! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот hooligans » Нед 31 май 2009 23:52

докато не изядат дървото от някой ... после да ги видиш какви душички са... :Mr Green Fun
Колега , този не го наричай колега , защото дори и да е , не се държи като такъв ...
и моля те , напиши му целия номер , дано му набият шамарите някъде ...
еххх последния път един по същия начин , ама като го засекох и слезнахме да го питаме има ли проблем... ако беше с централно , по бавно щеше да заключи всички врати от колкото той го направи mhihi

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 01 юни 2009 11:31

абе кво толкова, вече съм свикнал. след 2 месеца придвижване без кола мислих че съм забравил да карам, ама не съм :Mr Green Fun
та на гара пионер, където 94 завива при складовете за строителни материали при симеоновско си седя и чакам да завия на ляво посока студ град. светва ми светофареца, ама в тоя момент едно бмв М3 от най новите завива от лентата за направо и ме засича - е па ко да правиш, боли ме ако го тресна, аз с кола за 3 хилки, тоя с кола за 200 :lol: е нищо не стана, освен че си казах - е тоя па къв е бе и си продължих

обаче да ви кажа кво стана на пътя покрай гробищата дето отива към кръговото на надежда. преди няколко дни си карам (нема да споменавам с колко, ама там 50 км е нереално ниска скорост). пред мене имаше една шкода фабия, а зад мене микробус мерцедес бял. има едни шахти по пътя дори и след ремонта. и има една дето стърчеше яко, фабията я заобиколи отдясно, аз я минах посредата на колата, а микробуса който караше близко зад мен не успя - направо в нея! спука гума и зави рязко на ляво като обърса една кола дето караше най в дясно и после с движения наляво надясно се заби в оградата или стълб - не видях... беше доста шокиращо.
много коварни тия шахти бе!

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Пон 01 юни 2009 15:44

hooligans написа:докато не изядат дървото от някой ... после да ги видиш какви душички са... :Mr Green Fun
Колега , този не го наричай колега , защото дори и да е , не се държи като такъв ...
еххх последния път един по същия начин , ама като го засекох и слезнахме да го питаме има ли проблем... ако беше с централно , по бавно щеше да заключи всички врати от колкото той го направи mhihi
Колега номера е СА 7219 серията я забравих.... Колега не е въпроса да стигаме до разправа това е най лесното, тъпото е ,че за повечето гъзарчета стикерите на задното стъкло било то Инвалид, бебе в колата та дори и газ незначат нищо и най важното майната му на стикерите немислят като карат и немислят за последствията които може да станат.
Отностно за провинциалните такав какъвто съм и аз. Има ги такива, но това са такива, които и те немислят по простата причина че са в чужд град, но неможе колега да слагаш всички под един знаменател има циливизовани шофьори такива, които мислят какво може да стане как да го избегне или ред други неща... Не се обиждай, но София не е нищо повече от другите градове освен, че ни е столица, че е голям град така и Софиянци и Вие и ние сме хора всичко опира до възпитание на самия човек и до неговото самочуствие. Мисля че съм прав неискам да обида никой колега от София просто си изказвам мнението....
Лека и безаварийна :beer

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 02 юни 2009 12:51

Jetta I написа:
hooligans написа:докато не изядат дървото от някой ... после да ги видиш какви душички са... :Mr Green Fun
Колега номера е СА 7219 серията я забравих.... Колега не е въпроса да стигаме до разправа това е най лесното, тъпото е ,че за повечето гъзарчета стикерите на задното стъкло било то Инвалид, бебе в колата та дори и газ незначат нищо и най важното майната му на стикерите немислят като карат и немислят за последствията които може да станат.
Отностно за провинциалните такав какъвто съм и аз. Има ги такива, но това са такива, които и те немислят по простата причина че са в чужд град, но неможе колега да слагаш всички под един знаменател има циливизовани шофьори такива, които мислят какво може да стане как да го избегне или ред други неща... Не се обиждай, но София не е нищо повече от другите градове освен, че ни е столица, че е голям град така и Софиянци и Вие и ние сме хора всичко опира до възпитание на самия човек и до неговото самочуствие. Мисля че съм прав неискам да обида никой колега от София просто си изказвам мнението....
Лека и безаварийна :beer

Колега ако съм те обидил на провинциалист , съжалявам , за мене да си от провинцията не е нещо лошо , даже приятелката ми не е от софия
:beer
За мен селянията не се определя по местоживеене ами по манталитет :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 07 юни 2009 20:12

Без да засягам хората от Перник, ама...
Днес една кифла със свръх тегло и раздрънкана вишневочервена/почти лилава астра на поне 17-18 години за малко да се набие в мен. Пернишка регистрация, номера не видях. Карам си аз по една улича с два реда спрели калои (ляво и дясно) и по средата точно колкото 2 коли да се разминат. Е хубаво ама едни цигани бутаха някаква количка в платното на тези отсреща и аз леко свих в дясно да им направя път да минат колите срещу мен, макар че не съм длъжен. Минаха две и тамън да си продължа аз и кифлата, караща зад мен, решава да ме изпреварва при положение че няма място за 3 коли една до друга. Естествено набива рязко спирачки до мен и, отново да ме прощават хората от Перник, та тая пернишка кифла ми вика "селянин" и ме напсува! Аз съм твърдо против посягането на жени, но за тази се замислих сериозно дали да не изляза да и вкарам един. После пък реши, че ще ми се прави на състезател и на следващото кръстовище едва не се наби в една кола. Отпраши към дружба 2.

