Здравейте, колеги.
На излизане от София по Цариградско шосе, преди сервиза на Пежо, билборд на Мтел с пешеходна пътека преди него. Преди няколко дни имаше 3 камери. Сега ги махнаха и явно вчера или снощи са сложили една, която доколкото видях снима излизащите от София. Не я знам само за скорост или и за други неща снима, просто - полекичка там :)
Къде ни снима КАТ !!!
- Johnny_Brawo
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: BWA
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Къде ни снима КАТ !!!
Ако не ме лъже паметта, тези бяха за следене на номерата на автомобилите и моментална справка в базата на застрахователите за наличието или липсата на ГО.
Самите камери и софтуера са по-специални и се разпознава номера на колата.
След това, по план, трябваше да се подаде сигнал на катажията на караулката и той да спира тези автомобили без ГО.
Това беше поредния модерен план на КАТ за справяне с шофьорите без гражданска.
Но просто няма воля от тяхна страна и всяко чудо за три дни...
Очаквам да се случи същото и гръмко афишираната в последно време идея за внедряването на таблети със същата цел.
Самите камери и софтуера са по-специални и се разпознава номера на колата.
След това, по план, трябваше да се подаде сигнал на катажията на караулката и той да спира тези автомобили без ГО.
Това беше поредния модерен план на КАТ за справяне с шофьорите без гражданска.
Но просто няма воля от тяхна страна и всяко чудо за три дни...
Очаквам да се случи същото и гръмко афишираната в последно време идея за внедряването на таблети със същата цел.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
ABSOLUT написа:тези бяха за следене на номерата на автомобилите и моментална справка в базата на застрахователите за наличието или липсата на ГО
Камък ми падна от сърцето :) .
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Хващаха и скорост и граждански 

- marto9111
- Автомобил:
- Двигател:
Не снимаха за скорост, пробвал съм ги.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Братовчед ми изгоря преди 2месеца от старите камери там без ГО и на караулката го бяха хванали веднага.
Тази новата не знам каква е, но си мисля че е пак нещо от сорта на старите, само че хваща всички платна.Преди време имаше същата на бул."Никола Вапцаров" на пешехония светофар на София Ленд и малко след това я махнаха,та може и да е същата.Ако е тя иши такава подобна - минавал съм с превишена през нея и не снима за скорост или поне на мен не ми е идвала честитка :D
Тази новата не знам каква е, но си мисля че е пак нещо от сорта на старите, само че хваща всички платна.Преди време имаше същата на бул."Никола Вапцаров" на пешехония светофар на София Ленд и малко след това я махнаха,та може и да е същата.Ако е тя иши такава подобна - минавал съм с превишена през нея и не снима за скорост или поне на мен не ми е идвала честитка :D
Не е точно камера за скорост, ама и тия снимат с едно фотоапаратче, и закачат мартенички за неправилно паркиране в уличката зад пощата в Ямбол! Да не се чудите що уличката е празна, СПООР чакат на пусия горе на паркинга!
Някой знае ли на новооткритото кръгово движение в гр. София, при спускане към центъра има камера подобна на около връстното какво снима ? Няма съответно знаци преди навлизане под моста за ограничение на скорост.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Netasq написа:Някой знае ли на новооткритото кръгово движение в гр. София, при спускане към центъра има камера подобна на около връстното какво снима ? Няма съответно знаци преди навлизане под моста за ограничение на скорост.
За кое кръгово и на кое околовръстно ...!?
Щом имаш свидетеслство за управление на МПС би трябвало да знаеш много добре:
Градско 50км/ч.
Извънградско 90км/ч.
Магистрала/ако има такива или това което е останало от тях/ 140 км/ч.
Моя грешка не се изразих правилно. Става въпрос за кръговото движение на две нива, което отвориха преди месец на бул. Драган Цанков до телевизионната кула. За сравнение например има две камери на Орлов мост, едната снима до 60, другата до 50км/h. Интересно е тази какво ограничение следн. Преди няколко дни гледах изявление на служител от КАТ по БТВ, който уточни, че всички камери на територията отстраната имат буфер до +10км/h. Тоест, ако си влязъл в дадена пътна отсечка със скорост 85km/h, при разрешени 80km/h, не ти пращат честитка.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Всичко е лъжа ;) аз съм минавал многократно на камери с 15-20км над ограничението и все още нямам честитка. Не че се оплаквам де, но си лъжат както си искат 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"всичко е лъжа" - но в скоростомера. Това е единственото нещо, което те спасява заради голямата грешка в показанието. 

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Netasq написа:Моя грешка не се изразих правилно. Става въпрос за кръговото движение на две нива, което отвориха преди месец на бул. Драган Цанков до телевизионната кула. За сравнение например има две камери на Орлов мост, едната снима до 60, другата до 50км/h. Интересно е тази какво ограничение следн. Преди няколко дни гледах изявление на служител от КАТ по БТВ, който уточни, че всички камери на територията отстраната имат буфер до +10км/h. Тоест, ако си влязъл в дадена пътна отсечка със скорост 85km/h, при разрешени 80km/h, не ти пращат честитка.
Тази камера вчера я видях как снима една кола със светкавица.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тези гпс каординати не знам каде отговарят щракнали са ме ок но когато ги питах в кат
и те не ми дадоха пояснение каде около моколо тъгнаха да се ... та ето ги !
EL: 25°28.1650 NL: 43°25.3042
и те не ми дадоха пояснение каде около моколо тъгнаха да се ... та ето ги !
EL: 25°28.1650 NL: 43°25.3042