След като нямаш задгр. паспорт (предполагам, личната ти карта и шоф. книжка са валидни, а не са "изтекли и удължени" - последното важи само в България), няма как да минеш през Украйна и Беларус - остава само през Полша.
Примерен маршрут :
Пловдив - Стара Загора - Проход на Републиката (Хаинбоаз) - В. Търново - Русе - Гюргево(Giurgiu) - Букурещ(Bucuresti)(препоръчвам минаване през околовръстното - Soseaua de centura, а не през града) - Питещ(Pitesti) (до там е магистрала) - Ръмнику Вълча(Ramnicu Valcea) (преминават се два хребета и има наклони с неочаквани завои/серпентини - не се отпускай ако минаваш за първи път !) - Сибиу(Sibiu) (пресича се основната верига на Карпатите, но наклони няма - само завои, нещо като Асеновград-Чепеларе) - Sebes(има църква с интересен покрив във центъра) - Дева(Deva) - отклоняваш се по път Е79 - Брад(Brad) - Beius - Орадя(Oradea) - румънско-унгарска граница - Berettyoujfalu - Debrecen - Nyiregyhaza - Токай(Tokaj) - Sarospatak - Satoraljaujhely - унгарско-словашка граница - Slovenske Nove Mesto - Trebisov - Vranov Nad Toplou - Stropkov - Svidnik - Vysny Komarnik - словашко-полска граница - Barwinek - Dukla - Miejsce Piastowe - Domaradz - Lutcza - Wyzne - Babica - Rzeszow(Жешув) - Nisko - Janow Lubelski - Krasnik - Lublin - Lubartow - Kock - Radzyn Podlaski - Miedzyrzec Podlaski - Losice - Siemiatycze - Bielsk Podlaski - Zabludow - Bialystok - Suchowola - Augustow - Suwalki - Slobodka - полско-литовска граница - Kaunas - литовско-латвийска граница - Riga. В Литва има варианти през Rasienai - Siauliai или през Panevezys (с подварианти - през Ukmerge или покрай Kedainai).
Полският маршрут е от GPS-а и не знам дали не е по-добре да минеш Rzeszow - Radom - Warszawa - Ostrow Mazowiecka - Lomza - Augustinow - Suwalki.
Румънският маршрут съм го минавал изцяло в обратна посока, някои участъци по няколко пъти в двете посоки; унгарският също изцяло в обратна посока; словашкият 1/3 не съм го минавал, но по думите на човек, на който мога да се доверя и го е минавал многократно - нормален път без особености; останалите 2/3 съм ги минавал; полският от границата до Rzeszow съм го минавал в двете посоки; Warszawa - Radom също съм го минавал.
Относно таксите :
Дунав-мост - 12 лв., плаща се в България, т.е. преди да минеш моста; проверката на документите (границата) е само в Румъния; веднага след това има бензиностанция (не се сещам за името на веригата - май Petrom, но не съм сигурен) - от там си купуваш румънска винетка. Цената на седмичната е 18 леи (3-4 евро) по спомени (може и да бъркам); на мен първо ми предложиха да платя в евро. За магистралата няма отделна такса.
Унгария - електронна винетка (матрица още я наричат) за 4 дни 1530 форинта (около 6 евро); представлява касова бележка с данните на колата - нищо не се лепи никъде.
Словакия - винетка е нужна за магистралата, по този маршрут не минаваш през такава.
Полша - за леки автомобили не е нужна винетка; ако се минава през магистрала, има пунктове за такси - по този маршрут мисля, че няма такива.
От Варшава на север не съм ходил и не знам как е до границата и в Литва и Латвия.
На румънско-унгарската граница проверката е само една - в Унгария; от там нататък си в Шенген и няма никакви граници и проверки.
Имаме съфорумец от Латвия -
yarek - потърси го, ако не се включи.
Ако те интересува, да ти напиша аз откъдето съм минавал разстояния и километри ?
Прилагам и няколко снимки от маршрута.

- словашко-унгарска граница

- словашко-унгарска граница

- Nyiregyhaza

- Debrecen

- километричен камък в Румъния по Е79 до Deva

- в Румъния до Deva

- паметник между Deva и Sebes

- Словакия до границата с Полша