Мдаааам.
Сутринта се разкърших предофисно...
Тъкмо се намествам на местенце пред офиса ми и си разглеждах нововъведенията в двигателния отсек, когато се появи видимо русоляво създание от видимо женски пол, което се метна в сребристата си А3 (1.9 TDI), паркирана пред мен и потегли.
Аз светкавично прецених ползите от очертаващата се нова по-добра позиция за паркиране и предприех маневри за прелокация на личното си МПС.
По това време се изравнихме успоредно с маневриращата на заден ход руса особа от подчертано женски пол и аз забелязах, че предната дясна гума на МПС-то й е спаднала до джанта.
Естествено, колегиално я алармирах.
Тя спря успоредно зад мен (докато аз безцеремонно вече й бях заел местенцето) и започна да се тръшка дали (и къде) ще може да стигне до вулканизатор (гумаджия, по-простичко) в това състояние.
Отвърнах й, че предвид текущото състояние на налягането в проблематичната гума, може, но да я прежали завинаги.
На което тя отвърна с въпрос дали имам крик.
Имах крик.
Но за моя изненада и тя имаше. И резервна гума имаше.
Тогава, постъпих както всеки себеуважаващ се МЪЖ би постъпил, а именно - пристъпих към демонтаж на проблема и монтаж на резервния вариант.
По времето на този процес се оклепах здраво, но това, разбира се, е нищо в името на един благороден и кавалерски жест, мисля си.
По-интересното е, че спуканата гума, от вътрешната страна на ходилото, се оказа ИЗТРИТА ДО КОНЦИ.
От външната страна на ходилото си имаше минималните изискуеми 5 мм. грайфер, че и повече.
Което ни наведе (вече имаше и сеирджии) на мисълта, че русолявата грация бе карала така от
доста дълго време.
На въпросите ми/ни не е ли усетила тежест във волана или дърпане надясно, ни бе отвърнато със зашеметяващо трепкане на клепки и съкрушаващо свеждане на поглед! Изключително, драги зрители!
Това е.
BEWARE!
Защото подобно чудо ще ви срещне и вас на пътя!

P.S. Извинявам се, ако съм обидил някого с нещо в писанието ми. Не съм имал такива намерения...