И тва ако е магистрала....

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 17 апр 2008 19:24

кой е въпроса?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 17 апр 2008 21:13

Marto0 написа:
Vlad777 написа:АМАН! В Германия магистралите са същите, а там няма ограничение.

:no-no Няма такова нещо, не знам колко от вас знаят, че и двете български "магистрали" са проектирани за максимална скорост 140 км/ч. Аз го знам със сигурност, защото съм го учил. В Германия щом няма ограничение, според теб дали са същите? Приличат си по това, че имат асфалт и мантинела, а по друго какво по равност ли, по отичане на водата при дъжд ли... айде да не изброявам, че са много!
карал ли си там по магистралите? Щото аз съм навъртял 2000 км там по магистралите и разлика голяма няма. Вярно е че на места е доста стара магистралата и има завои. Като е мокро естествено че няма да карам с толкова.

Ама новият участък от магистралата към Бургас си е даже по-добър и от немските!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 17 апр 2008 21:20

Smeagol написа:Щом пътищата НЕ са хубави, тогава защо карате с 180-220 км/ч? Някой да ви заставя да го правите?

на мен си ми харесват пътищата!

Казвал съм го и ще се повторя - като стане като в Сърбия и магистралата ти е 10 ст. на км. таксата, тогава ще имаме и първокласна магистрала.

Само дето към разходите за пътуване до Бургас ще се прибавят още 35 лв. ;)

Е тогава ще е кеф да се кара!

Магистралата не е за москвичи, жигули и уазки дето карат със 70. Точно там е разликата с Германия. там най-бавно движещюите се в дясна лента са със 120. Също така липсват и тирове, които се изпреварват със 60 км/ч в продължение на километър. Има си второстепенни пътища за тях!

П.П. И още нещо - тва паве не е изпаднало от някой, който кара с 200, а по-скоро пак от тези гореописаните дето не им е мястото там :idea:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 17 апр 2008 21:28

Vlad777 написа:
Казвал съм го и ще се повторя - като стане като в Сърбия и магистралата ти е 10 ст. на км. таксата, тогава ще имаме и първокласна магистрала.........

И тогава, няма да има първокласна магистрала-манталитет кво да се прави :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 17 апр 2008 21:31

CTaH4o написа:ама сега значи да очаквам от всичките тези които му се накарахте на момчето че е карал със 180км/ч ми кажете че никога ама никога не сте си позлволявали да карате с такива скорости?

аз никога не съм карал със 180.... не е защото не мога да ги вдигна

Smoke написа:всичките сте карали понякога с 180 :D гаранция....
а ти и с 130 да минеш през това паве ефекта ще е що годе същия....боза са ни магистралите :lol:

ефекта няма да е същия, ама никак, ще е същия ако се блъснещ челно.... въпреки, че и в това не съм съвсем сигурен де

danson написа:Колегите които казват, че не е трябвало да карам със 180 са прави, но тва дали съм бил със 180 или 130 в случая единствената разлика може да дойде от тва че имам по голям шанс за реакция при 130,но идеята е че паве на магистрала е недопустимо ако ще и с 80 да карам....

аз съм виждал камион в началото на Хемус, който ръсеше предни брони от коли по магистралата - докато го настигнах да му бипкам "срещнах" три брони :evil:

Потребителски аватар
danson
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danson » Чет 17 апр 2008 21:58

batmilko написа:

danson написа:Колегите които казват, че не е трябвало да карам със 180 са прави, но тва дали съм бил със 180 или 130 в случая единствената разлика може да дойде от тва че имам по голям шанс за реакция при 130,но идеята е че паве на магистрала е недопустимо ако ще и с 80 да карам....

аз съм виждал камион в началото на Хемус, който ръсеше предни брони от коли по магистралата - докато го настигнах да му бипкам "срещнах" три брони :evil:

:shock :shock :shock Ебаси тва вече е пълно безумие...тва и тия дет са го пуснали тоя камион и тоя дето го кара са....нямам думи....

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Чет 17 апр 2008 22:04

bomber написа:
trunner написа:
Милослав написа:
Дайте да правим шествие.

Е това от цялата тема най-много ми допадна!

