Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европа

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европа

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 11 авг 2011 12:09

Трябва ми обем и мисля да махна задната седалка но се чудя дали няма да ми правят проблеми Някой ако има опит моля да сподели

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Re: Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европа

Мнениеот barezifranko » Чет 11 авг 2011 12:18

На теб ти трябва акъл :beer

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 11 авг 2011 12:23

barezifranko написа:На теб ти трябва акъл :beer

И акъл няма да откажа но за момента ми трябва инфо дали ще ме обичат ако ме барнат без задна седалка

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 12 авг 2011 7:11

Ами ти нали си в Европа,бре?Баси,все едно живеем в някой зверилник и все питаме за еди кво си,какво ще стане mhihi !Преценяй сам!Жител си на ЕС!!!

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 12 авг 2011 14:56

Ами не си ли е зверилник тука - всеки прави каквото си иска. Тука може и да може нещо, ама 200-300 км западна посока няма да може :beer
По темата: мисля, че няма да има проблеми - нали ще бъде запълнена с багаж някакъв колата. Все едно си ги свалил седалките надолу. Успех!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 13 авг 2011 18:32

не мисля, че ще има проблем. От наученото в търсенето -има много Рибоци регистрирани първоначално като 7 местни , но ги нямат 6 и 7 ма седалки. Някои въобше не ги предлагат при продажбата на вановете си.
Голямата синя риба дойде от Германско със залепени за предните задни седалки и а 6 и 7 ниско долу, Всичкия салон зад предните седалки накачулен до тавана със стока. Интерес от никого дали има седалки, дали няма

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 28 авг 2011 20:35

Зависи коя Европа, ако е южната не би трябвало да имаш проблем, ама виж Австрия германия и нагоре незнам :roll:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 12 сеп 2011 20:49

Aprilia написа:Зависи коя Европа, ако е южната не би трябвало да имаш проблем, ама виж Австрия германия и нагоре незнам :roll:

За Гърция и Италия ме интересува В България ми се струва че ще измислиме нещо mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 12 сеп 2011 21:28

KirilGeorgiev написа:
Aprilia написа:Зависи коя Европа, ако е южната не би трябвало да имаш проблем, ама виж Австрия германия и нагоре незнам :roll:

За Гърция и Италия ме интересува В България ми се струва че ще измислиме нещо mhihi

Италия няма да имаш проблем, полицаите по принцип не са заядливи, само включвай фарове на магистралата защото е около 80 евро глобата, а я спазват :Mr Green Fun
Гърция съм пътувал без задни седалки ама още не бяха в криза, сега търсят не под вола теле ами под вола кокошка mhihi

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Сря 28 сеп 2011 20:04

По чл.178 ал.2 се наказва с глоба от 2000 до 7000 лв водач , който без да спазва установения ред , комплектува с основни агрегати от различни модели или изменя конструкцията на моторното превозно средство . -> това е само един от законите на изменяне на конструкцията , към която спадат ВСИЧКИ части на автомобила .

По чл.171 ал.2 Временно спиране от движение на превозното средство :
2.а До отстраняване на неизправността , когато пътното превозно средство е технически неизправно , включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение .

Премахване на седалка спокойно се възприема като промяна на конструкцията . Има още няколко , да не казвам доста закони , с които могат да ви наложат акт за административно нарушение , който не винаги може да обжалвате . Към колегата - какво значи дали ще ти направят проблем ? В България може 10 години да караш с гърне и да не те закачат , може още на първия час да ти пишат акт или да те спрат от движение , всичко е въпрос на късмет . Не казвам да не го правиш , но по-добре да познаваме правата , задълженията и наказанията :да:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 28 сеп 2011 20:12

Аз в България проблеми нямам въпроса е в Гърция и Италия дали някой ще се заяде за подобно нещо

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Ще имам ли проблеми ако карам без задна седалка в Европ

Мнениеот kris11 » Чет 29 сеп 2011 8:43

Ivan4u написа:

Премахване на седалка спокойно се възприема като промяна на конструкцията . Има още няколко , да не казвам доста закони , с които могат да ви наложат акт за административно нарушение , който не винаги може да обжалвате . :да:

Това е поредната тъпотия сътворена от нашите Дупетати, По -прости закони от тия в Бг няма никъде по света. Нашите са така направени , че да се тълкуват поне по 2-3 начина и става гранилка на полицаи, адвокати и т.н.
Завода производител след като е заложил в кострукцията на автомобила да се свалят седалките, да се редят както ти е удобно -ако иска 6+1 , ако искаш 6, ако искаш 5, ако искаш 4 ,3 или само 2 предни - това как се тълкува от закона ??? ССедалките се свалят без никакъв инструмент
П.П. 3-4-5-6-7 седалки са напълно еднакви , със еднакво закрепване към пода, на принципа с ключалка. Само на 4 седалка има колан за пояса.

Последна промяна от kris11 на Пон 21 окт 2013 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Чет 29 сеп 2011 9:17

Естествено , че задните седалки като на джипове , ванове и други подобни , са разглобяеми и се премахват /не на всички , но на 100% от новите е така / . Аз говоря за кола като седан/хеч/комби , а и колегата не е уточнил каква му е колата :wink:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 29 сеп 2011 12:53

Е точно на джип 6+1 места куките с поглеждането на талона и вече са в багажника да търсят седалки или 20лв mhihi Пасат комби е колата за която питам :beer

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 29 сеп 2011 14:17

KirilGeorgiev написа:Е точно на джип 6+1 места куките с поглеждането на талона и вече са в багажника да търсят седалки или 20лв mhihi Пасат комби е колата за която питам :beer

сега ако споделиш и къде в малкия талон е записан броя на местата, цена няма да имаш :beer

Върни се в “Пътеводител”