Корфу - плажове
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Корфу - плажове
Мисля да отпрашим към Корфу скоро, но не ми е съвсем ясно къде има добри плажове. Доколкото разбирам на север повечето са от дребни камъчета. Ако някой е бил и може да препоръча ако не село, то поне район където има хубави пясъчни плажове като на нашето море, моля да сподели.
Re: Корфу - плажове
Колега,бях на Корфу преди 2 год. в Agios Gordios,западната част на острова и плажът беше в по-голямата си част с хубав,ситен пясък,само в единия край беше с камъчета.Във водата обаче почти навсякъде имаше камъни,някъде повече,някъде по-нарядко.Водата беше кристално чиста.А на север наистина плажовете са по-каменисти.Минахме през южната част - Kavos, и там видях че плажа е с хубав пясък,но не знам във водата дали е само пясък.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Бил съм в този комплекс: http://www.venere.com/hotels/aghios-geo ... 1#pictures
И плажа е уникален на където и да погледнеш
И плажа е уникален на където и да погледнеш

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
има уникални плажове и кристално синя вода, има и каменисти и тесни с каменисто дъно...
точно на север бяха по-добрите

аз съм бил на БЕнитсес, където е каменисто, това е до столицата керкира
хубаво е на палеокастрица
изобщо острова е много интересен и няма нищо гръцко в него
бил е 4 века венециански, 70 години английски....турчин не е стъпвал...
точно на север бяха по-добрите

аз съм бил на БЕнитсес, където е каменисто, това е до столицата керкира
хубаво е на палеокастрица
изобщо острова е много интересен и няма нищо гръцко в него
бил е 4 века венециански, 70 години английски....турчин не е стъпвал...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за пясъчни плажове става дума, по камъни не ми се лежи колкото и да са красиви и чисти. Дето е дал линка hooligan_sk май е един от най-големите пясъчни плажове, близо 3км или поне такива отзвуци намирам в нет-а
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
maxpayne написа:Точно за пясъчни плажове става дума, по камъни не ми се лежи колкото и да са красиви и чисти. Дето е дал линка hooligan_sk май е един от най-големите пясъчни плажове, близо 3км или поне такива отзвуци намирам в нет-а
Да, много дълъг и много широк плаж, от чудесен пясък

- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
Да снимаш къщата, в която е живял Джералд Даръл като малък! Между другото той описва острова като райска градина...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Култово е самото заглавие на книгата: http://www.book.store.bg/p30906/moeto-s ... daryl.html
Аз от години планирам да посетя този така известен остров ... Благодаря за инфото!
Аз от години планирам да посетя този така известен остров ... Благодаря за инфото!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помисли си дали да не се разходиш малко по на юг
Лефкада пак е Йонийски остров, има много красиви плажове, всичките западни плажове са кой от кой по-красиви
Удължава се малко пътя, но няма да плащаш ферибот. Има мост
Лефкада пак е Йонийски остров, има много красиви плажове, всичките западни плажове са кой от кой по-красиви
Удължава се малко пътя, но няма да плащаш ферибот. Има мост
- addicted
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги....живях 2 години на въпросния остров, така че нямаше как да подмина темата
аз лично споделям мнението за Agios Gordis(намиращ се в югозападната част на Корфу)...един от най- страхотните плажове които съм виждала.Покрит е с фин пясък,а също така е достатъчно голям,за да не става лудница както по нашето черноморие
Проблема там е, че често има вълни, така че го препоръчвам само на умели плувци
Зависи още дали сте с група или с лична кола.Като цяло групите ги настаняват в по-малките населени места,където е спокойно,но пък плажовете са предимно от дребни камъни.Там задължително си взимате шезлонг,а за водата - специални обувки,за да не си нарежете краката от камъните по дъното.С кола, както се досещате, ще имате по-голяма възможност да намерите готин плаж и да се насладите на невероятните заливчета,които има на острова.Общо взето по мои наблюдения плажовете на север и на изток са каменисти (като казвам каменисти значи малки камачета,а не скали
), а на запад и на юг са по-приемливи.Освен Agios Gordis, си заслужава да видите и плажа на Paleokastitsa (в северозападната част)
И последното и най-важното: на острова бензиностанциите са на големи разстояния една от друга,не винаги работят, а ако все пак намерите работеща, са отворени до към 19h през лятото и 18h през зимата.Затова тръгвайте на път с добре заредени коли 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
addicted написа:
Благодаря за включването!
Да си призная идеята за шезлонг и камъни ИЗОБЩО не ми допада, за мен това не е море

- addicted
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,за съжаление малко късно видях поста ти....но все пак да коментирам....като цяло аз бях по източната част на осторва.Там преобладават каменистите плажове.Единственият плаж в тази част,които е по-нормален е в Месонги (Messongi)- пясъка е хубав,водата е кристална,почти всички хотели са на плажа.Също така да спомена,че като цяло на Корфу се дават под наем цели вили,студия или другия вариант е хотел.Не е както в Бг - стаи или апартаменти (поне по мои лични наблюдения).Още по-добре е югозападната част - Агиос Гордис и другите градчета около него,защото плажната ивица е доста по-голяма и е с пясък.Там обаче съм ходила само на плаж,за хотели и други подобни не мога да ти препоръчам
Но пък има доста оферти в Интернет,дори със снимки.Малко хаотично го написах,но се надявам да съм ти помогнала поне малко