да не съм пълен офф-топик да дам и моето решение: Между синия и зеления автомобил няма пресечна точка, т.е. синия си завива без да пипа лентата на дясностоящия му зелен. Той си е дясностоящ на червения и оттам следва червения седи и го чака. Преминава СИНИЯ ПЪРВИ. Оттам насетне правилата са определили начина за преминаване на нерегулирано кръстовище между движещ се направо и завиващ наляво ситуирани един срещу друг - НЯМА дясностоящ в този случай между зеления и червения!!!!
ЧЕРВЕНИЯ минава ВТОРИ и едва след него е ЗЕЛЕНИЯ. Ако някой иска да ме обиди, че не знам закона или не го прилагам правилно само с аргументация иначе семки се чоплят по сбирките, не У форума

Кой на кой е дясностоящ ?
И кой ще премине първи (по правилник говоря, а не по закона на Афганистан)?
И за да не съм пълен офф-топик да дам и моето решение: Между синия и зеления автомобил няма пресечна точка, т.е. синия си завива без да пипа лентата на дясностоящия му зелен. Той си е дясностоящ на червения и оттам следва червения седи и го чака. Преминава СИНИЯ ПЪРВИ. Оттам насетне правилата са определили начина за преминаване на нерегулирано кръстовище между движещ се направо и завиващ наляво ситуирани един срещу друг - НЯМА дясностоящ в този случай между зеления и червения!!!!
ЧЕРВЕНИЯ минава ВТОРИ и едва след него е ЗЕЛЕНИЯ. Ако някой иска да ме обиди, че не знам закона или не го прилагам правилно само с аргументация иначе семки се чоплят по сбирките, не У форума

Последна промяна от azrod на Съб 11 авг 2012 12:33, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Май и аз не знам правилника
Защо зеления трябва да мине преди червения, при положение, че зеления прави ляв завой, и засича червения

Аз така виждам нещата, поне както ги е нарисувал колегата на скицата! 1-во минава синия, за надясно, после зеления изчаква, червения да мине занаправо и после си завива за наляво

Аз така виждам нещата, поне както ги е нарисувал колегата на скицата! 1-во минава синия, за надясно, после зеления изчаква, червения да мине занаправо и после си завива за наляво