И тва ако е магистрала....
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
карал ли си там по магистралите? Щото аз съм навъртял 2000 км там по магистралите и разлика голяма няма. Вярно е че на места е доста стара магистралата и има завои. Като е мокро естествено че няма да карам с толкова.Marto0 написа:Vlad777 написа:АМАН! В Германия магистралите са същите, а там няма ограничение.
Няма такова нещо, не знам колко от вас знаят, че и двете български "магистрали" са проектирани за максимална скорост 140 км/ч. Аз го знам със сигурност, защото съм го учил. В Германия щом няма ограничение, според теб дали са същите? Приличат си по това, че имат асфалт и мантинела, а по друго какво по равност ли, по отичане на водата при дъжд ли... айде да не изброявам, че са много!
Ама новият участък от магистралата към Бургас си е даже по-добър и от немските!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Smeagol написа:Щом пътищата НЕ са хубави, тогава защо карате с 180-220 км/ч? Някой да ви заставя да го правите?
на мен си ми харесват пътищата!
Казвал съм го и ще се повторя - като стане като в Сърбия и магистралата ти е 10 ст. на км. таксата, тогава ще имаме и първокласна магистрала.
Само дето към разходите за пътуване до Бургас ще се прибавят още 35 лв.

Е тогава ще е кеф да се кара!
Магистралата не е за москвичи, жигули и уазки дето карат със 70. Точно там е разликата с Германия. там най-бавно движещюите се в дясна лента са със 120. Също така липсват и тирове, които се изпреварват със 60 км/ч в продължение на километър. Има си второстепенни пътища за тях!
П.П. И още нещо - тва паве не е изпаднало от някой, който кара с 200, а по-скоро пак от тези гореописаните дето не им е мястото там

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
CTaH4o написа:ама сега значи да очаквам от всичките тези които му се накарахте на момчето че е карал със 180км/ч ми кажете че никога ама никога не сте си позлволявали да карате с такива скорости?
аз никога не съм карал със 180.... не е защото не мога да ги вдигна
Smoke написа:всичките сте карали понякога с 180гаранция....
а ти и с 130 да минеш през това паве ефекта ще е що годе същия....боза са ни магистралите
ефекта няма да е същия, ама никак, ще е същия ако се блъснещ челно.... въпреки, че и в това не съм съвсем сигурен де
danson написа:Колегите които казват, че не е трябвало да карам със 180 са прави, но тва дали съм бил със 180 или 130 в случая единствената разлика може да дойде от тва че имам по голям шанс за реакция при 130,но идеята е че паве на магистрала е недопустимо ако ще и с 80 да карам....
аз съм виждал камион в началото на Хемус, който ръсеше предни брони от коли по магистралата - докато го настигнах да му бипкам "срещнах" три брони

- danson
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batmilko написа:danson написа:Колегите които казват, че не е трябвало да карам със 180 са прави, но тва дали съм бил със 180 или 130 в случая единствената разлика може да дойде от тва че имам по голям шанс за реакция при 130,но идеята е че паве на магистрала е недопустимо ако ще и с 80 да карам....
аз съм виждал камион в началото на Хемус, който ръсеше предни брони от коли по магистралата - докато го настигнах да му бипкам "срещнах" три брони

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
danson написа:batmilko написа:![]()
![]()
Ебаси тва вече е пълно безумие...тва и тия дет са го пуснали тоя камион и тоя дето го кара са....нямам думи....
A днес си изкарах ангелите. Направо се втрещих. На участъка след Харамията / магистралата/ - изпреварвам 1 Газка да ама окото ми улавя нещо , което не е наред. На Газката резервоара виси само на 1 шина и доста е увиснал , аха да се изхлузи и от другата шина. Няма газови бутилки, не кади в черно - значи е на бензин. Отпрашил е по надолнището с 80-90 . Свиря ,махам, соча с ръка към резервоара - няма резултат човека си кара невъзмутимо. Е след голямо упорство от моя страна взе , че спря излезе и като си видя резервоара се хвана за главата.
А какво можеше да стане като се откачи резервоара ?? на магистралата ???
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Ludia написа:а защо не си карал?
А защо да е? По-голям мъж ли ставаш като караш с 200 км/ч?
Vlad777 написа:...Магистралата не е за москвичи, жигули и уазки дето карат със 70. Точно там е разликата с Германия. там най-бавно движещюите се в дясна лента са със 120. Също така липсват и тирове, които се изпреварват със 60 км/ч в продължение на километър. Има си второстепенни пътища за тях!...
Защо пък? Ще карам каквото имам. Ако си плащам данъците и автомобилът ми е изряден ще си го карам, а бързаците да си трошат главите другаде

Аман от състезатели по пътищата

- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:карал ли си там по магистралите? Щото аз съм навъртял 2000 км там по магистралите и разлика голяма няма.
Ама новият участък от магистралата към Бургас си е даже по-добър и от немските!
Карал съм много повече от 2000 км там, до преди шест месеца работата ми беше свързана с доста пътувания с кола. Иначе за участъка Карнобат - Бургас оставаше и да не е по-добър като е на няколко месеца!

- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
kris11 написа:petko5 написа:kris11 написа:petko5 написа:Максималната разрешена скорост по магистралата е 130км/ч![]()
Цък максималната бе 215км/ч
Как 215км/ч, абсурд
Koгато го заявявам не си правя майтап !! Да повече от 225 км/ч не може да вдигне. Карах залепен зад 1 бр 525 от Шумен за Варна .Изпревари ме преди новия надлез и закова пред мен. Аз до него и той ускорява и така за 28 мин до Варна.Оставих го да ме води заради опастност от куки. След въжената линия ни удари рязко страничен вятър и Баварката намали, а аз отлетях нагоре .
Нееднократно съм постигал тази максимална скорост - не се лъжете по аватара - колата е 2l TS - 155ца.
Гумите са нови и със високоскоростен индекс. Колата на 6 месеца е на проверка на ходова част.
Крис, ти батка си роден талант, Шумахер репички да яде!