Искърска дупка !
Искърска дупка !
Вчера към 19.30 часа се прибирах от Дупница за Пловдив и карах по пътя от Самоков към Ихтиман /за магистрала Тракия /. Направи ми впечатление че точно покрай яз. Искър пътя е скоро асфалтиран и дори нямаше маркировка още абе с две думи чисто нов. Карах някъде със 100-120 и изведнъж на един лек завой само ми се мярна дупка , чу се тряс бум и след около 100 метра спрях. Предната шофьорска гума имаше около 3 сантиметра цепка на страничния борд а на джантата и нямше нищо. Гумите ми са Uniroyal Rainsport 205/50/15 по около 170 лв бройката и са на 6 месеца и около 7-8 х.км. Още не мога да проумея какъв беше този трап насред почти нов път. С резервната която е много смешна ама върши работа се добрах до Ихтиман към 20.15 и за мой късмет намерих работещ вулканизатор и момчето ми сложи една гума да закърпи положението и Uniroyal-а хвърлихме. Майната и на гумата и на всичко останало нали аз съм жив и здрав. Целта ми е други колеги да не пострадат на същото място.
Така ми беше кофти че не се върнах да я погледна дори дупката.
И да я бях видял нищо не мжех да променя вече.
Утре ще ходя да си търся такава гума същия размер ама гледам че и
в на Диана сайта го няма. Дано някъде намеря из Пловдив ,
ако не ще си купя две 195/50/15 а отзад ще си останат по широките една от по широките ще ми остане резервна.
И да я бях видял нищо не мжех да променя вече.
Утре ще ходя да си търся такава гума същия размер ама гледам че и
в на Диана сайта го няма. Дано някъде намеря из Пловдив ,
ако не ще си купя две 195/50/15 а отзад ще си останат по широките една от по широките ще ми остане резервна.
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Re: Искърска дупка !
inter написа:.....Uniroyal-а хвърлихме. Майната и на гумата и на всичко останало нали аз съм жив и здрав. Целта ми е други колеги да не пострадат на същото място.
Добре. че ви няма нищо, ама гумите и джантите е трябвало да занесеш на застрахователите. Доколкото знам го признават за щета.
- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Искърска дупка !
Geleto написа:inter написа:.....Uniroyal-а хвърлихме. Майната и на гумата и на всичко останало нали аз съм жив и здрав. Целта ми е други колеги да не пострадат на същото място.
Добре. че ви няма нищо, ама гумите и джантите е трябвало да занесеш на застрахователите. Доколкото знам го признават за щета.
Ахам ама требе да имаш акт доколкото знам, пък полицаите пишат в акта "Несъобразена скорост", та незнам колко ще си на далавера.
Днес пообиколих из Пловдив и гумаджийте като чуят 205/50/15
все едно че бомба е паднала викат не тоя размер го нямаме не че въобще са чували за модела или пък имат някакви други размери от тоя модел. В София е друга работа /последните четири години бях там/ всичко се намира а във Филибето си го карат по комунистически.Тва в половин милионен град
да не мога да намеря такава гума - абе направо срамна работа.
В на Диана сайта също го нямаше тоя размер ама като звъннах в Диана-Симеоново момичето провери и ми каза че имат. Та в петък ще се поразходя до Сф и да си взема същата гума та да са ми еднакви всичките.
А за застрахователите - АРМЕЕЦ- въобще не ми се разправя с тях.
все едно че бомба е паднала викат не тоя размер го нямаме не че въобще са чували за модела или пък имат някакви други размери от тоя модел. В София е друга работа /последните четири години бях там/ всичко се намира а във Филибето си го карат по комунистически.Тва в половин милионен град
да не мога да намеря такава гума - абе направо срамна работа.
В на Диана сайта също го нямаше тоя размер ама като звъннах в Диана-Симеоново момичето провери и ми каза че имат. Та в петък ще се поразходя до Сф и да си взема същата гума та да са ми еднакви всичките.
А за застрахователите - АРМЕЕЦ- въобще не ми се разправя с тях.