Къде ни снима КАТ !!!
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Камерите НЕ СЕ използват по правилата в момента!
Последна промяна от Lawyer на Сря 04 яну 2006 16:59, променено общо 1 път.
musura написа:окобжалвайте за да се убедите, че не са противоконституционни
п.п. съпругата ми е съдия с 10 годишен стаж ... та сме си ги говорили тези неща с нея, защото и аз така подскочих, като разбрах, че новите радари на ченгетата ще правят и снимки ...
ясно
БГ законодателството е достатъчмо мъгливо и смотано за да могат да се правят или не простотии
закони си противоречат с други закони и т.н. и т.н.
булгаристан.......нищо читаво не е останало
Съвсем скоро ги монтираха. Не знам дали в момента са активни, но със сигурност много скоро ще започнат да работят. Тия са по проекта за контрол на движението (нарушенията) и трафика по възлови кръстовища в София. Почти съм уверен, че в момента, който ги пуснат ще бъдат безкомпромисни към нарушителите - нали трябва да докажат ефективността на системата. Предполагам, че повечето от Вас знаят, че пилотния образец ще е на бул "Цар Освободител" (между Ректората и Дондуков или "жълтите павета", както всички си ги знаем). Е, както виждате - монтажа е направен, а аз нас остава да си отваряме очите и да си опичаме умовете преди да решим да се правим на големи тарикати.

Мога да Ви уверя, че камерите поставени по бул. Цар Освободител (вижте post-a ми от сряда, 22 март 2006) ще влязат в опитна експлоатация (което ще рече настройки, тестове и т.н.) от понеделник, 3-ти Април 2006. Информацията имам от приятели, които работят във фирмите изпълнителки на проекта. Тестовете ще продължат най-рано до 1-ви Май и през този период (чисто теоритично) би било абсурдно да се безпокоите за каквото и да е било. От кога обаче ще започне "бойното дежурство" все още никой не знае. Системата ще може да разпознава регистрационни номера и да прави снимка на водача на МПС (сега си спомнете новите документи за самоличност и предполагам няма да възразите срещу това, че разпознаването/идентифицирането е въпрос на ... минути). Като "поведение на пътя" системата ще може да разпознава: преминаване на червено, неправилно престрояване/спиране, забранени маневри (ляв завой когато се идва по Раковски от площад Славейков и се завие на ляво, което е забранено, по Цар Освободител).
Разбира се, щом имам повече информация, ще Ви уведомя да си имате едно на ум, въпреки че съм уверен, че посетителите на този форум не правим простотии и безобразия по кръстовищата.
Разбира се, щом имам повече информация, ще Ви уведомя да си имате едно на ум, въпреки че съм уверен, че посетителите на този форум не правим простотии и безобразия по кръстовищата.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:Мога да Ви уверя, че камерите поставени по бул. Цар Освободител (вижте post-a ми от сряда, 22 март 2006) ще влязат в опитна експлоатация (което ще рече настройки, тестове и т.н.) от понеделник, 3-ти Април 2006. Информацията имам от приятели, които работят във фирмите изпълнителки на проекта. Тестовете ще продължат най-рано до 1-ви Май и през този период (чисто теоритично) би било абсурдно да се безпокоите за каквото и да е било. От кога обаче ще започне "бойното дежурство" все още никой не знае. Системата ще може да разпознава регистрационни номера и да прави снимка на водача на МПС (сега си спомнете новите документи за самоличност и предполагам няма да възразите срещу това, че разпознаването/идентифицирането е въпрос на ... минути). Като "поведение на пътя" системата ще може да разпознава: преминаване на червено, неправилно престрояване/спиране, забранени маневри (ляв завой когато се идва по Раковски от площад Славейков и се завие на ляво, което е забранено, по Цар Освободител).
Нищо няма да постигнат, от сега ти го казвам, ако мога да направя аналогия със доставчиците на Нет, който се мислят за тарикати и забраняват последващо рутиране(TTl=1)......същото е и тука, винаги има изход, всмисъл, стига да искам ще ме хванат за таралянките, най-простия вариант който се сещам е светло-отразителен шпрей(продават се на свободния пазар)......нали се сещаш какво ще видят тия камери (:lol: )
А и друго, аз поне съм се борил преди време с подобен проект, но определено по-лесен и прост, разпознаване на скорост с визуален контрол над трафика, на трилентова магистрала.... и имаше доста въпросителни, ако трафика е голям, доста проблеми ще видят със разпознаването в реално време......но както и да е де....
Всичко още е в сферата на добрите пожелания... а пък камо ли да прави снимки на водачите, смях голям.

Не прочетох всички отгори по темата, но това е, което ми предостави един колега:
1. На бул. „Н. Вапцаров” пред Sofia Land и там където се съединява с „Черни Връх” - камерите са в 2-те посоки
2. На околовръстното пред McDonalds (посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На „Цариградско шосе” пред „Експо Центъра” и „Тойота” - камери в двете посоки
4. Хотел „Хемус”. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул. „Арсеналски” към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул. „България” между НДК и моста на бул. „Витоша”
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз „Инкотар”. Гледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул. „Сливница” (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.
Може и да има нови. Данните са от юли 2005г.
1. На бул. „Н. Вапцаров” пред Sofia Land и там където се съединява с „Черни Връх” - камерите са в 2-те посоки
2. На околовръстното пред McDonalds (посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На „Цариградско шосе” пред „Експо Центъра” и „Тойота” - камери в двете посоки
4. Хотел „Хемус”. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул. „Арсеналски” към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул. „България” между НДК и моста на бул. „Витоша”
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз „Инкотар”. Гледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул. „Сливница” (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.
Може и да има нови. Данните са от юли 2005г.