очертава ми се едно пътуване, вариантите засега са или с една служебна кола, или с моята /която е инвалидна/. И в двата случая ще ми трябва пълномощно предполагам, въпроса ми е какво точно е то, трябва ли да се превежда и легализира, освен зелена карта друг документ ще ми трябва ли ?
мерси
с чужда кола в чужбина
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никво пълномощно не трябва, зелена карта само....нали така вече сума пъти влизам и излизам, няма никви проблеми.
ПС. И аз имам пълномощно от инвалида, но нито е преведено, нито нищо....и досега не са ми го искали. И куки ме спираха (немски) и пак не ми го искаха....
ППС. Аз говоря за личен, а не служебен автомобил
ПС. И аз имам пълномощно от инвалида, но нито е преведено, нито нищо....и досега не са ми го искали. И куки ме спираха (немски) и пак не ми го искаха....

buFka написа:Никво пълномощно не трябва, зелена карта само....нали така вече сума пъти влизам и излизам, няма никви проблеми.
Аз говоря за служебен автомобил и за Българска митница , а там(Австрия, Словакия , Унгария) никой никъде не ни е искал документите на автомобила!
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BadAngel написа:генералното пълномощно на инвалида трябва ли да е двуезично ?
нали тва обяснявам.....имам пълномощно, но не е преведено, никога не са ми го търсили и досега не ми се е наложило да го ползвам за каквото и да е. А и замисли се...отиваш примерно в Швейцария, на кой език да го преведеш - на немски. Да ама минаваш през Хърватска например....и там не отбират грам от немски. После иде примерно Словения......и т.н.

Re: с чужда кола в чужбина
VWGT написа:очертава ми се едно пътуване, вариантите засега са или с една служебна кола, или с моята /която е инвалидна/. И в двата случая ще ми трябва пълномощно предполагам, въпроса ми е какво точно е то, трябва ли да се превежда и легализира, освен зелена карта друг документ ще ми трябва ли ?
мерси
Ако си със служебна ти трябва една бележка , която си стои в колата с упълномощените лица да карат тази кола, тази бележка просто трябва да е с подпис на шефа и печат на фирмата. Въпреки че първият път когато хора от нашата фирма излизаха, със служебна кола ги бяха пуснали и без такъв документ, просто ги бяха питали дали имат. Другото е зелената карта.
- BadAngel
- Автомобил:
- Двигател:
така и така сте почнали тази тема, кажете ми, ако имам кола на инвалид и инвалида почине кой взима колата, след като тя е на негово име, а аз примерно имам генерално пълномощноdivna_ написа:BadAngel написа:генералното пълномощно на инвалида трябва ли да е двуезично ?
НЕ! Искат го само на нашата граница

- BadAngel
- Автомобил:
- Двигател:
ясно, това исках да чуя, мерсиdivna_ написа:Champion от клуба имаше този проблем допитай се до него.
Иначе , когато се взима кола на инвалид(който не познаваш или може да има проблем от негова страна) той ти прави пълномощно за автомобила, а ти искаш от него заверен документ, че ти дължи сумата на стойността на , която е автомобила

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пълномощното не е нужно да е преведено защото важните неща в него се разбират на всички езици а именно марка модел номер рама и двигател а освен това и големия печат на нотариуса е доста внушителен и вдъхва респект
На мен са ми искали пълномощно много пъти така че по добре да имаш не е нужно да е преведено.

На мен са ми искали пълномощно много пъти така че по добре да имаш не е нужно да е преведено.
buFka написа:Никво пълномощно не трябва, зелена карта само....нали така вече сума пъти влизам и излизам, няма никви проблеми.
Не си попадал на по-гадни куки,сестра ми кара моя кола от няколко години в Германия и като я спрът казва,че съм пил и тя само прибира колата.....