Транспорт на кола от Варна до Германия

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
simonb
Автомобил: Golf 4 1.6 SR
Двигател: 1998

Транспорт на кола от Варна до Германия

Мнениеот simonb » Пет 06 юни 2014 10:24

Здравейте започнах работа в Германия, ама без кола няма да стане явно. Търся вариянт как да дойде колата от Варна до 77966 Kappel-Grafenhausen и колко ще струва. :rolleyes

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Re: Транспорт на кола от Варна до Германия

Мнениеот dj_nako » Пет 06 юни 2014 12:12

Всеки един джамбаз който си носи коли от германия или франция, може да ти я докара. Поразпитай познати от твоя град да те свържат с такъв, ако не мога да дам няколко но от други градове, като те биха взели малко над тия от твоя град. Цената за тоя град, като гледам къде се намира ще е малко над 1200лв.

simonb

Мнениеот simonb » Пет 06 юни 2014 13:14

Аз намерих за 300-400 евро, ама пак ми се вижда скъпо, при положение, че те така или иначе идват насам (в този район) празни с платформата, какво им пречи да ми качат колата и да им платя горивото до тук (около 200 евро максимум).!?? :rolleyes
Сега хем празен насам, хем сам си плаща горивото.. и от цялата работа дей Илия на кирия, ама на българска алчност. :thumb_down

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пет 06 юни 2014 13:20

Просто идея: ако колата е изправна и с налични документи, защо някой твой по-свободен приятел не си направи екскурзия с нея(хем да попътува, хем свят да види, хем да ти я докара). Ще му платиш билета на обратно и пак ще ти излезе по-евтино според мен. Пък и не знам как седят нещата за по-дълго пребиваване на кола с БГ номера в Германия,

simonb

Мнениеот simonb » Пет 06 юни 2014 13:30

Благодаря ти, не е зле идеята и за това се сетих и търся.,хем има и чартъри на нискотарифни компании. :smile Колата мога да я карам с бг номера тук 6 месеца, което ме устройва. Другият плюс е че си караш като пич с превишена скорост и нищо, а тези с немска регистрация получават всеки месец 'честитки' по пощата. 150 евро е последната глоба на един българин за 20-30 км превишена.. :11

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пет 06 юни 2014 13:36

Няма нужда да е със самолет според мен, като София - Мюнхен излиза под 200лв с рейс. И 300 лв гориво, 100-тина лева за други работи и в 300 евро може да се вместиш. Но ако си намерил за 300 евро да ти я карат, най-добре така, едва ли по-евтино ще намериш.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 08 юни 2014 7:35

Варианта някой да ти я докара е най - добър. За гориво ще платиш около 200 евро + магистрали в Сърбия 10 евро двете + винетка в Унгария - 8 евро и винетка в Австрия - 10 евро. Избягваш зареждане на гориво в Унгария (ще ти одерат кожата). Влизаш в Австрия и на първата бензиностанция зареждаш до горе, вземаш си винетка, качваш се на магистрала А1 и към Германия.
Колкото до BG табели - пази се. Ще идват честитките в България. От Франция не идват, от Германия, Австрия и Унгария идват. В Сърбия направо на пътя ти режат главата. Във Франция могат да те спрат за превишена скорост и на место плащаш 90 евро. Дават ти и разписка. За колан, не спиране на STOP също 90 евро. Снимки не идват единствено от Франция.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 08 юни 2014 9:02

simonb написа:Аз намерих за 300-400 евро, ама пак ми се вижда скъпо, при положение, че те така или иначе идват насам (в този район) празни с платформата, какво им пречи да ми качат колата и да им платя горивото до тук (около 200 евро максимум).!?? :rolleyes
Сега хем празен насам, хем сам си плаща горивото.. и от цялата работа дей Илия на кирия, ама на българска алчност. :thumb_down
Това ме изкефи , аз съм закачал платформа , ама явно ти не си . Щото щеше да знаеш ,че че не е съвсем проста работа да влачиш такова голямо ремарке , очите на четири и мислиш три минути "напред" . И това да ти искат пари не само за "гориво" си е нормално и в реда на нещата . Една читава платформа е кинта и тя трябва да се "избие" . На 18-20 курса ( понякога и на доста по-малко ) ти трябват и нови гуми за нея , т.е. разходите текат ( и на кола, и на платформа). Вместо да попиташ правилно какви опции има ценово и дали има колега , който за 200 ойро ще може да я докара , ти почна да правиш набързо сметката на кръчмаря и да наричаш хората алчни ?! Не ти прави чест колега ! И ако все пак ти я кара някой нататък , няма да е лошо ( разбирай-задължително ) да се направи нот.пълномощно за колата ( за тоя , който ще я кара, дори и на платформа ) . И ако е твоя ( на твое име ) разбирай нужда от нотар , тук в Бг или в Немско ( може и Бг посолство), само не знам дали си опирал до техен нотар , ще излезе по-евтино сам да си я докараш :th_up

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Нед 08 юни 2014 15:00

Kovach написа:винетка в Унгария - 8 евро

преди 5 месеца беше 16 евро.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 08 юни 2014 22:56

samo_pechka написа:...И ако е твоя ( на твое име ) разбирай нужда от нотар , тук в Бг или в Немско ( може и Бг посолство)...

