Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европа
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европа
Трябва ми обем и мисля да махна задната седалка но се чудя дали няма да ми правят проблеми Някой ако има опит моля да сподели
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европа
На теб ти трябва акъл 

-
- Автомобил:
- Двигател:
barezifranko написа:На теб ти трябва акъл
И акъл няма да откажа но за момента ми трябва инфо дали ще ме обичат ако ме барнат без задна седалка
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ти нали си в Европа,бре?Баси,все едно живеем в някой зверилник и все питаме за еди кво си,какво ще стане
!Преценяй сам!Жител си на ЕС!!!

-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Ами не си ли е зверилник тука - всеки прави каквото си иска. Тука може и да може нещо, ама 200-300 км западна посока няма да може
По темата: мисля, че няма да има проблеми - нали ще бъде запълнена с багаж някакъв колата. Все едно си ги свалил седалките надолу. Успех!

По темата: мисля, че няма да има проблеми - нали ще бъде запълнена с багаж някакъв колата. Все едно си ги свалил седалките надолу. Успех!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
не мисля, че ще има проблем. От наученото в търсенето -има много Рибоци регистрирани първоначално като 7 местни , но ги нямат 6 и 7 ма седалки. Някои въобше не ги предлагат при продажбата на вановете си.
Голямата синя риба дойде от Германско със залепени за предните задни седалки и а 6 и 7 ниско долу, Всичкия салон зад предните седалки накачулен до тавана със стока. Интерес от никого дали има седалки, дали няма
Голямата синя риба дойде от Германско със залепени за предните задни седалки и а 6 и 7 ниско долу, Всичкия салон зад предните седалки накачулен до тавана със стока. Интерес от никого дали има седалки, дали няма
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи коя Европа, ако е южната не би трябвало да имаш проблем, ама виж Австрия германия и нагоре незнам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Aprilia написа:Зависи коя Европа, ако е южната не би трябвало да имаш проблем, ама виж Австрия германия и нагоре незнам
За Гърция и Италия ме интересува В България ми се струва че ще измислиме нещо

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Aprilia написа:Зависи коя Европа, ако е южната не би трябвало да имаш проблем, ама виж Австрия германия и нагоре незнам
За Гърция и Италия ме интересува В България ми се струва че ще измислиме нещо
Италия няма да имаш проблем, полицаите по принцип не са заядливи, само включвай фарове на магистралата защото е около 80 евро глобата, а я спазват

Гърция съм пътувал без задни седалки ама още не бяха в криза, сега търсят не под вола теле ами под вола кокошка

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По чл.178 ал.2 се наказва с глоба от 2000 до 7000 лв водач , който без да спазва установения ред , комплектува с основни агрегати от различни модели или изменя конструкцията на моторното превозно средство . -> това е само един от законите на изменяне на конструкцията , към която спадат ВСИЧКИ части на автомобила .
По чл.171 ал.2 Временно спиране от движение на превозното средство :
2.а До отстраняване на неизправността , когато пътното превозно средство е технически неизправно , включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение .
Премахване на седалка спокойно се възприема като промяна на конструкцията . Има още няколко , да не казвам доста закони , с които могат да ви наложат акт за административно нарушение , който не винаги може да обжалвате . Към колегата - какво значи дали ще ти направят проблем ? В България може 10 години да караш с гърне и да не те закачат , може още на първия час да ти пишат акт или да те спрат от движение , всичко е въпрос на късмет . Не казвам да не го правиш , но по-добре да познаваме правата , задълженията и наказанията
По чл.171 ал.2 Временно спиране от движение на превозното средство :
2.а До отстраняване на неизправността , когато пътното превозно средство е технически неизправно , включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение .
Премахване на седалка спокойно се възприема като промяна на конструкцията . Има още няколко , да не казвам доста закони , с които могат да ви наложат акт за административно нарушение , който не винаги може да обжалвате . Към колегата - какво значи дали ще ти направят проблем ? В България може 10 години да караш с гърне и да не те закачат , може още на първия час да ти пишат акт или да те спрат от движение , всичко е въпрос на късмет . Не казвам да не го правиш , но по-добре да познаваме правата , задълженията и наказанията

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз в България проблеми нямам въпроса е в Гърция и Италия дали някой ще се заяде за подобно нещо
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европ
Ivan4u написа:
Премахване на седалка спокойно се възприема като промяна на конструкцията . Има още няколко , да не казвам доста закони , с които могат да ви наложат акт за административно нарушение , който не винаги може да обжалвате . :да:
Това е поредната тъпотия сътворена от нашите Дупетати, По -прости закони от тия в Бг няма никъде по света. Нашите са така направени , че да се тълкуват поне по 2-3 начина и става гранилка на полицаи, адвокати и т.н.
Завода производител след като е заложил в кострукцията на автомобила да се свалят седалките, да се редят както ти е удобно -ако иска 6+1 , ако искаш 6, ако искаш 5, ако искаш 4 ,3 или само 2 предни - това как се тълкува от закона ??? ССедалките се свалят без никакъв инструмент
П.П. 3-4-5-6-7 седалки са напълно еднакви , със еднакво закрепване към пода, на принципа с ключалка. Само на 4 седалка има колан за пояса.
Последна промяна от kris11 на Пон 21 окт 2013 11:04, променено общо 1 път.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Естествено , че задните седалки като на джипове , ванове и други подобни , са разглобяеми и се премахват /не на всички , но на 100% от новите е така / . Аз говоря за кола като седан/хеч/комби , а и колегата не е уточнил каква му е колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е точно на джип 6+1 места куките с поглеждането на талона и вече са в багажника да търсят седалки или 20лв
Пасат комби е колата за която питам 

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
KirilGeorgiev написа:Е точно на джип 6+1 места куките с поглеждането на талона и вече са в багажника да търсят седалки или 20лвПасат комби е колата за която питам
сега ако споделиш и къде в малкия талон е записан броя на местата, цена няма да имаш