Обзор-Варна-Шумен-В.Търново-Севлиево-Троян?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Обзор-Варна-Шумен-В.Търново-Севлиево-Троян?

Мнениеот radotom » Чет 15 авг 2013 16:15

Здравейте, интересува ме някой скоро минавал ли е по посочения в заглавието маршрут?
Пътна настилка, указателни табели, натоварване?

Въпроса е, че сина ми е в Троян, а аз с щерката и жената - в Обзор.
До неделя привечер трите странни обекта ( :mhihi ) заедно с мен трябва да сме си в Пловдив.
Единия вариант е в събота като си тръгна да мина по посочения маршрут и в неделя следобед да си се прибираме всички.
Другия вариант - карам си по царския път за Пловдив през Бургас ( с минаването на балкан и задръстванята Несебър-Бургас), а в неделя предиобед да ида да си взема сина от Троян.
Тааа... пътя през Варна до Севлиево как е ми е въпроса.

Подбалканската през Карлово не е вариант - не ми се минава 2 пъти Балкана за 1 ден

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Обзор-Варна-Шумен-В.Търново-Севлиево-Троян?

Мнениеот joro_kem » Чет 15 авг 2013 16:52

Радо, от Обзор до Варна ще ти е много по-леко, отколкото до Бургас. от Варна до Шумен магистралата е в много по-добро състояние, отколкото в посока към Варна. Шумен-Търново е без особени забележки, за последната отсечка от маршрута ти не мога да кажа нищо - не съм минавал оттам с години. с оглед на това, че ще пътуваш в събота и то в посока на връщане от морето, мисля, че е по-добрия вариант.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 15 авг 2013 22:22

Здравей колега!
Обзор-Варна не го коментирам.
От Варна до Троян нямаш никакви грижи.Пътя си е добър(двулентов).
Като цяло има доста ограничения и 3 камери-Шумен,Лукойл,след Търново и при село Малиново.Тези са стационарни.
Спазвай си ограниченията,има доста полиция по пътя.

Поздрави

Потребителски аватар
MAX75
Автомобил: VW Passat 1997
Двигател: AFN

Мнениеот MAX75 » Чет 15 авг 2013 23:19

Може, Обзор-Старо Оряхово-Провадия, и там да се качиш на магистралата за Шумен.Пътя е доста приличен.Минах го преди десетина дни.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 16 авг 2013 7:09

Само да отбележа, че камерата при Шумен вече се избягва (има пуснат в действие нов участък от магистралата), но за сметка на това има стационарна камера на околовръстното на Търговище (която Радо може да избегне ако реши да мине да ме види :wink ); другите стационарни камери са с. Шереметя, Лукоил при разклона за с. Момин сбор и Петрол при разклона за с. Малиново.
Указателни табели си има достатъчно (поне според мен, но аз по този участък пътувам достатъчно често, че да не ми трябват), настилката е в сравнително добро за България състояние. За натоварване и е трудно да кажа нещо - първо, че може да е субективно като възприятие, а и зависи каква част от деня ще се случи - напр. вчера следобяд Шумен-Търговище ми се стори сравнително натоварен.
Според мен маршрутът е добър - още повече, че при наличие на време и желание има доста интересни места за посещение.

P.S. Сетих се да добавя, че в Търново има ремонт на т.нар. ул. "Магистрална" и се заобикаля - ако не познаваш града, по знаците и малко повече, ако го познаваш - през него. Освен това между с. Балван и Ново село правят ремонт на едната лента и има светофар и евентуално изчакване. Не помня това на моста за Лясковец оправиха ли го, или е същото.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 16 авг 2013 9:26

Обзор Варна. Веднага след Аспаруховия и Ж.П. мостове завой в дясно и се излиза на 1 кръгово,пак в дясно и направо.Светофар ,направо 1 кръгово на Стара гара-посока направо покрай езерото до 2 ро кръгово -надясно .Внимание точно преди това кръгово в дясно има големичка дупка :Mr Green Fun , а по улицата нагоре около капаците на шахтите дупчици /в тях попадат тесните коли/. След правия участък се излиза на 1 десен завой,светофар -взема се най-лявата лента, ако е свободна може и до нея в дясно лентите /и 2 те са за завой наляво. След завоя на около 70м започва магистралата.
Крайезерния път не е натоварен и се избягват 7 светофара ,ако се минава през центъра.
НА "резервното летище" до Невша често има зеленодрежковци. Другото са го описали вее. За В.Търново не знам как е - то там постоянно ремонти.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Пет 16 авг 2013 10:37

