И тва ако е магистрала....

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 17 апр 2008 10:16

Vizor написа:несъобразена скорост с пътните условия

Точно. Да се еба в тъпака къде съм тръгнал да карам с превишена скорост по булевард с 3 ленти, сам съм си виновен. Некой ден няма да се учудя ако пропадне някой мост и както си карам падна от него и ше ми пишат акт за несъобразена скорост. :lol:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 17 апр 2008 10:18

longora написа:...Това със скоростта всеки си преценява с колоко ще кара ... има си глава на раменете. Аз съм карал и с 120 и с 200-220 постоянна скорост ... зависи ква съчма те бие в момента, но факта е че това нащо не са пътища...

Има си огранчения ;) Не са сложени случайно ;) Това, че ти си карал с 220 км/ч не говори много хубави работи... Не ти подхожда на шофьорския опит и рутина. Щом пътищата НЕ са хубави, тогава защо карате с 180-220 км/ч? Някой да ви заставя да го правите?
Хайде спрете се с тези скорости! Най-тежките катастрофи стават не в София или другите големи градове, а на извънградски пътища, защото скоростите са в пъти по-големи... А физичните закони важат в еднаква степен и за Жигулката, и за моя 16 годишен Голф и за твоя стар-нов Пасат, и...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 17 апр 2008 10:19

Rabbit_TDI защото техните коли си вдигат по 250+ и те дават пример на всички как се кара .. проблема е че на тях никой нищо не може да им направи, докато ние си взимаме всичко как си трябва..... Smeagol аз мога да кажа че от тия 2 години дето имам книжка съм натрупал доста опит, защото не слизам от колата, но когато бързам няма как да карам бавно... и си знам способностите :)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 17 апр 2008 10:23

dermeister написа:
Vizor написа:несъобразена скорост с пътните условия

Точно. Да се еба в тъпака къде съм тръгнал да карам с превишена скорост по булевард с 3 ленти, сам съм си виновен. Некой ден няма да се учудя ако пропадне някой мост и както си карам падна от него и ше ми пишат акт за несъобразена скорост. :lol:

никъде не казах превишена.. а Несъобразена
ако трябва и с 2км ще караш ако не виждаш пътя и е хлъзгаво
когато има сняг по магистралата със 130 ли караш ?

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 17 апр 2008 10:27

Vizor написа:никъде не казах превишена.. а Несъобразена
ако трябва и с 2км ще караш ако не виждаш пътя и е хлъзгаво
когато има сняг по магистралата със 130 ли караш ?

Ясно бе колега. Естествено, че ако карах по-бавно е имало възможност да избегна дупката. Това казвам, че сам съм си виновен, ама по един извратен начин. Голям широк булевард, вали леко, тръгвам да се престроявам, карам със 60км/ч(може точно в момента на удара да е била дори по-малко), гледам в огледала алабала и изведнъж се натрисам в ямата. За мене скоростта си беше съобразена, ама явно не е била. :)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 17 апр 2008 11:00

Значи, видиш ли трябва да се съобразявам с това че някой си е прибрал пари и не е оправил пътища ни , дебнейки за дупки, а тези дето ги храня с данъците си трябва да крадат?
Каква несъобразена скорост?
Има ли знак че това е магистрала - мене не ме ебе, че тука понятието магистрала е изкривено - щом има табела значи е магистрала - щом има ограничение значи тр да се спазва и ЩОМ то е 130км/ч, значи настилката по този път ТРЯБВА да е такава че да може да се спре на нея, да не си строша колата заради дупките или неравностите, защото Хуй Хуев не си е свършил работата.
Значи може ченгето да ме спира щото има знак за 50км/ч, а аз не мога да спра да си плащам данъка щото Общината е сложила табела магистрала , ама то видиш ли е 24то класен път?

АЙДЕ СИКТИР!
Дайте да правим шествие.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Хе хе

Мнениеот Perso » Чет 17 апр 2008 11:26

Шествие :P
Какви ги говориш?

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Хе хе

Мнениеот CTaH4o » Чет 17 апр 2008 12:34

Perso написа:Шествие :P
Какви ги говориш?

що не аз съм за

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Чет 17 апр 2008 13:54

На приказки всички са - ЗА!
Но нищо няма да стане. Мисля че, въпроса за протеста беше разискван в др. тема преди година имаше ако не се лъжа идеи за протест заедно с други клубове :P И какво стана, нищо!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: :))

Мнениеот Милослав » Чет 17 апр 2008 14:40

Perso написа:На приказки всички са - ЗА!
Но нищо няма да стане. Мисля че, въпроса за протеста беше разискван в др. тема преди година имаше ако не се лъжа идеи за протест заедно с други клубове :P И какво стана, нищо!

как бе - освободиха ги медиците! :roll:

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: :))

Мнениеот pkaramitev » Чет 17 апр 2008 18:26

Perso написа:На приказки всички са - ЗА!

Както винаги-ала-бала-портокала!Само си ляляме и се ядосваме! :twisted:
Аз за това си карам сега на летището-нема дупки ,нема КАТ-караш си бавно спокойно и не му мислиш.....само с един фактор трябва да се съобразяваш-рулиращи самолети.... :lol:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 17 апр 2008 18:58

Милослав написа:
Дайте да правим шествие.

Е това от цялата тема най-много ми допадна!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 17 апр 2008 19:15

petko5 написа:
kris11 написа:
petko5 написа:Максималната разрешена скорост по магистралата е 130км/ч :idea:

Цък максималната бе 215км/ч :wink:

Как 215км/ч :shock , абсурд :shock

Koгато го заявявам не си правя майтап !! Да повече от 225 км/ч не може да вдигне. Карах залепен зад 1 бр 525 от Шумен за Варна .Изпревари ме преди новия надлез и закова пред мен. Аз до него и той ускорява и така за 28 мин до Варна.Оставих го да ме води заради опастност от куки. След въжената линия ни удари рязко страничен вятър и Баварката намали, а аз отлетях нагоре .
Нееднократно съм постигал тази максимална скорост - не се лъжете по аватара - колата е 2l TS - 155ца.
Гумите са нови и със високоскоростен индекс. Колата на 6 месеца е на проверка на ходова част.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 17 апр 2008 19:18

trunner написа:
Милослав написа:
Дайте да правим шествие.

Е това от цялата тема най-много ми допадна!

:arrow:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 17 апр 2008 19:22

Милослав написа:Значи, видиш ли трябва да се съобразявам с това че някой си е прибрал пари и не е оправил пътища ни , дебнейки за дупки, а тези дето ги храня с данъците си трябва да крадат?
Каква несъобразена скорост?
Има ли знак че това е магистрала - мене не ме ебе, че тука понятието магистрала е изкривено - щом има табела значи е магистрала - щом има ограничение значи тр да се спазва и ЩОМ то е 130км/ч, значи настилката по този път ТРЯБВА да е такава че да може да се спре на нея, да не си строша колата заради дупките или неравностите, защото Хуй Хуев не си е свършил работата.
Значи може ченгето да ме спира щото има знак за 50км/ч, а аз не мога да спра да си плащам данъка щото Общината е сложила табела магистрала , ама то видиш ли е 24то класен път?

АЙДЕ СИКТИР!
Дайте да правим шествие.

Хайде, бе, къде са пазителите на реда и големите разбирачи , че чакам отговори на въпорса си?
Дпоп каза че се заема да организира нещо.
Аз чакам да видя големите умове, какво ще кажат на зададения казус.

Върни се в “Пътеводител”