:arrow:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 17 апр 2008 22:09

danson написа:
batmilko написа:
:shock :shock :shock Ебаси тва вече е пълно безумие...тва и тия дет са го пуснали тоя камион и тоя дето го кара са....нямам думи....

A днес си изкарах ангелите. Направо се втрещих. На участъка след Харамията / магистралата/ - изпреварвам 1 Газка да ама окото ми улавя нещо , което не е наред. На Газката резервоара виси само на 1 шина и доста е увиснал , аха да се изхлузи и от другата шина. Няма газови бутилки, не кади в черно - значи е на бензин. Отпрашил е по надолнището с 80-90 . Свиря ,махам, соча с ръка към резервоара - няма резултат човека си кара невъзмутимо. Е след голямо упорство от моя страна взе , че спря излезе и като си видя резервоара се хвана за главата.
А какво можеше да стане като се откачи резервоара ?? на магистралата ???

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 17 апр 2008 22:57

batmilko написа:
CTaH4o написа:ама сега значи да очаквам от всичките тези които му се накарахте на момчето че е карал със 180км/ч ми кажете че никога ама никога не сте си позлволявали да карате с такива скорости?

аз никога не съм карал със 180.... не е защото не мога да ги вдигна

а защо не си карал?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 17 апр 2008 23:04

Ludia написа:а защо не си карал?

А защо да е? По-голям мъж ли ставаш като караш с 200 км/ч?
Vlad777 написа:...Магистралата не е за москвичи, жигули и уазки дето карат със 70. Точно там е разликата с Германия. там най-бавно движещюите се в дясна лента са със 120. Също така липсват и тирове, които се изпреварват със 60 км/ч в продължение на километър. Има си второстепенни пътища за тях!...

Защо пък? Ще карам каквото имам. Ако си плащам данъците и автомобилът ми е изряден ще си го карам, а бързаците да си трошат главите другаде ;)
Аман от състезатели по пътищата :evil:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 17 апр 2008 23:05

Smeagol написа:
Ludia написа:а защо не си карал?

А защо да е? По-голям мъж ли ставаш като караш с 200 км/ч?

теб ли питам ? :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 17 апр 2008 23:12

Smeagol написа:Защо пък? Ще карам каквото имам. Ако си плащам данъците и автомобилът ми е изряден ще си го карам, а бързаците да си трошат главите другаде ;)
Аман от състезатели по пътищата :evil:
Съмнявам се, че ще предпочетеш магистралата, като стане платена, ако така или иначе ще караш със 70 :wink:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 18 апр 2008 8:23

Vlad777 написа:карал ли си там по магистралите? Щото аз съм навъртял 2000 км там по магистралите и разлика голяма няма.
Ама новият участък от магистралата към Бургас си е даже по-добър и от немските!

Карал съм много повече от 2000 км там, до преди шест месеца работата ми беше свързана с доста пътувания с кола. Иначе за участъка Карнобат - Бургас оставаше и да не е по-добър като е на няколко месеца!
:beer

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Пет 18 апр 2008 8:36

kris11 написа:
petko5 написа:
kris11 написа:
petko5 написа:Максималната разрешена скорост по магистралата е 130км/ч :idea:

Цък максималната бе 215км/ч :wink:

Как 215км/ч :shock , абсурд :shock

Koгато го заявявам не си правя майтап !! Да повече от 225 км/ч не може да вдигне. Карах залепен зад 1 бр 525 от Шумен за Варна .Изпревари ме преди новия надлез и закова пред мен. Аз до него и той ускорява и така за 28 мин до Варна.Оставих го да ме води заради опастност от куки. След въжената линия ни удари рязко страничен вятър и Баварката намали, а аз отлетях нагоре .
Нееднократно съм постигал тази максимална скорост - не се лъжете по аватара - колата е 2l TS - 155ца.
Гумите са нови и със високоскоростен индекс. Колата на 6 месеца е на проверка на ходова част.

Крис, ти батка си роден талант, Шумахер репички да яде!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 18 апр 2008 8:44

DJ_TOLYO написа:
bomber написа:
trunner написа:
Милослав написа:
Дайте да правим шествие.

Е това от цялата тема най-много ми допадна!

:roll:

Върни се в “Пътеводител”