Пътя София-Варна

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Пътя София-Варна

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 31 юли 2006 21:35

Колеги таз година(чесно казано в Петак)за пръв път ще минавам пътя София-Варна(по принцип тръгвам от Карлово).Ако може някои да ми каже колко километра са до там.Някви специфични тънкости и капани които ще ми спестят някои лев и т.н.Ако може и каде се образуват задръстванията?Благодаря предварително!
P.S.Ако някои има необемист(щото сме 5 маимуни с все багаж) багаж за там да се обажда-тръгвам в петак в 16-17 и се пребирам в неделя вечер.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 31 юли 2006 21:42

докарай ми Славчо/слабичкия/ на гости.А пътя си е супер,карай нормално-пътя е претоварен в двете посоки- и ще стигнеш-може и да се видим.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 31 юли 2006 21:47

Ми както споменах сме 5 маимуни та за Славчо място не остана иначе на драго сарце.На тебе Версаче нямаше ли да ти праща един дебитомер или го получи?Иначе ще карам лекичката щото ще е вечерта след работа и няма да сам в наи-добро състояние.А колко км. е пътя?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 31 юли 2006 21:51

Пътят е 450 - 460 километра в зависимост от това от кой кватрал в София тръгваш и до кой квартал във Варна отиваш. Внимавай на магистралата по тунелите, защото там ограничението е 80 км/ч и понякога има куки след това. Доста често застават след или преди тунел Правешки ханове, както и след виадукта, който е след един от тунелите, не си спомням точно след кой. На караулката на Ябланица до Шел /почти/ винаги има полицаи. Внимавай около с. Микре, щото нали видя последната катастрофа :shock направо ужас. Много често на входовете на В. Търново има също "пазачи", също така и около Търговище. Внимавай по завоите и изобщо в отсечката Омуртаг - Търговище. Има доста возила с неясен произход и състояние, а и пътя е с доста наклони и завои. Търговище - Шумен пътя не е зле, повече внимание около разклона за Градище, че завоя е гаден. Също така и на кръстовището, където се събират пътищата от Русе и София за Варна. Покрай Шумен внимателно, че доста честичко има проверяващи. После идва магистралата, и готово, вече си във Варна. Само внимавай на магистралата да не минаваш 150 км/ч :wink: , че току виж някъде те спрели, има и такива случаи. Успех :да:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 31 юли 2006 21:52

на Версаче трябваше да му звънна-ама май съм несериозен,а и време нямам.Около 380 км. мисля че е-но никога несъм засичал,а и не ме интересува-аз просто обичам да шофирам,и си карам без да гледам разстояния.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 31 юли 2006 21:59

dobrinb написа:Пътят е 450 - 460 километра в зависимост от това от кой кватрал в София тръгваш и до кой квартал във Варна отиваш. Внимавай на магистралата по тунелите, защото там ограничението е 80 км/ч и понякога има куки след това. Доста често застават след или преди тунел Правешки ханове, както и след виадукта, който е след един от тунелите, не си спомням точно след кой. На караулката на Ябланица до Шел /почти/ винаги има полицаи. Внимавай около с. Микре, щото нали видя последната катастрофа :shock направо ужас. Много често на входовете на В. Търново има също "пазачи", също така и около Търговище. Внимавай по завоите и изобщо в отсечката Омуртаг - Търговище. Има доста возила с неясен произход и състояние, а и пътя е с доста наклони и завои. Търговище - Шумен пътя не е зле, повече внимание около разклона за Градище, че завоя е гаден. Също така и на кръстовището, където се събират пътищата от Русе и София за Варна. Покрай Шумен внимателно, че доста честичко има проверяващи. После идва магистралата, и готово, вече си във Варна. Само внимавай на магистралата да не минаваш 150 км/ч :wink: , че току виж някъде те спрели, има и такива случаи. Успех :да:

