Забранено ли е нощуване в автомобил в Гърция/ Керамоти?
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AFN 1998
Забранено ли е нощуване в автомобил в Гърция/ Керамоти?
Здравейте. Обмислям другата седмица да ходя в Керамоти за два дни и мисля да спя в автомобила. Не съм запознат с гръцките закони и ме интересува има ли глоби примерно ако се паркирам някъде и нощувам в автомобила? Ако някой е ходил там може ли да сподели има ли някъде обществен свободен душ на плажа примерно ?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Забранено ли е нощуване в автомобил в Гърция/ Керамоти?
абе братле, що ще си причиняваш такива мъки - за да кажеш, че си почивал в Гърция ли? з@еби престижа, смени дестинацията и заложи на комфорта.
ако само ще спиш за две нощи на две различни места, никой нищо няма да ти каже. Винаги можеш да кажеш, че си се уморил от пътя.
Зависи какво имаш предвид под нощуване обаче ... ако си изкараш столче, запалиш огънче и тн със сигурност ще те изтрескат много яко. Обществени душове там няма.
Не знам каква ти е идеята наистина, но в къмпинга за 10-тина евро на вечер сигурно ще можеш да си опънеш палатката (колата), пък има всички необходими удобства.
Зависи какво имаш предвид под нощуване обаче ... ако си изкараш столче, запалиш огънче и тн със сигурност ще те изтрескат много яко. Обществени душове там няма.
Не знам каква ти е идеята наистина, но в къмпинга за 10-тина евро на вечер сигурно ще можеш да си опънеш палатката (колата), пък има всички необходими удобства.
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
До пристанището в горичката откъм плажа съм виждал преди 5-6 години палатки, дори кемпери. Къмпингуването в Гърция извън определените места е забранено, но контролът не е стриктен. Мисля, че няма да имаш проблем за нощувка в колата. Районът е защитена зона и не ти препоръчвам да бивакуваш на изток от селото, където е делтата на р. Места - там дори е оградено около реката. Имай предвид, че наоколо са обширни блата и ще бъдеш изяден през/с дрехите. Сещаш се от кого. ;) Душове и тоалетни има на всички благоустроени гръцки плажове. Безплатни.