! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Exell » Вто 10 мар 2009 13:40

Аре още една нинджа със стикер на форума . Сив ГОУФ СА 5072 с якото гърне трамвайните линиии ги няма за нищо , както и самите превозни средства за които са предназначени те (щи подскажа ТРАМВАЙТЕ) . Та добър слалом между 2 мотриси и за 20-30 сантима да ми отнесеш "поне" огледалото . Та SHARKI що не си продадеш голфа и си земи една мотриса. А забравих тва е днес в Слатина.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 10 мар 2009 13:52

Карам си днес, 8:05 сутринта, водя дъщеря си на градина. Улицата широка, права, отдясно има спрели коли, аз си карам направо. И изведнъж, една от колите Golf 2 беше, излиза на пътя, ма няма мигач, няма нищо. Следва рязко завъртане на волана в ляво, детето отзад се мята по седалките и добре, че насреща нямаше кола. Спрях и го изчаках оня да ме приближи, приготвих разгъваемата палка и те сега си викам, ще му огъна ламарините на тоя, ако не и главата, пък каквото ще. Ама не спря пича, само ми махна за извинение и продължи. Значи, туй мигача за нищо го нямат много шофьори, спират, тръгват, завиват, айде нема нужда, мигач, кой туй.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 10 мар 2009 14:09

ALESYZ написа:Карам си днес, 8:05 сутринта, водя дъщеря си на градина. Улицата широка, права, отдясно има спрели коли, аз си карам направо. И изведнъж, една от колите Golf 2 беше, излиза на пътя, ма няма мигач, няма нищо. Следва рязко завъртане на волана в ляво, детето отзад се мята по седалките и добре, че насреща нямаше кола. Спрях и го изчаках оня да ме приближи, приготвих разгъваемата палка и те сега си викам, ще му огъна ламарините на тоя, ако не и главата, пък каквото ще. Ама не спря пича, само ми махна за извинение и продължи. Значи, туй мигача за нищо го нямат много шофьори, спират, тръгват, завиват, айде нема нужда, мигач, кой туй.

страшен пример за дъщеря ти , представям си какво ще и е възпитанието ако е ежедневие това....

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 10 мар 2009 14:14

ALESYZ написа:... детето отзад се мята по седалките ...

Ех, дано никога не ти се случва да разбереш каква е ползата от коланите и детските седалки.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 10 мар 2009 15:41

ALESYZ написа:, Значи, туй мигача за нищо го нямат много шофьори, спират, тръгват, завиват, айде нема нужда, мигач, кой туй.

Колега, преди няколко дни четох тук във форума,как един наш колега карал една година без стоп светлини, а се чудите че мигачи не се включват....

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 10 мар 2009 16:42

И к'во колега, това ли е добрия пример, похвално е за този водач, една година без стопове. Мигачите ми ги свиха миналата година от предишната кола и отмених планирано пътуване на 60 км заради тази работа.
В случая, да, дъщеря ми не беше с колан, да, изтървах си нервите. Чудно ми е, вие дето ги пишете тези неща, деца имате ли, винаги ли ги връзвате с колани, на седалки, как реагирате при една такава ситуация пред тях и т.н., че сте тръгнали да ме съдите. В този ред на мисли, човека от другата кола щеше да предизвика катастрофа, заради елементарно недоглеждане (даже на фарове карах) и неподаване на светлинен сигнал за маневра. Ама ако е да се ядете с мен заради моите грешки, давайте.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 10 мар 2009 16:52

ALESYZ написа:И к'во колега, това ли е добрия пример, похвално е за този водач, една година без стопове. Мигачите ми ги свиха миналата година от предишната кола и отмених планирано пътуване на 60 км заради тази работа.
В случая, да, дъщеря ми не беше с колан, да, изтървах си нервите. Чудно ми е, вие дето ги пишете тези неща, деца имате ли, винаги ли ги връзвате с колани, на седалки, как реагирате при една такава ситуация пред тях и т.н., че сте тръгнали да ме съдите. В този ред на мисли, човека от другата кола щеше да предизвика катастрофа, заради елементарно недоглеждане (даже на фарове карах) и неподаване на светлинен сигнал за маневра. Ама ако е да се ядете с мен заради моите грешки, давайте.

колега , нито съм тръгнал да те съдя , нито съм аз човека, който може да те съди , просто ми направи впечатление и го констатирах. Един съвет от мен , пред малки деца се сдържай да правиш такива сцени , аз например трябва по 20 пъти на ден да хващам палката , ако се палех , че ме засичат , пък и факта, че човека се е извинил , някак си го оправдава , всеки е разсеян от време на време...

Потребителски аватар
kriss4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriss4 » Вто 10 мар 2009 17:03

ALESYZ написа:И к'во колега, това ли е добрия пример, похвално е за този водач, една година без стопове. Мигачите ми ги свиха миналата година от предишната кола и отмених планирано пътуване на 60 км заради тази работа.

