Докарване на кола от Австрия на ход.

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
le6o
Автомобил:
Двигател:

Докарване на кола от Австрия на ход.

Мнениеот le6o » Пон 21 окт 2013 16:39

Здравейте колеги. Търсих инфо из форума и нета но не намерих нещо актуално. Идеята ми е ноемрви месец да отида в Австрия, съответно ще отседна при един приятел. Мисля да купя нещо и да го докарам на ход. До тук добре, но това което приятелят ми каза е, че в Унгария митничарите яко се заяждат и направо свалят номерата от колите :dummy . Търсих из нета пишеше, че уж ставало с червени номера, но пак греда. Приятелят е питал там, човек който издава номера и му е казал, че и с червените не става. Въпросът ми е наскоро някой минавал ли е с транзитни номера през Унгария, ако да какви и каква е цената за тях.
Другата опция, която ми идва на ум е да се пробва обходен маршрут Словения, Хърватска, Сърбия -> България. Дали може само с лична карта да се мине през изброените страни и дали се заяждат по границите. Моля за съвети какво да правя.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
S3 Racing
Автомобил: Audi A3 S3
Двигател: TDI

Re: Докарване на кола от Австрия на ход.

Мнениеот S3 Racing » Пон 21 окт 2013 17:13

Колега,с всякакви се минава,подлагаш 5евро/ако не мине 10евро и минаваш с лилави ако щеш,наскоро 16коли видях как преминават с жълтите и нито един не бе задържан за по обстойна проверка или заради номерата,просто,гледай максимално колата ти да е е по възможност с червени,и колата ти да е що годе изправна или някой на платформа да ти е докара,цените са по договаряне с всеки който кара,а и по малко главоболия за теб,защото ако дадената кола нещо се прецака какво правиш,2ни разходи :)

Потребителски аватар
S3 Racing
Автомобил: Audi A3 S3
Двигател: TDI

Мнениеот S3 Racing » Пон 21 окт 2013 17:16

Маршрута ти е Австрия винетка задължително глобите са солени :)
От Словения,влизаш в Унгария,и после Румъния и по Дунав мост 2 и си в Бълагария

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 окт 2013 18:25

Yamaha Racing написа:Колега,с всякакви се минава,подлагаш 5евро/ако не мине 10евро и минаваш с лилави ако щеш

Не думай. И ако случайно го арестуват за подкуп ти ли ще отидеш на границата при унгарците да го оправяш? :screwy :screwy Много смело се дават тук съвети от хора, които "са чували", че така се правело.

А относно червените номера - с тях няма проблем да се мине през Унгария. Според мен няма и смисъл да се минава през Румъния, освен ако не си от Северозапада.

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Пон 21 окт 2013 18:50

По принцип колата трябва да се регистрира в Монтана. Някой пробвал ли е другия маршрут Словения, Хърватска, Сърбия. С лична карта ще стане ли?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 окт 2013 18:56

Във всичките изброени страни се пътува с лична карта.

Пътувал съм и по двата маршрута. Проблеми в Унгария с червени номера не съм имал. Важното е да имаш валидни червени номера и застраховка гражданска отговорност.

В Словения и Хърватска се е случвало да се заяждат за какво ли не.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Пон 21 окт 2013 19:07

В Австрия има постове където наблюдават с бинокли за винетки,ако види че нямаш втория веднага ти тегли бичкията.Винетката е 8€ в Австрия в Унгария е 14€ по принцип трябва да плащаш 10€ защото 3000 флоринта е толкова.Недай си боже да се изхитриш и да минеш без винетка ако те хване каква пара ше ти избичи.Един познат изгоря 80 евра джобни пари,за Сърбия общо магистралата за трите гишета е 10€.

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Пон 21 окт 2013 19:18

Оказа се, че май ставало с червените номера. Проблема е май, че от данъчното трябва да се изкарат. В Линц май няма такова.. Оффф май ще трябва да се докара с хенга, а не ми се занимава с джамбази...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 окт 2013 8:59

Не че нещо, ама австрийските номера за износ не бяха ли зелени :question
Преди няколко месеца минах Сърбия-Хърватска-Словения-Австрия, съдрах се да плащам магистрални такси на бившите югославяни и тунели на алпинистите :mhihi . Ако нямаш някаква друга причина да заобикаляш Унгария(с транзитни номера и през тези държави е рисковано) няма смисъл според мен...

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Сря 23 окт 2013 9:28

Има и зелени ама цената е към 300~400 евро :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 окт 2013 9:39

Хм...а какви са червените в такъв случай? :gruebel Не знам в Австрия да издават такива...

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Сря 23 окт 2013 12:12

Червени и жълти транзитни номера не са ли немски?Австрия мисля издава други транзитни номера.Прясно инфо,преди месец един френд си докара от немско кола.Беше с червени транзитни и мина през Австрия,Унгария,Румънияи България(през дунав мост 2).Проблем никакъв.Подкупи по границите никакви.Излезна доста по ефтино от колкото да беше минал през Сърбия.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 23 окт 2013 12:41

През Сърбия има 1300 динара (11.50 евро) магистрални такси от Унгария до България http://www.vinetki.eu/surbia-vinetki-putni-taksi.html. Други такси няма.

Ако обаче се мине през Румъния има винетка 6 евро и такса "Дунав Мост II" още 6 евро - общо 12 евро. Освен това пътят през Румъния до София е по-бавен и по-дълъг с 60 км, което са си още едни 6 евро за гориво.

От Австрия и Унгария до София е по-евтино и по-бързо през Сърбия, а до Монтана е 1:1 като пари за такси и гориво.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 23 окт 2013 12:59

Колега, ти точно от Австрия ли реши да купуваш кола. Не те ли притеснява ръждата. Има теми бол по въпроса.

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Сря 23 окт 2013 13:03

Препратницата която трябва да направиш за да минеш Сърбия с транзитни номера я забравяш.Около 30на евра.

Върни се в “Пътеводител”