Само да добавя още две стационарни камери: В Старо Оряхово малко след разклона за Долен Чифлик и в Приселци точно срещу бившия Шел (сега вече Газпром)

did
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот did » Пет 16 авг 2013 11:35

Ако решиш да минаваш през В Търново имай в предвид, че много улици се ремонтират и поставените табели не са съвсем коректни.
От Варна за Троян с лек автомобил най лесния и пряк път е директно през идеалния център на града.
Или: идвайки от Варна на южния пътен възел /до бирената фабрика/ тръгваш по табелите за център - по ул."Хр. Ботев" без отклонения се стига до общината.На кръстовището пред общината се завива на ляво по ул. "Васил Левски" до кръстовището на съда/пазара, където се завива на дясно по бул. "България". От там се кара само направо без никакви отклонения до пътния възел на изхода за София /МЕТРО е от дясната страна/.
Лек път !

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пет 16 авг 2013 12:02

Проверих чрез viamichelin.com, разстоянието до Троян през Сливен и Карлово е само 8км по-късо, отколкото през Търново, а то е 383км.от Обзор. Аз лично бих избрал северната дестинация, от юг ще трябва два пъти да се минава Беклемето. От друга страна на юг само Обзор - Бургас ще е тегаво, после магистрала а след Сливен по подбалканския до Кърнаре е много спокоино.Така, че въпрос на личен избор.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 16 авг 2013 15:37

radotom написа:Подбалканската през Карлово не е вариант - не ми се минава 2 пъти Балкана за 1 ден

:c020
kris11 написа:Обзор Варна. Веднага след Аспаруховия и Ж.П. мостове...

Крис, има ли лесен вариант от входа на Варна (от Обзор) да се стигне до Делфинариума?
Имам предчувствието, че ще ме изнудват в колата :rolleyes

За Търново - дано се сетя, че трябва да гоня центъра.
Ако не - ще разчитам навигацията ми да не е чак толкова стара и скапана (не е ъпдейтвана 2 години)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 16 авг 2013 22:04

За влизането - и аз на там се бях ориентирал :th_up

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 17 авг 2013 20:13

Няма .Щеш нещеш през центъра. Има вариант покрай ЖП гара и бул Приморски до ВИНСа , ама пак светофари,пътеки

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 17 авг 2013 21:08

И да не вземеш да се навреш в Морската Градина - шъ упрайш бюджето на некой :Mr Green Fun . На въртележката за обратен завой /втората след ВИНС- а/ за стад. "ВАРНА"обръщаш и влизаш в кв.Чайка - място за паркиране бол. До Делфинариума- 200 -300м.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 18 авг 2013 15:36

По ред на отсечките - настина отсечката Обзор-Варна е направо приказна, в сравнение с Обзор-Бургас! :th_up
Нормално движение, нормална скорост и настилка. Тръгнахме от Обзор малко след 11 и в 11.50 бяхме пред бариерата за паркинга на Делфинариума, където момчетата от Охранителна казаха, че няма места и... и после висяхме до 15.30 за следващото представление :neutral
Излизането от Варна е малко проблемно поради липса на достатъчно табели, но след предварителен преглед в някоя карта - не е страшно.
По магистралата е добре, макар, че имаше участъци, където настилката напомня на тази около Пловдив - мнооого зле (за магистрала), но не бяха много дълги.
От там нататък настилката си е направо приказна за нашите условия - личи си, че бат'Бойко не е бил там, но няма места, където да не може спокойно да се поддържа 100-120км/ч, ако изключим на моменти малоумните ограничения от 60км/ч
В Търново се оправих дори малко по-добре от желаното - пропуснах центъра, та се връщах, за да налапаме по една пица с жената и малката :icon_lol . След това си продължихме нормално.
Или иначе казано тръгнах от Обзор в 11 и пристигнах в Троян в 22.03 часа.
През това време имах 4 часа престой във Варна и 1 в Търново.
Т.е. чистото време за пътуване е около 4 часа, като никъде не съм надвишавал 115км/ч, а след това се стараех да спазвам ограниченията или поне да не съм много над тях.
Благодаря на всички за насоките и опътванията :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Пътеводител”