с чужда кола в чужбина

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

с чужда кола в чужбина

Мнениеот VWGT » Пон 25 сеп 2006 8:49

очертава ми се едно пътуване, вариантите засега са или с една служебна кола, или с моята /която е инвалидна/. И в двата случая ще ми трябва пълномощно предполагам, въпроса ми е какво точно е то, трябва ли да се превежда и легализира, освен зелена карта друг документ ще ми трябва ли ?

мерси

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Пон 25 сеп 2006 9:07

Трябва си пълномощно на твое име нотариално заверено, което го искат на Българската митница на излизане и влизане, зелена-та карта и талона на автомобила, поне това ни искаха на нас август месец излизахме със служебен автомобил.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 25 сеп 2006 9:18

Никво пълномощно не трябва, зелена карта само....нали така вече сума пъти влизам и излизам, няма никви проблеми.

ПС. И аз имам пълномощно от инвалида, но нито е преведено, нито нищо....и досега не са ми го искали. И куки ме спираха (немски) и пак не ми го искаха....

ППС. Аз говоря за личен, а не служебен автомобил :)

Потребителски аватар
BadAngel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BadAngel » Пон 25 сеп 2006 9:28

генералното пълномощно на инвалида трябва ли да е двуезично ?

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Пон 25 сеп 2006 9:29

buFka написа:Никво пълномощно не трябва, зелена карта само....нали така вече сума пъти влизам и излизам, няма никви проблеми.

ПС. И аз имам пълномощно от инвалида, но нито е преведено, нито нищо....и досега не са ми го искали. И куки ме спираха (немски) и пак не ми го искаха....

Аз говоря за служебен автомобил и за Българска митница , а там(Австрия, Словакия , Унгария) никой никъде не ни е искал документите на автомобила!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 25 сеп 2006 9:31

BadAngel написа:генералното пълномощно на инвалида трябва ли да е двуезично ?

нали тва обяснявам.....имам пълномощно, но не е преведено, никога не са ми го търсили и досега не ми се е наложило да го ползвам за каквото и да е. А и замисли се...отиваш примерно в Швейцария, на кой език да го преведеш - на немски. Да ама минаваш през Хърватска например....и там не отбират грам от немски. После иде примерно Словения......и т.н. :) демек...тва пълномощно никой не го грее, ако евентуално някой го интересува, то това са полицаите. Митничаря го интересува само да имаш зелена карта и талон, другото хич не му влиза в работата.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 25 сеп 2006 9:33

divna_ написа:Аз говоря за служебен автомобил и за Българска митница , а там(Австрия, Словакия , Унгария) никой никъде не ни е искал документите на автомобила!

Тва стана ясно, аз затова уточних, че говоря за личен автомобил :) и няма нужда от удебеления, чета и така какво пише....

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: с чужда кола в чужбина

Мнениеот bobidi » Пон 25 сеп 2006 9:36

VWGT написа:очертава ми се едно пътуване, вариантите засега са или с една служебна кола, или с моята /която е инвалидна/. И в двата случая ще ми трябва пълномощно предполагам, въпроса ми е какво точно е то, трябва ли да се превежда и легализира, освен зелена карта друг документ ще ми трябва ли ?

мерси

Ако си със служебна ти трябва една бележка , която си стои в колата с упълномощените лица да карат тази кола, тази бележка просто трябва да е с подпис на шефа и печат на фирмата. Въпреки че първият път когато хора от нашата фирма излизаха, със служебна кола ги бяха пуснали и без такъв документ, просто ги бяха питали дали имат. Другото е зелената карта.

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Пон 25 сеп 2006 9:38

НЕ! Искат го само на нашата граница :wink:

Потребителски аватар
BadAngel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BadAngel » Пон 25 сеп 2006 9:45

divna_ написа:

НЕ! Искат го само на нашата граница :wink:
така и така сте почнали тази тема, кажете ми, ако имам кола на инвалид и инвалида почине кой взима колата, след като тя е на негово име, а аз примерно имам генерално пълномощно :?:

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Пон 25 сеп 2006 9:53

Champion от клуба имаше този проблем допитай се до него.
Иначе , когато се взима кола на инвалид(който не познаваш или може да има проблем от негова страна) той ти прави пълномощно за автомобила, а ти искаш от него заверен документ, че ти дължи сумата на стойността на , която е автомобила :wink:

Потребителски аватар
BadAngel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BadAngel » Пон 25 сеп 2006 10:01

divna_ написа:Champion от клуба имаше този проблем допитай се до него.
Иначе , когато се взима кола на инвалид(който не познаваш или може да има проблем от негова страна) той ти прави пълномощно за автомобила, а ти искаш от него заверен документ, че ти дължи сумата на стойността на , която е автомобила :wink:
ясно, това исках да чуя, мерси :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 25 сеп 2006 11:47

ясно, мерси за отговорите :beer

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Вто 26 сеп 2006 1:00

Пълномощното не е нужно да е преведено защото важните неща в него се разбират на всички езици а именно марка модел номер рама и двигател а освен това и големия печат на нотариуса е доста внушителен и вдъхва респект :D
На мен са ми искали пълномощно много пъти така че по добре да имаш не е нужно да е преведено.

Потребителски аватар
S500
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S500 » Вто 26 сеп 2006 10:01

buFka написа:Никво пълномощно не трябва, зелена карта само....нали така вече сума пъти влизам и излизам, няма никви проблеми.

Не си попадал на по-гадни куки,сестра ми кара моя кола от няколко години в Германия и като я спрът казва,че съм пил и тя само прибира колата.....

Върни се в “Пътеводител”