Внимание - опасни пътища в Бургаско!!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Внимание - опасни пътища в Бургаско!!!

Мнениеот golf_td » Нед 02 яну 2011 11:44

Не знам дали е подходяща темата за този раздел, но бях силно впечатлен и реших да напиша какво ми се случи. На излизане от Поморие имаше много коварна ситуация - времето беше много студено, но сухо.Тъкмо набирах скорост - някъде 80,90 и геледам патрулки спрели с работещи сирени и естествено решавам да намаля скоростта, но...изненада голфа става неовладяем, помислих си че ще се ударя в патрулките....колата изгасна, не мога да зацепя какво става, мислих че нещо са ми отказали спирачките , а то -заледено , но невидимо. Много тънък слой лед, невидим с просто око, причинен може би от влага или мъгла, но ужасно коварна ситуация, нямам думи.Аз имах късмет, но имаше кола,която беше влязла в храсталаците! Карам от 7 години,но такова нещо за първи път виждам, дано да бъда полезен за вас колеги....не ми се мисли ако бях засилил със 120 да речем...пък и добре че бяхме 4 човека че голфа явно е бил по-стабилен.Внимавайте през зимата дори и да ви се струва сухо!!!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Внимание - опасни пътища в Бургаско!!!

Мнениеот Layer » Нед 02 яну 2011 13:09

явно за тези 7 години стаж не си се научил да спазваш ограничението.
в случая не са опасни пътищата ,а ти.
какви са тези скорости 90-120 зимно време.
там има ограничение 70 и едни големи табели посока ахелой - опасен участък.

Последна промяна от Layer на Нед 02 яну 2011 13:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Нед 02 яну 2011 13:12

Колега е прав там наистина има такова ограничение, редовно го пътувам този маршрут. Хубаво е да гледате термометъра в колата, защото ще ориентирате по температурата. По някога се случва както казва колегата. Сух асфалт, а върху него образуван тънък слой лед. Затова очите на 4 дето викат старите хора.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 02 яну 2011 13:33

То не само там има такъв лед, снощи един, хем бакшиш, дето трябва да ги знае тези неща щеше да се качи на тротоара!

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Нед 02 яну 2011 13:43

donMaranzano написа:.... Хубаво е да гледате термометъра в колата, защото ще ориентирате по температурата. ...

Зимата това, което каза колегата е в голям + И аз пътувах по този маршрут и мн. по-ценен ми беше термометъра от ограниченията. А и при такива условия се намаля не със спирачки, а с превключване на по-ниска предавка, защото може да има уоууууу в храстите./недай Боже/

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 02 яну 2011 13:54

elimn написа:
donMaranzano написа:.... Хубаво е да гледате термометъра в колата, защото ще ориентирате по температурата. ...

Зимата това, което каза колегата е в голям + И аз пътувах по този маршрут и мн. по-ценен ми беше термометъра от ограниченията. А и при такива условия се намаля не със спирачки, а с превключване на по-ниска предавка, защото може да има уоууууу в храстите./недай Боже/

И двамата сте прави, в това! Но нека на първо място Благодарим на колегата, че споделя ценна информация, с която може да помогне на някой колега, (макър и той да не споделя че ще ходи някъде) и нека не го упрекваме, всеки прави грешки, искренно се радвам на колегата че споделя важни неща!
А много добре знаем че, зимно време се кара с повишено внимание! И скороста на половината с която караме през лятото, пример : Лятото карам средно с 90 км/ч сега зимата не вдигам повече от 60км/ч (ако пътя е заледен) За това казвах и преди че много трябва да се внимава, а не да се успокояваме че всичко е изрядно по колата и да си караме както искаме! НИщо не помага разберете, нито зимни гуми, нито 4х4, а просто уменията на шофьора!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 29 яну 2011 16:05

За един от първите коментари - става въпрос за пътя Поморие - Бургас , а не Поморие - Несебър(Ахелой), точно там ограничение на скоростта няма , тоест 90 може, освен това много добре знаем че с 90 почти никой не кара, а най-малко 100. Освен това аз тъкмо набирах скорост , все пак няма да карам с 50 извънградско... Казвам че е коварна ситуация и както за мен така и за много в този форум, сигурен съм!Колкото до опита я ми кажете тогава как се обръщат тирове от шофьори с над 30 годишен стаж!!! Винаги има опасности и различни ситуации, не съм нов шофьор имам и над 100 000 км , но все пак си беше изпитание , а какво остава за някои току що стъпили зад волана, поне ако не благодарност за информацията не тръгвайте с нападки - типично за мрачния отчаян български народ!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 30 яну 2011 14:58

никой не те напада ,а ти даваме съвети.
90% от катастрофите с тирове е ,че някой като теб им е излезнал отсреща с 120км/ч.
другите 10 % според мен са ,че хората са свикнали да карат на пътища и като дойдат в България се виждат в чудо.

