Здравейте колеги,
Първо искам да се извиня ако съм пуснал темата в грешния раздел или има отговор на въпроса ми някъде другаде във форума.
Въпроса ми е следния: Как снима камерата и радара в патрулка, която е "застанала на гюме" някъде?
По-точно техниката която видях вътре в колата беше от тези старите "квадратни" радари и закрепена към него кръгла камера. Та този радар като едно време ли засича и трябва да мине някакво време за да засече пак или е способен в рамките на 1 секунда да снима повече от един път?
Камерите в патрулките...
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Камерите в патрулките...
Честно казано не знам.. но вчера имаше една патрулка с камера точно на светофара на Ситняково и Черковна..
Камерата беше доста компактна и седеше около огледалото за задно виждане.
Камерата беше доста компактна и седеше около огледалото за задно виждане.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Май това са два отделни радара.Мен ми се е случвало камерата да снима отпред ,а радара за засича назад.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Едно аверче минал покраи патрулка с превишена скорост и даже не го спрели!!После ,след известно време си получи снимчицата.
rokera671 написа:Едно аверче минал покраи патрулка с превишена скорост и даже не го спрели!!После ,след известно време си получи снимчицата.
Точно заради такъв случай питам

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Дано си се отървал Колега!Но аз си изпатих без дори да разбера!В Балчик ме е снимала .И всички ме питат каде са камерите!!Ама и аз не знам!!Доиде ми снимката и си понесох!!Били са в някоя кола,така си го обяснявам.Аз не карам бързо ,ама те ловят такива като нас.Ограничението е било 40 а съм минал с 73.
Сега обикалям България и се опитвам да спазвам ама като се прибера ще си проличи.
.
Сега обикалям България и се опитвам да спазвам ама като се прибера ще си проличи.
.
Ако не се лъжа, радара пуска два лъча през точно определено време, като засича разстоянието до движещия се автомобил. На базата на тези данни по сложе алгоритъм определя
скоростта на движещото се превозно средство. Ако е над зададените си снима.

Точно това ми е чуденката :)
Дали тези два лъча са само за една кола (за да може спрямо единия и спрямо другия да си сметне алгоритмите) или веднага след пускането им е способен да пусне и други два лъча? :)
П.П. Почти съм сигурен, че дори и катаджия не може да ми отговори със 100%-ва сигурност, но пък ми се струва, че това е една добра тема за дискусия :)
Дали тези два лъча са само за една кола (за да може спрямо единия и спрямо другия да си сметне алгоритмите) или веднага след пускането им е способен да пусне и други два лъча? :)
П.П. Почти съм сигурен, че дори и катаджия не може да ми отговори със 100%-ва сигурност, но пък ми се струва, че това е една добра тема за дискусия :)
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
За да се отговори на този въпрос трябва да се намери производител на такива камери и радари. Избираме например руския: http://www.simicon.ru
Първо си избираме засичащ радар и виждаме каква скорост на измерване има в автоматичен режим. От радара RADIS виждаме времето за измерване в автоматичен режим:

След това поглеждаме каква скорост на запис има видео системата която се свръзва към радара. Например системата "ИСКРА-ВИДЕО-2"КР. От характеристиките виждаме колко снимки записва за единица време:
Така тази руска система "радар - снимка" в автоматичен режим прави измерване на скоростта на всеки 0.3 секунди, като прави от 3 до 10 снимки на секунда за всеки автомобил който е превишил скоростта. Като всички засечени и заснети данни се записват на диска в лаптопа и след това се анализират. Катаджията просто само си стои и чака. Всичко е автоматично.
Забележете в рамките на ЕДНА секунда колко снимки са направени:
Обобщено: няма измъкване от тази система. Всеки който е превишил скоростта е заснет поне с 3 снимки. Нашите КАТ не знам каква система използват, но си мисля, че всички са със сходни характеристики - все пак това е много бърза електроника, не е като да натискаш бутона на фотоапарата
Първо си избираме засичащ радар и виждаме каква скорост на измерване има в автоматичен режим. От радара RADIS виждаме времето за измерване в автоматичен режим:
Время измерения скорости: не более 0,3 сек

След това поглеждаме каква скорост на запис има видео системата която се свръзва към радара. Например системата "ИСКРА-ВИДЕО-2"КР. От характеристиките виждаме колко снимки записва за единица време:
Количество сохраняемых видеокадров, в секунду: 3-10 кадров/с
Така тази руска система "радар - снимка" в автоматичен режим прави измерване на скоростта на всеки 0.3 секунди, като прави от 3 до 10 снимки на секунда за всеки автомобил който е превишил скоростта. Като всички засечени и заснети данни се записват на диска в лаптопа и след това се анализират. Катаджията просто само си стои и чака. Всичко е автоматично.
Забележете в рамките на ЕДНА секунда колко снимки са направени:
Обобщено: няма измъкване от тази система. Всеки който е превишил скоростта е заснет поне с 3 снимки. Нашите КАТ не знам каква система използват, но си мисля, че всички са със сходни характеристики - все пак това е много бърза електроника, не е като да натискаш бутона на фотоапарата

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Румънците те снимат на видео от около 3-4 км и после си вадят снимките.Спирали са ме е ,много интересно те следи камерата и във всеки момент показва скоростта.
Сърбите също снимат много отдалеч ,спирали са ме, но не съм гледал снимките.
Унгарците също снимат движение ,но не са ме спирали.
Сърбите също снимат много отдалеч ,спирали са ме, но не съм гледал снимките.
Унгарците също снимат движение ,но не са ме спирали.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Днес се прибирах и в едно село-,забравих му името,видях на един стълб камера!!Погледнах скоростомера и видях 60 ,опитвах се да спазвам.Мисълта ми е ,че кадето въобще не предполагаш може да те заснемат.
- A U D I 80 AVANT
- Автомобил: AUDI
- Двигател: ADA
И,аз днес згафих с 120км/Ч. при ограничение 60 но фатмаците не ме спряха ,а имаше радар и няква друга кръгла техника ,като обектив на мощен фотоапарат,насочена срещу пътя.
Трябва да внимаваме.

Трябва да внимаваме.

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
Мобилните камери на КАТ какви са? Само камера и изчисляват скоростта по кадрите или камера+радар? Питам защото преди Плевен (преди Ясен) един катаджия беше излязъл от колата и насочваше към мен едно такова голямо черно паралелепипедно, 1:1 като дъртите катаджийски радари, но моя радар-детектор така и не сигнализира?!?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
В Стара Загора всички налични патрулки са с камери от типа на руските.Обла камера и до нея едно като лупа пак обло.Вътре фена с лаптопа цъка 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re:
DimoNN написа:Мобилните камери на КАТ какви са? Само камера и изчисляват скоростта по кадрите или камера+радар? Питам защото преди Плевен (преди Ясен) един катаджия беше излязъл от колата и насочваше към мен едно такова голямо черно паралелепипедно, 1:1 като дъртите катаджийски радари, но моя радар-детектор така и не сигнализира?!?
Това е било РПГ