Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Пресни вести от Петрохан!

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 мар 2013 9:35

Свлачището при Гинци е станало на оране, спускането от дери вол към разклона за историческия път, там са се поотворили големи дупки, но все още има път между тях. Спускането от върха на Петрохан към Бързия, първите 3-4 завоя са с доста дупки и естествено завоя покрай чешмата с панелите дето са стоварени до нея.
Това са по- фрапиращите места. Бих добавил и участъка равния след Костинброд, от там където седят ония СОТ-аджийте до разклона за следващото село нещо с Ч му беше името. След този разклон преди първия десен завой има една страшно голяма отворила се е по средата на лентата точно преди завоя.
Като цяло ако внимаваш, няма проблеми с пътя.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Съб 02 мар 2013 10:11

чибаовци мисля,се казваше. Благодаря за инфото :th_up

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 08 мар 2013 12:00

Вчера минах пак, сега се е стопил леда по пътя вече, дупките които са се отворили, са доста и все сериозни, така че от върха надолу до малка бързия с повишено внимание.
На Гинци работят по свлачището, мисля отводнителна канавка правят от горната му страна

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Съб 09 мар 2013 20:34

Като гледам какво безпаричие се е задало на хоризонта, направо си мисля, че без да излезем на протест няма да изкърпят нищо през цялото лято. Миналата година много ме разочароваха, когато видях, че не разширяват мостовете в посока Берковица-Монтана, а само ги асфалтират. Все още не е минало времето за разширяване на мостовете до ширината на платното, за да не се изчакваме, а да се разминаваме с нормална скорост. Всъщност, има ли смисъл от говорене, щом говоренето не помага. Във всички случаи трябва да се вдигнем на протест някъде през май, за да изкърпят до края на юни. Иначе ще скачаме по ендъците цяло лято и цяла есен. Както, впрочем, си е било винаги.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 09 мар 2013 21:03

Днес си мислех, докато обикалях ... Покрай тия дивотии дето се случват в държавата, ремонта на прохода дето беше заплануван чува ли се нещо за него??? Станало е дупка до дупка на северния склон, карам като бабичка там и съм постоянно качен на таблото отгоре, че да видя на къде отивам...
Иначе мисля че първия мост от Берковица към Монтана е малко позакърпен, подравнили са малко хавата. И преди него имаше една шахта, гледам че и нея са напълнили. Обаче прелеза на 50 метра от моста си стои на натрошен чакъл и никой не го такова да го бута...

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пон 11 мар 2013 22:56

Преди първият прелез посока София (там където е стария полигон) има завой с ограничение 50 спазвайте го,че стоят на камера,мен ме изненадаха :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 11 мар 2013 23:01

dqvola_91 написа:Преди първият прелез посока София (там където е стария полигон) има завой с ограничение 50 спазвайте го,че стоят на камера,мен ме изненадаха :banghead :banghead :banghead

Това м/у Монтана и Берковица ли е ?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 12 мар 2013 7:16

dqvola_91 написа:Преди първият прелез посока София (там където е стария полигон) има завой с ограничение 50 спазвайте го,че стоят на камера,мен ме изненадаха :banghead :banghead :banghead

Да не говориш за втория прелез?Там в дясно има полигон(Монтана-Берковица),първо има знак 70 и след това е 50.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 12 мар 2013 8:18

Завоя му викаме тук "сечен каамък" Това е като идвате от Монтана, минавате железния мост който го ремонтираха късната есен, след него е правата отсечка на която са двата разклона за Комарево и после за Бокиловци, има много лек десен и остър ляв завой. Там има ограничение 70-50 км.ч и след завоя седят и снимат, но аз веднъж само съм ги виждал там. Ще дам по късно ако трябва и снимка от гугъл, че сега от телефона ще е мъка.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Вто 12 мар 2013 21:18

Точно до полигона бяха се скрили. Изображение

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Чет 14 мар 2013 12:24

някой някакви пресни отзиви за Петрохан ще пътувам в събота рано сутринта и съм с летни много ниски гуми, та мисълта ми е има ли много трапове

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 14 мар 2013 15:55

djofar написа:някой някакви пресни отзиви за Петрохан ще пътувам в събота рано сутринта и съм с летни много ниски гуми, та мисълта ми е има ли много трапове
За утре го дават сняг по високите полета, а горе може да си е зима.
Вземи си вериги.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 14 мар 2013 20:11

Около 17.00ч днеска горе температурата беше 4 градуса, дупките съм ги описал преди едно- две мнения. В общи линии спускането на дери вол, към разклона за историческия път, долу в ниското са си ебали траповете. До Петрохан нормалното, северния склон е отврат до малка бързия.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 14 мар 2013 21:59

djofar написа:някой някакви пресни отзиви за Петрохан ще пътувам в събота рано сутринта и съм с летни много ниски гуми, та мисълта ми е има ли много трапове

http://www.accuweather.com/en/bg/petroh ... cast/51073

К.Одаджийски написа:..... долу в ниското са си ебали траповете. До Петрохан нормалното, северния склон е отврат до малка бързия.

По-добре не тръгвай.-...или както се казва..."Седи мирен" за да няма "ох"....!

Риска си е твой, но ако все пак си от големите ентусиасти с тези летни гуми....рискувай през Витиня.....

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 14 мар 2013 22:25

Мдам, прогнозата е за отрицателни минимални и максимални температури с валежи от сняг http://vremeto.bg/city.php?city=45052
Аз утре пак ще пътувам и ако има нещо ново ще го споделя вечерта преди да припадна в леглото :biggrin

Върни се в “Пътеводител”