Намислил съм да ходя до Белоградчик и гледам че мога да мина по два маршрута като единия е по къс с към стотина километра, но не знам какво е състоянието на пътищата по по късия.
ето ги маршрутите моля за съвет че в петък тръгвам:
1.Добрич - Варна - Шумен - Търговище - В. Търново - Ябланица - Ботевград - Враца - Монтана - Белоградчик.
2.Добрич - Шумен - Попово - Бяла - Плевен - Бяла Слатина - Криводол - Монтана - Белоградчик.
Първия се движи по магистралите и главните пътища а втория само по главни пътища и понеже е по къс в едната посока с 100 км /приблизително/ което прави 200 общо а и времето за път ще е 7 а не 8 часа. Само да не вляза в някоя дупка и на си остана там.
молба за съвет Добрич - Белоградчик
-
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AEX 1997
Re: молба за съвет
да знаеш че на бяла слатина пътя е много критичен,дупките са по цялата шосе и с повече от 20-30км/ч неможеш да развиеш и си е голямо приключение от плевен до враца,като пътя след монтана и той не е цветущ 

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
"Ябланица - Ботевград - Враца - Монтана" като качество, скорост, а от там и като комфорт и разход е по-добре от "Плевен - Бяла Слатина - Криводол - Монтана". лично мнение
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Карай си по втория маршрут, поне аз по него бих минал, но вместо да минаваш през Криводол за Монтана, мини през Враца, през Криводол не е хубав пътя мисля. В Бяла Слатина наистина трябва да се внимава много, защото вътре в града има дупки цял пасат да се скрие вътре, но това е само в града. В крайна сметка ако не ти хареса пътя до Белоградчик по втория маршрут винаги можеш да се върнеш обратно по първия маршрут 

Тъй като живея в района с дупките и пътувам често, само казвам от Искър-Кнежа-Борован (50 км.) се кара със средна скорост 50 и се взима за близо час разстоянието.
После Борован-Криводол-Монтана (50 км) пак за около 45 минути. Само от тук ще имаш близо 2 часа каране из дупки и неравности, което не съм сигурен, че ще е по-икономично и комфортно. Ако все пак избереш този път внимавай максимално между Бяла Слатина и Борован, там са дупките убиици. И мини през центъра на Бяла Слатина, има много полегнали полицаи, но има и асфалт, по "околовръстното" им няма асфалт, нито път ...
Аз лично, ако съм от другаде като теб, бих избрал маршрут #1, вторият е за професионалисти, вряли и кипяли в местната инфраструктура, дето знаем дупките къде са...
После Борован-Криводол-Монтана (50 км) пак за около 45 минути. Само от тук ще имаш близо 2 часа каране из дупки и неравности, което не съм сигурен, че ще е по-икономично и комфортно. Ако все пак избереш този път внимавай максимално между Бяла Слатина и Борован, там са дупките убиици. И мини през центъра на Бяла Слатина, има много полегнали полицаи, но има и асфалт, по "околовръстното" им няма асфалт, нито път ...
Аз лично, ако съм от другаде като теб, бих избрал маршрут #1, вторият е за професионалисти, вряли и кипяли в местната инфраструктура, дето знаем дупките къде са...
Re: молба за съвет Добрич - Белоградчик
разбирам че около бяла слатина е доста лош пътя. Също разбирам че и преди Попово всъщност преди лозница има доста големи пропасти. ако и там се забавя не искам да пътувам цяло денонощие. Май ще се окаже че с 100 км. повече ще пристигна по бързо
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: молба за съвет Добрич - Белоградчик
Подкрепям колегата К.Одаджийски !
След като стигнеш Монтана има два маршрута до Белоградчик :
1-ви :
Монтана-Ружинци-Белогрдчик, ако решиш да минеш по този маршрут много спазвай всички видове ограничения, пълно е с куки!
2-ри :
Ако искаш да избегнеш куките, ще ти предложа един живописен и ненатоварен път без дупки и куки :
гр.Монтана-с.Гаврил геново-с.Бели мел-с.Митровци-с.Горна лука-с.Превала-с.Долни лом-с.Средогрив-с.Фалковец-с.Боровица-с.Извос-гр.Белоградчик!
Успех, лек и безавариен път от мен
След като стигнеш Монтана има два маршрута до Белоградчик :
1-ви :
Монтана-Ружинци-Белогрдчик, ако решиш да минеш по този маршрут много спазвай всички видове ограничения, пълно е с куки!
2-ри :
Ако искаш да избегнеш куките, ще ти предложа един живописен и ненатоварен път без дупки и куки :
гр.Монтана-с.Гаврил геново-с.Бели мел-с.Митровци-с.Горна лука-с.Превала-с.Долни лом-с.Средогрив-с.Фалковец-с.Боровица-с.Извос-гр.Белоградчик!
Успех, лек и безавариен път от мен