Та имайте едно наум с пернишка астра в този район

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 07 юни 2009 20:22

googoо написа:Днес - шофьорът на автобус 79 на няколко светофара подред изпреварва от дясно и засича наред !

И кое според теб в правилника за движение по пътищата му забранява да изпреварва от дясно? Засичането не коментирам

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 07 юни 2009 20:28

maxpayne:Прочети го и ще разбереш.Изпреварването от дясно е забранено :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Нед 07 юни 2009 20:59

maxpayne написа:
googoо написа:Днес - шофьорът на автобус 79 на няколко светофара подред изпреварва от дясно и засича наред !

И кое според теб в правилника за движение по пътищата му забранява да изпреварва от дясно? Засичането не коментирам

Колега не се учудвай днес в Севлиево на легнал полицай ме изпревариха от дясно и ме засякоха и най лощото е , че зареди този тъ*ак щяхме да се ударим аз и още една кола пред мен ( Голф 3 в приличен вид имаще дете вътре ). След като го изпреварих и пуснах аварийните да спрем да го попитам така ли се изпреварва "ШОФИора" пусна ляв мигач и изчезна. Ама какво да се прави пазете се...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 07 юни 2009 21:28

rosen79 написа:maxpayne:Прочети го и ще разбереш.Изпреварването от дясно е забранено :!: :!: :!:

На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка използва най-дясната свободна лента.

Изключение от горното правило има и водачът може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:

1. В населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътен знак; това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движанието на пътни превозни средства със скорост по-голяма от 80км/ч

2. В населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка; това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движанието на пътни превозни средства със скорост по-голяма от 80км/ч

Или иначе казано на цариградско шосе ако караш в най-лява аз мога да те задмина в средната лента.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 07 юни 2009 21:47

Чл. 41
1. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.
2. (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.
Чл. 42

1.
2. (1) Водач, който ще предприеме излреварване, е длъжен:
1. 1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;
2. 2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на разстояние, достатъчно за изпреварване, и че може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозни средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение.
3. (2) Водач, който изпреварва, е длъжен:
1. 1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство;
2. 2. когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозените средства, движещи се по нея;
3. 3. да се убеди, че като се движи с безопасна скорост, може да извърши изпреварването за кратко време.
4. (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

Чл. 43

Мисля,че е излишно вече да спамим в темата.Другото го оставям без коментар.И за да не съм офф.
Днес на бул.8-ми декември на светофара на УНСС-то един малоумнок с рено19 реши,че трябва да прави ляв завой 30 метра преди светофара,защото е по-хитър от всички други.Аз поради естеството на работата ми хвърчах с голфа от избирателна секция на избирателна секция.Добре,че го видях и успях да спра.Както карах по-бързичко щеше да стане кървава баня.

Последна промяна от rosen79 на Нед 07 юни 2009 22:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 07 юни 2009 22:00

Както казах, при посочените от мен по-горе условия мога да се движа където си поискам. И ако ти си движиш с 40 в лява, а аз с 45 в дясната, то аз ще те задмина без никакъв проблем и без да нарушавам закона за движение по пътищата. Презупцията на законодателя в случая, предполагам, е да се избегнат хиляди престроявания - дай сега да те мина от ляво пък после пак в дясно щото завивам на дясно и т.н. При кръстовища през 50 метра това е съвсем нормално.

Всеки може да кара в лентата, която му е най-удобно.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 07 юни 2009 22:28

Разликата между "изпреварване" и "задминаване" е... ? :roll:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 07 юни 2009 22:32

Голяма,ама........

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 07 юни 2009 22:42

rosen79 написа:Голяма,ама........

Именно, именно. :wink:
Ама лееееееекичко требе да се позамисли човек... mhihi

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 07 юни 2009 22:56

ChimeyJimmey написа:Разликата между "изпреварване" и "задминаване" е... ? :roll:

Разликата е, че когато става дума за изпреварване имаш задължително движение в най-дясна лента. В населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка можеш да се движиш в най-удобната за теб пътна лента, съответно термина изпреварване по смисъла на член 41 е неприложим. Едва ли го представих в най-добрата юридическа терминология, тъй като не съм адвокат, смисъла обаче мисля е ясен на всеки.

Тъй като сериозно отидохме в офф топик по темата за идиотите на пътя ако някой друг има случаен порив на чувство за хумор или иска да сподели нещо - ЛС

Върни се в “Пътеводител”