Докарване на селскостопанска техника от чужбина?
Докарване на селскостопанска техника от чужбина?
Някой знае ли дали се извършва тази услуга, къде може да ми обяснят по-подробно за условията?Става въпрос за докарване на селскостопанска машина от Франция.Подозирам, че ще ме ощавят, засега само проучвам вариантите..
Последна промяна от Nafta на Сря 27 юли 2011 12:14, променено общо 1 път.
Re: БДЖ - превозване от чужбина с вагон-платформа
Най-добре се обади на някоя спедиторска фирма специализирана в ЖП транспорт.Иначе селскостопанска машина може и с камион да се докара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Понеже съм бил малко в този бранш....
От Франция по принцип машините ги возят с камиони или комбинирано камион до дунав и след това с кораб в твоят случай до Видин.
За последващата регистрация си вземи документ, че машината е била регистрирана във Франция както и във фактурата да бъде написана рамата.
ако искаш други уточнения за самата регистрация прати ми ЛС
От Франция по принцип машините ги возят с камиони или комбинирано камион до дунав и след това с кораб в твоят случай до Видин.
За последващата регистрация си вземи документ, че машината е била регистрирана във Франция както и във фактурата да бъде написана рамата.
ако искаш други уточнения за самата регистрация прати ми ЛС
Колегата е прав-основно с товарни автомобили се возят селскостопански машини втора употреба.Вече в зависимост от размерите се ползва нормален или извънгабаритен транспорт.Колега ако не е тайна,към каква точно машина и каква марка си се насочил?
Комбайн.Не особено малък, даже голям и си помислих за влак, щото ми се струва невъзможно да се докара с камион
Само хедера е 5м.

Всичко може,но няма да е евтино.Това е хедера е 5 метра не е проблем.Въпроса е машината колко е широка и висока.
Така като гледам за какво говорим отиваме в графа извънгабаритен транспорт,който е доста по-скъп от конвенционалния.
Така като гледам за какво говорим отиваме в графа извънгабаритен транспорт,който е доста по-скъп от конвенционалния.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
най-ефтино с воден транспорт ама както пада нивото на дунава жътвата ще приключи
ако комбайна е Claas мога да ти извадя габаритите
ако комбайна е Claas мога да ти извадя габаритите
Не е Claas, но приблизителни размери ще са от полза.
А за тази година не ми трябва, имам си, но вече имам нужда от по-голям
А за тази година не ми трябва, имам си, но вече имам нужда от по-голям

Вярно е,че най-евтино ще излезе с комбиниран транспорт - авто+река.Иначе трябва да готвиш 15-20 К само за транспорт(приблизителна сума,защото не знам в кой департамент на Франция се намира).
Ако имаш нужда от помощ за уреждане на примерна схема на транспорт съм насреща.Ще те насоча към някоя фирма,която има опит.
Ако имаш нужда от помощ за уреждане на примерна схема на транспорт съм насреща.Ще те насоча към някоя фирма,която има опит.
Ами въпроса е как най-евтино може да дойде до тук, не ме бърка с какво ще ми го докарат, или колко време ще трае..Всякакви варианти са добре дошли
.А варианта с кораб от Франция/Италия до Гърция и насам с камион (поне до границата, нагоре ще си го докарам
) как е?

Последна промяна от Nafta на Пон 25 юли 2011 16:16, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ние сме дунавски чада по-ни е лесно да носим по дунаво по море не носим 

За това не знам дали го има въобще като вариант...нооо може да се провери.Ако искаш ме намери с скайп и ще го мислим.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Лос_тигрос, а как седят нещата с БДЖ, но за автомобил, лек? Какви пари излиза докарването, някой има ли опит с такъв?
Не знам,аз с БДЖ не работя и затова в началото казах,че там не мога да помогна.Ако трябва мога да насоча към фирма,която евентуално да питаш.