Маршрут до яз.Доспат-Вили"Сомат"
- laldo
- Автомобил: Опел Зафира В
- Двигател: 2006 г
Маршрут до яз.Доспат-Вили"Сомат"
Здравейте , ще ходим за нова година на Доспат и по точно във вилите на Сомат. Не сме ходили до сега там и чрез познати намерихме свободни места там. Питането ми е от каде е най добре да се минe ако има сняг по това време на месеца, казват ми различни маршрути ,но искам някой който е ходил до там в тази част на годината да каже. И ако има запознати да кажат до самите вили как е пътя , черен или асфалтиран ? Благодаря предварително 

Re: Маршрут до яз.Доспат-Вили"Сомат"
наскоро ходих до Доспат през Пазарджик, Пещера, Батак и накрая Доспат. пътя не е слънце но бех с едно ново вито и не се усещаше.. няма некви огромни кратери но не е много хубав,все пак минават камиони с дърва,тука беше топло там на места имаше останал сняг отстрани на пътя,завоииии много, съветвам те ,понеже на отиване няма как да стане защото са само завои,на връщане да си отпочинал и да не си сам в колата,в следствие на многото завои, и натискането на съединителя(беше си твърдичък) организма се беше уморил и навръщане на магистралата заспах което за малко не ми коства живота(свърших в мантинелата)
иначе красота яд ме беше че пътуването ми беше през ноща и не можах да се насладя...
иначе красота яд ме беше че пътуването ми беше през ноща и не можах да се насладя...
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам Батак - Доспат през зимата - твърдо нье, освен ако не си падаш по екстремни преживявания с високопроходим автомобил. То и лятото не е особено приятно по разбития асфалт.
Вариантите са ти два - през Гоце Делчев или през Девин. От местен знам че Кричим - Девин - Смолян зимата се чисти редовно заради Пампорово.
Пътят до Гоце Делчев също се води основна артерия и се чисти редовно. Девин - Батак - Гоце Делчев май е единствения път посока изток-запад в този район и предполагам също се почиства редовно.
Има път и през Сърница но за него не знам нищо. Само съм чел че и той е в окаяно състояние.
Вариантите са ти два - през Гоце Делчев или през Девин. От местен знам че Кричим - Девин - Смолян зимата се чисти редовно заради Пампорово.
Пътят до Гоце Делчев също се води основна артерия и се чисти редовно. Девин - Батак - Гоце Делчев май е единствения път посока изток-запад в този район и предполагам също се почиства редовно.
Има път и през Сърница но за него не знам нищо. Само съм чел че и той е в окаяно състояние.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
пътя до вилите е асфалтиран 

- laldo
Благодаря ви колеги , колкото повече отговори , толково по добре и по сигурно ще се чуствам като тръгнеме
Колега, по специално за бунгалата на СоМат можеш ли да ми кажеш нещо, понеже в нета няма никакво инфо

maimo написа:пътя до вилите е асфалтиран
Колега, по специално за бунгалата на СоМат можеш ли да ми кажеш нещо, понеже в нета няма никакво инфо
- Teogop
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа:До колкото знам Батак - Доспат през зимата - твърдо нье, освен ако не си падаш по екстремни преживявания с високопроходим автомобил. То и лятото не е особено приятно по разбития асфалт.

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
ами аз слу4аино минаx от там лятото изглеждаxа добре, намират се то4но до язовира от другата страна на града, то има табели ще се ориентиращ. 

-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Привет колега laldo, ние с приятели от време на време ходиме на яз.Доспат точно под виличките на Сомат, там се намира една много готина 3-етажна вила на НЕК, като ходиш няма начин да не я видиш, по пътя към вилите от дясно в ниското има една оранжева ограда, намира се точно под вилите на Сомат, ходили сме зимата няколко пъти и сме минавали София-Пазадржик-Батак-Доспат, пътят не е слънце, има едни плитки дупки не са опасни ама не е приятно да се кара щото се изморяваш особено ако си нощем. Хубаво е ако имаш възможнсот да си носиш вериги, че ако има снежец де на закъсаш някъде. Пътят до вилите е асфалтиран, няма черен път не се притеснявай. За вилите мога да ти кажа че били екстра, на едното момче от компанията жена му работи в Балканстар, а те нали са под един калпак със Сомат и бяха ходили там и каза че е готино, чисто и приятно, много са доволни. Даже готвили в кафето там и те нищо не са си готвили. Карахме да ходя с тях тогава, май пролетта беше и казаха, че само съм изпуснал с една дума доволни са останали. Иначе е супер там за Нова година само сняг да има. Друг път до Доспат е през Девин ако този е много зле от снега. Весело изкарване на НГ там. Много е яко.
- laldo
ivanveltchev написа:Привет колега laldo, ние с приятели от време на време .....
Колега,благодаря ти за цeнната информация

- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Само да предупредя пътят Батак - Доспат е мама си трака. Нали обичам да обикалям из баирите и само да спомена, че при един обилен снеговалеж, а там вали като за световно пътя обикновенно остава затворен или се допускат автомобили само с вериги. Пътят при снеговалеж е много много опасен. Защо? Получава се ужасни снегонавявания и даже на места пътят си става чисто заледен и в комбинация от гадните завой и идващи насреща камиони си е ужаз и много внимателно трябва да се кара там. Иначе весело посрещане на Новата Година.
- laldo
Здравейте и за много години , отидохме и се върнахме живи и здрави което е най важното. Минахме по пътя София-Пазарджик-Пещера-Батак-Доспат . До Батак патя си беше супер , от разклона за Доспат има доста дупки , но кара ли се леко се избягват без проблем. Извадихме късмет и нямаше сняг , тук там където беше сянка си имаше още лед от предни снеговалежи , но само с хубави зимни гуми се минава целия участък , носихме и вериги но не се наложи да ги ползваме. За самите вилички мога да кажа че са супер, има 1 и на 2 етажа, вътре има подово отопление във всичките , само в тези които са двуетажните има камина с водна риза и на 2 рия етаж става баня
Там си има и стол за хранене, готват много вкусно и порциите са много голями .Абе които се чуди дали да ходи ..... да не се чуди а да отива - перфектно е
Айде със здраве
може да се заключи темата ако решите но да си остане като инфо