15 Евро е нотариалната заверка на документ в консулството в Мюнхен, ако я искаш за веднага цената става двойна. Оня ден ходих, пълно с индобългари, които не отбират българския и всичките си "загубили" личните карти :mhihi
simonb написа:... Колата мога да я карам с бг номера тук 6 месеца, което ме устройва...

Aко си адресно регистриран с Hauptwohnsitz тук не можеш. Тоест можеш, докато те хванат. Любезни са, отначало само пускат писмо, че не е хубаво да укриваш данъци :mhihi

simonb написа:...си караш като пич с превишена скорост и нищо, а тези с немска регистрация получават всеки месец 'честитки' по пощата...

и тези с българска почнаха да получават...отскоро :mhihi

simonb написа:...какво им пречи да ми качат колата и да им платя горивото до тук (около 200 евро максимум)...

че кой джамбазин би поел за 200 евро риска да се лангърка 1500 километра с тон и половина чужд товар отгоре? Особено след оная история с куфарите на Гълъбин :mhihi

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Сря 11 юни 2014 6:52

dj_nako написа:
Kovach написа:винетка в Унгария - 8 евро

преди 5 месеца беше 16 евро.

На 28 февруари минах от там. 8 евро беше на бензиностанцията. Ако я купиш от Австрия на повечето места са по 12 евро.

simonb

Мнениеот simonb » Съб 14 юни 2014 11:06

В крайна сметка колата дойде за 300 евра.. :rolleyes

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 14 юни 2014 12:46

Kovach написа:На 28 февруари минах от там. 8 евро беше на бензиностанцията. Ако я купиш от Австрия на повечето места са по 12 евро.

Тва е същото като да кажеш, че в България годишната винетка е по 67 лв. (35 евро), ама на повечето места е 50 евро... :screwy

За Унгария винетката е 2975 форинта, което прави под 10 евро (9.70). Нормалният курс е 1 EUR = 306 форинта. Само дето на бензиностанциите в Унгария курсът е 1 евро = 200 форинта и така винетката вместо 10 евро става 15 евро.

За да ги няма тези проблеми или имаш форинти в джоба, или плащаш с кредитна карта, при която в последствие твоята банка ти обменя по нормален курс. Същото важи и за австрийски винетки, купени от Унгария - продават ги за колкото си искат - пък който иска да си ги купува.

Пак повтарям, че винетката за Австрия за 2014 г. е точно 8.50 ЕВРО, а за Унгария е 2975 форинта.
simonb написа:В крайна сметка колата дойде за 300 евра.. :rolleyes
Освен, че е дошла за 300 ЕВРО може да споделиш и кой и как я е закарал. Може пък и на някой друг да помогне темата. Нали форумът е за взаимопомощ!

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Съб 14 юни 2014 23:44

Vlad777 написа:
Kovach написа:На 28 февруари минах от там. 8 евро беше на бензиностанцията. Ако я купиш от Австрия на повечето места са по 12 евро.

Тва е същото като да кажеш, че в България годишната винетка е по 67 лв. (35 евро), ама на повечето места е 50 евро... :screwy

За Унгария винетката е 2975 форинта, което прави под 10 евро (9.70). Нормалният курс е 1 EUR = 306 форинта. Само дето на бензиностанциите в Унгария курсът е 1 евро = 200 форинта и така винетката вместо 10 евро става 15 евро.

За да ги няма тези проблеми или имаш форинти в джоба, или плащаш с кредитна карта, при която в последствие твоята банка ти обменя по нормален курс. Същото важи и за австрийски винетки, купени от Унгария - продават ги за колкото си искат - пък който иска да си ги купува.

Пак повтарям, че винетката за Австрия за 2014 г. е точно 8.50 ЕВРО, а за Унгария е 2975 форинта.
simonb написа:В крайна сметка колата дойде за 300 евра.. :rolleyes
Освен, че е дошла за 300 ЕВРО може да споделиш и кой и как я е закарал. Може пък и на някой друг да помогне темата. Нали форумът е за взаимопомощ!

По горе си споменал че ги продават на цени каквито искат и който иска да ги купува. Да за унгария си прав, моя е заблудата. Малко под 10 евро е винетката. Обаче поискай да купиш винетка за Австрия от Унгария... 12 евро до 15. Ако искаш купувай. Явно схемата там върви защото масово се предлагат като купуваш Унгарска.

Последна промяна от Kovach на Сря 18 юни 2014 6:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 15 юни 2014 19:16

simonb написа:Аз намерих за 300-400 евро, ама пак ми се вижда скъпо, при положение, че те така или иначе идват насам (в този район) празни с платформата, какво им пречи да ми качат колата и да им платя горивото до тук (около 200 евро максимум).!?? :rolleyes

викаш да ти дадат и някой лев затова, че ти возят колата в западна Европа... а за алчността си много прав :mrgreen

Върни се в “Пътеводител”