и да не забравяме -- ВСЕКИ ПРАВИ ГРЕШКИ.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 30 яну 2011 15:19

Hе говоря за такива катастрофи - кола и тир, а случаи в които имаме самостоятелни катастрофи с тирове , обърнати, влезли в къщи, канавки и т.н. Не са никак малко.За изпреварване - само там където е позволено и няма насрещно движение, аз точно съм от спокойните водачи - карал съм километри наред зад тирове , а другите ме изпреварват барабар с тира (то от това ми се напука предното стъкло и го смених както и ударите от камъчета по предния капак).Така че просто ситуациите на пътя са много и различни и не виждам нужда от съвет точно в този случай, понеже аз сам си извадих поука. По скоро беше за урок на нови и неопитни! Колкото до ограниченията -колко от тях са нормални и колко от тях са само за да могат катаджиите да изкарат някой лев? В онзи случай имаше две патрулки на мястото на лекото произшествие , но нито една която да стои поне 100 метра преди опасния участък поне като респект и предупреждение,че има някаква опасност...Нещата трябва да се гледат от различни позиции, всеки можеше да е на мое място.Aми ако по този път минаваше линейка с тежко болен - какво щеше да се случи!!!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 30 яну 2011 15:25

излиза все едно те уча как да караш , но няма как ще го кажа.
най ме е яд на такива шофьори като теб.
залепени до тира до такава степен че някое камъчи да им чупи джама. но не изпредварват.
съответно затрудняват всички останали да изпредварят тира ,защото става още по трудно да дърпаш тир и кола.

а това за тировете който влизат в къщите ,казах че повечето са от чужди тирове.
защото единствено тук магистралите(пътищата) са направени да минават през центъра на селото mhihi ,а хората не са свикнали на такива гадни пътища.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 30 яну 2011 15:35

Колега , ти ме разсмиваш направо, значи аз спазвам дистанция, но не рискувам! Когато може - тогава, щом има големи пишман тарикати - да ме изпреварват, даже им правя джоб да влязат между мен и тира (ако не могат да ме изпреварят заедно с него) А камъчетата при дъждовно време отскачат доста далече , не е нужно да съм залепен пред тира! А на такива които изпреварват така неправилно и излизат срещу мен и заради тях трябва да намалям скоростта - една псувня им тегля , пускам им дългите заедно с 4-те халогена и да не ме занимават с глупости.Аз съм привърженик на безопасното шофиране и много мразя хора,които излагат на опасност мен и другите водачи! :beat_butt2

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 30 яну 2011 19:17

[quote="golf_td"]За един от първите коментари - става въпрос за пътя Поморие - Бургас , а не Поморие - Несебър(Ахелой), точно там ограничение на скоростта няма , тоест 90 може, освен това много добре знаем че с 90 почти никой не кара, а най-малко 100. Освен това аз тъкмо набирах скорост , все пак няма да карам с 50 извънградско... quote]
Точно там след хотела и гробницата пътя е почти прав , за какво биеш спирачки? И Гол бе за ABS е трагедия зимно време дори и с малка скорост.Сприрай на по-ниска предавка и никакви спирачки особено на лед

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 30 яну 2011 19:27

Ами не бия спирачки, а плавно ги натиснах за да намаля, все пак имаше патрулки с включени сирени и леко птп, как няма да намаля! ЗА 100-ТЕН ПЪТ КАЗВАМ - ЛЕД НЕ СЕ ВИЖДАШЕ, бил е образуван от тънка мъгла или влага, но и мъгла нямаше. А ABS и тем подобни не помагат в такива ситуации - само екстри и модерни неща но... ефективността им едва ли е голяма.Не помните ли как загина млад водач в бмв х 5 от аквапланинг .. едва ли този джип е нямал екстри като абс,еърбег и тем подобни лиготии, но .... полза няма!Всички те нови защити така да се каже помагат и спасяват живот до определена скорост! Ти карай като луд - пък се надявай на надеждна и сигурна кола, няма такъв филм!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 30 яну 2011 19:28

Ами с две думи трябва много да се внимава ,зима е а не лято!Онзи ден такава грозна картина видях ,че още не мога да доида на себе си!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 30 яну 2011 19:32

Колеги, не искам да разводнявам темата, но особено опасни са някои участъци от Подбалканския път около Сливен. Причината е в специфичните климатични условия.
Вие виждате уж перфектно почистен черен асфалт, но всъщност има тънка ледена кора особено сутрин. Има немалко жертви в този коварен участък! :cry:

Върни се в “Пътеводител”