Iezekil написа:Тук Мършавия да ми обясни/понеже е насреща/,а аз като форумен магЕсник да му се изкажа абстрактно пак.
anrus написа:Представете си ситуацията без синия автомобил. Кой е с предимство тогава?
моят отговор
Iezekil написа:Разбира се,че зеления завива последен...
По въпроса с картинката и ТРИТЕ автомобила съм се изказал преди това:
Iezekil написа:Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно
средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или
приближават от дясната му страна
Iezekil написа:По тази картинка "нерегулирано кръстовище-пресичане на равнозначни пътища" важи правилото на десно стоящия.Толкоз.
Когато отговаряш на мнение, което не е последното в темата, е добре да цитираш, защото не става ясно дали отговаряш на последния или просто си пишеш или пък на кой точно от предишните постове отговаряш. Това е причината да помисля, че си противоречиш. Освен това изразът "последен" обикновено не се използва, когато става дума за два броя от каквото и да е, а когато са повече от два. Не, че е невярно, но не се случва често и също заблуждава, че не говориш за ситуация само с двама участници.
Ако се стараеш да пишеш така, че да те разбират всички, които четат какво пишеш, без да ти четат мислите, ще е много по-лесно за останалите.
Извинявам се за сарказма, станало е недоразумение и ти си прав!