Бяла, Русенско - с повишено внимание!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бяла, Русенско - с повишено внимание!

Мнениеот Barboukov » Пон 13 дек 2010 13:14

След откриването на новото кръгово движение в Бяла, за 60 часа станаха 9 леки и 1 тежко ПТП. През следващите 168 часа възникнаха още 7 леки катастрофи, като малко повече от 2 седмици от откриването му броят на произшествията надхвърля 20. Само за последните 14 часа на новото кръстовище се обърна румънски тир, а тази сутрин се блъснали челно 2 леки автомобила. При последния инцидент има пострадали.

Преминавайте с повишено внимание. Самото кръгово е сигнализирано 1800 метра предварително от двете страни, има поставени легнали и униформени полицаи (вторите с патрулка). Въпреки това ПТП-тата до момента са средно по 1.2333 на ден.

За сравнение: На новоткрито кръгово движение по пътя Гюргево - Букурещ за 3 месеца са станали едва 6 инцидента.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Re: БЯЛА, Русенско - С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ!

Мнениеот Muncho » Пон 13 дек 2010 15:39

Barboukov написа:...станаха 9 леки и 1 тежко ПТП... 7 леки катастрофи, ... броят на произшествията надхвърля 20...обърна румънски тир... челно 2 леки автомобила

кръгово е сигнализирано 1800 метра предварително от двете страни, има поставени легнали

На това му се вика естествен подбор.. да живее Дарвин :beer

По едно такова кръгово трябва да се сложи на входа/изхода и центъра на всеки град. За няма и година и в България ще може да се кара нормално :Mr Green Fun

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 13 дек 2010 15:41

Muncho написа:
Barboukov написа:...станаха 9 леки и 1 тежко ПТП... 7 леки катастрофи, ... броят на произшествията надхвърля 20...обърна румънски тир... челно 2 леки автомобила

кръгово е сигнализирано 1800 метра предварително от двете страни, има поставени легнали

На това му се вика естествен подбор.. да живее Дарвин :beer

По едно такова кръгово трябва да се сложи на входа/изхода и центъра на всеки град. За няма и година и в България ще може да се кара нормално :Mr Green Fun

Хахахха, не е смешно, че са се претрепали хората, ама те пък едни хора, много е прав колегата.

Аз лично съм минавал два пъти през новото кръгово и не виждам проблем, незнам с какво е затруднено преминаването, или може би Дарвин.... mhihi

Мерси на Барбуков за предупреждението, дано някой да му обърне внимание...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 13 дек 2010 15:55

При наличие на сигнализиращи табели през 300 метра от 2те страни на пътя, върху тях мигащи светлини просто немога да си обясня толкова много ПТП-а. Имам чувство, че най-некадърните шофьори минават по този път.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 13 дек 2010 16:17

Същата работа беше на кръговото на тракия... всеки ден имаше по някой на ливадата... а не е като да нямаше табели :screwy

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 13 дек 2010 16:23

И аз съм минавал 3,4 път откакто има кръгово... всичко си е ОК, сигнали, обозначения, всичко както трябва да си е. Причината, според мен, е като идваш откъм Плевен/Търново надолу се дава газ яко и преди моста виждаш 70, 50 ограничения. "Ха, за к'во ги слагат като е равно и пътя е супер?" -газ, минаваш моста и виждаш ... кръгово. "Баси, т'ва пък кога го сложиха", обаче е късно за намаляване и идва следващата мисъл "Бе, тука как беше това с предимството, я, май съм си с предимство ..." ПРААААС ... "ДЕ#а и кръговото смотано, как може да го сложат тука, тия $%**%&$#, Д$#а и държавата &^%$$, и полиция, и кмет, и ВиК, "
Това ми е обяснението.

Последна промяна от sam_boha на Пон 13 дек 2010 16:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 13 дек 2010 16:24

Barboukov написа:При наличие на сигнализиращи табели през 300 метра от 2те страни на пътя, върху тях мигащи светлини просто немога да си обясня толкова много ПТП-а. Имам чувство, че най-некадърните шофьори минават по този път.

Некъдърни шоферери има,ама тука мисля случая е друг ако20+ катастрофи за месец са нормално колко трябва да са на кръговото на центъра където минава 50 пъти повече трафик.

Не само кръговото, целия участък от него до Борово,винаги са ставали катастрофи,това място е като прокълнато death

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 13 дек 2010 17:14

sam_boha написа:Причината, според мен, е като идваш откъм Плевен/Търново надолу се дава газ яко и преди моста виждаш 70, 50 ограничения. "Ха, за к'во ги слагат като е равно и пътя е супер?"

Точно там има Оооооооооооооооооооооооооогромни табели ВНИМАНИЕ, КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ с мигащи светлинки, и долу преди моста опънат радар през 90% от денонощието.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 13 дек 2010 17:58

Това имах предвид, че е обозначено добре. От горния ми пост просто не се разбра. Вината, за мен, е в шофьорите, не в съоражениетто или маркировката.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пон 13 дек 2010 18:03

Защо не направиха надлез а кръгово? В пъти е по безопасно и не много по скъпо.
Мозъци.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 13 дек 2010 18:12

Заради липсата на финанси. Първоначално трябваше да е детелина, но стойността на проекта бе 5-6 пъти повече от кръговото. Та затова...

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 13 дек 2010 18:23

Аз друго не разбирам, каква е тази шантава тенденция да слагаш огромни клумби и тесни платна на тези кръгови движения? Не може ли да се сложи по малко пясък в средата и повече асфалт? Там си е сигурно друга далавера със асфалта, ама никой ли не проверява колко идиотски ги стоят тези "кръгови" последно. Като пример мога да дам Полша, Латвия, Испания, там има много кръгови движения и клумбите им са по малки за смтека на асфалтово покритие. Вярно че е по лесно да изсипеш камион със пясък и да го разринеш със багера от колкото да направиш качествена пътна настилка, къде гледат съответните органи?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 13 дек 2010 18:47

Айде, айде... на калапва ракета, космосът й крив :beat_butt2
Има си стандарти за проектиране на кръстовища, кръгови и т.н.

И не забравяйте че винаги може и по-зле mhihi
Изображение

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 13 дек 2010 19:27

Ако направят това от схемата, представяте ли си какво ще е? Съжалявам за офф-а

За в Бг имам предвид.

Последна промяна от sam_boha на Пон 13 дек 2010 19:41, променено общо 2 пъти.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 13 дек 2010 19:32

Кръговото не му е там мястото , последните 6-7 години съм минавал стотици пъти по този път , сега е най зле .

Върни се в “Пътеводител”