Имам две деца на 5г. и 1г. имам столчета и за двете винаги,когато се качват в колата се возят в тях и с колани Задължително (Дори и за 100м съм слагал коланите).Един път съм попадал в подобна ситуация и ако не бяха с колани незнам какво щеше да стане.Да понякога си изпускам нервите и се случва да псувам,но големия започна да попива и сега много се замислям преди да кажа каквото и да е.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 10 мар 2009 17:08

Лапето вкъщи (сестра ми) е на 6. Сама знае и си слага колана, даже се оплаква, че й го няма столчето, тъй като е останало в колата на баща ми.
Карам спокойно, внимателно и си мълча, каквото и да стане. Не виждам защо децата трябва да стават свидетели на агресия и ругатни. И без това по телевизията има достатъчно. Ако родителите не дават пример, че агресията е лошо ...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 10 мар 2009 18:33

ALESYZ написа:...Чудно ми е, вие дето ги пишете тези неща, деца имате ли, винаги ли ги връзвате с колани, на седалки, как реагирате при една такава ситуация пред тях и т.н., че сте тръгнали да ме съдите...

Мани тук всички сме уставни :mrgreen:
Да, имам дъщеря. За почти 4г тя се е возила по-малко от 20 пъти без столче, като е била закопчавана винаги с долната част на големия колан. 2-3 пъти е пътувала за кратко седнала в майка си. Вози се мин 2 пъти дневно в кола откакто е станала на 2г. Преди се возеше 3-4 пъти седмично. Смятай колко пъти прави и какъв процент са изключенията.
Колкото до това как се държа в нейно присъствие - когато съм без нея, гледам да не се ядосвам - има хора, които грешат и се извиняват, има и такива, които нарочно правят тъпотии - гледам и на двата вида да не се ядосвам - няма смисъл. Когато съм с дъщеря си ВНИМАВАМ МНОГО какво правя и говоря. ВИНАГИ. Без значение дали карам или не. Дали съм ядосан или не. Смятам, че това е мое задължение като родител. А и почти всеки ден наблюдавам близки как НЕ трябва да се държи един родител, което много ми помага.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 10 мар 2009 22:29

(Отново) използвам случая, да поздравя всички шофьори на автобуси от градския транспорт, отличаващи се с елементарно възпитание и нисък морал..

Последна промяна от Pichaga на Сря 11 мар 2009 1:21, променено общо 1 път.
Причина: да добавя и на маршрутки...

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Сря 11 мар 2009 9:47

Не беше отдавна времето,когато се возех на гр.транспорт-сигурен съм пак ще се наложи...
Гледам да съм толерантен и по възможност им осигурявам предимство.
Не знам дали си даваме сметка каква работа вършат и за колко пари я изпълняват,но...
Много зле са шофьорите на самосвалите-некви 22 годишни сополчета с 500км на мотор балкан на село и сега -опааа големия град,а аз с големия камион = :horror:

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Сря 11 мар 2009 9:51

Те няма да свършат,
по едно време ми беше щукнало като видя някой, който се движи неправилно да свиря с клаксона ,ама вече не ми пука.Карам си бавно и спокойно, все едно, че идиотите ги няма.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 11 мар 2009 9:57

Петре написа:Много зле са шофьорите на самосвалите-некви 22 годишни сополчета с 500км на мотор балкан на село и сега -опааа големия град,а аз с големия камион = :horror:

Подобно описание идеално пасва и на шоферчетата на "баничарките".
Бегам надалече! :олелеее

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Сря 11 мар 2009 11:32

Да се разпиша и аз тук:

Късно вечер, към 23:30 ч. Околовръстното. Пътувам посока Овча купел -> Люлин и наближаваме разклона за Банкя. В колата сме аз , още един пич и жена му (бременна в 9-тия). Карам бавно , в колона с още 3 коли (аз съм втора). Катерим към Банкя баира , лек десен завой преди строежа на детелината там. Отсреща е било, т.е. след него тръгва надолу и не се вижда идва ли нещо отсреща или не. Появява се пета кола в колоната, която решава , че точно там ще направи четворно изпреварване. Карахме бавно и на дистанция с останалите, човека с четворното изпреварване явно реши , че ако излезе нещо ще се мушне някъде като засече някой от нас или , че там е широко , да ама не , беше навлязъл вече в тесния участък след разклона за Банкя. Този някой се оказах аз, само дето не успя да се мушне, защото беше точно до мен и остана фарове във фарове с идващата отсреща кола, която се появи (както очаквах по закона на Мърфи) изневиделица , но за щастие караше бавно.
Ами ако караше бързо , изпреварващия вероятно щеше буквално да изблъска някой от нас в банкета или там каквото има отстрани. Ами ако този някой бях аз !
Въпросният караше Рено Лагуна, не видях номера защото беше тъмно, а той така и не мина пред мен за да го видя.
Та идиоти всякакви. Карам доста в града , и лична и служебни коли и съм ставал свидетел на какви ли не работи, ежедневие , какво да правиш. Очите на 16 и пускане на "бързаците" да си чупят главите някъде напред.

Няма смисъл да се нервирам на такива (колкото и да е чудно) защото тия нерви никой няма да ми ги върне. След 2 секунди съм забравил за всяка такава случка и си гледам шофирането и живота. Колкото и да бърза човек , колкото и рисковани маневри да направи няма да стигне с повече от 10-20 минути разлика от мен в София примерно, така че 10-20 мин. не са причината да се рискува многократно !

Върни се в “Пътеводител”