Мерси за изчерпателната информация.То аз никое от споменатите места не знам ама поне да знам да внимавам с километража пак и ще сме доста народ.За магистралата ме сарби щото ходих при твоя човек на бакърената в събота да ми изчисти грешките и ся ме сарби за проба.А мен веднъж се опитаха да ме спрат с 140(баси превишението +10 ама полицаи) на Тракия и докато скочи аз бях в лявата и му се усмихнах само.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 31 юли 2006 21:59

SMEL написа:на Версаче трябваше да му звънна-ама май съм несериозен,а и време нямам.Около 380 км. мисля че е-но никога несъм засичал,а и не ме интересува-аз просто обичам да шофирам,и си карам без да гледам разстояния.

Ако се сетиш до сряда-четвъртак му одари един телефон да ти го докарам че и на мен ми е интересно.Мерси иначе за инфото.

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Пон 31 юли 2006 22:27

в неделя се връщах от Варна. пътя е що годе нормален. иначе магистрала имаш от София до Ябланица и малко преди Варна. останалата част е некво подобие на път :x , внимавай с изпреварванията а и с изпреварващите :idea: принципно не е натоварен колкото София - Бургас. на излизане от София винаги има куки,мен ме спряха на Горни Богров. внимавай около Велико Търново и Търговище има неприятни завой. също така почти целия път е в неравности :idea: щом не си патувал досега до там, гледай табелите(не че са много) и карайте спокойно и не бързайте. преди Варна магистралата е хубава, там куки не видях и по-добре де щото я взех със 160-180км :?
и още нещо, на връщане преди София - преди последния тунел мисля, магистралата е отбита през един стар път с доста завой, но само за няколко километра :idea:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 31 юли 2006 22:41

След Правешкия тунел следва мост.Минава се с 80км/ч щото се крият зад мантинелата И с бинокъл не можеш да ги видиш
От края на магистралата до Стрелките си караш с колкото си пише,защото от скоро се научиха да не стоят само на КПП-то
На връщане на магистралата преди тунел Витиня (последният) движението е отбито по стария път.Пътя е с остри завои(слава Богу тази година са сухи),но е еднопосочен
Изпреварвай смело докато не видиш знак за насрещно движещи се
Лек и безавариен път и приятно изкарване на почивката :D

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пон 31 юли 2006 23:53

Rabbit_TDI написа:
SMEL написа:на Версаче трябваше да му звънна-ама май съм несериозен,а и време нямам.Около 380 км. мисля че е-но никога несъм засичал,а и не ме интересува-аз просто обичам да шофирам,и си карам без да гледам разстояния.

Ако се сетиш до сряда-четвъртак му одари един телефон да ти го докарам че и на мен ми е интересно.Мерси иначе за инфото.

На линия съм с дебитомера само звъннете. Дал съм си телефона на SMEL :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 01 авг 2006 11:00

То тва за сичики пътища се отнася маи :lol:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Вто 01 авг 2006 11:11

Аз го минах и в двете посоки преди 3 седмици. Пътя си е екстра. Няма отбивки, няма простотий. Само на връщане преди един от тунелите около Витиня и те качват в планината, ама е еднопосочно, така че върви бързо, а и може вече да са го оправили.
Аз пътувах в работен ден и разминах 5 коли сумарно;), ама сега си е БАШ летен сезон и сигурно ще е тегаво. Точно аз няма да ти казвам да караш бавно.;) :oops: :lol: :lol:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 01 авг 2006 11:35

куки има както казаха колегите след някои от тунелите, 2 км преди околовръсното на тъговище намали и като минеш колелото 2 км след него пак може да си даваш газ, наближиш ли шумен /т.е 10 тина км преди него/ след като минеш т образното кръстовище оттам насетне си спазвай ограниченията до 2-3 км след като минеш шумен, след това чак на входа на варна може да има.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 01 авг 2006 11:38

Ох както ми разправяте за тез куки дано да намера някои газар дет да дава газ та да се движа зад него за камуфлаж,че с 90 до Варна ша патувам 3 дена :?

Върни се в “Пътеводител”