Забранено ли е нощуване в автомобил в Гърция/ Керамоти?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
aleksiev21
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AFN 1998

Забранено ли е нощуване в автомобил в Гърция/ Керамоти?

Мнениеот aleksiev21 » Пет 04 юли 2014 21:22

Здравейте. Обмислям другата седмица да ходя в Керамоти за два дни и мисля да спя в автомобила. Не съм запознат с гръцките закони и ме интересува има ли глоби примерно ако се паркирам някъде и нощувам в автомобила? Ако някой е ходил там може ли да сподели има ли някъде обществен свободен душ на плажа примерно ?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Забранено ли е нощуване в автомобил в Гърция/ Керамоти?

Мнениеот joro_kem » Пет 04 юли 2014 21:29

абе братле, що ще си причиняваш такива мъки - за да кажеш, че си почивал в Гърция ли? з@еби престижа, смени дестинацията и заложи на комфорта.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 07 юли 2014 10:13

ако само ще спиш за две нощи на две различни места, никой нищо няма да ти каже. Винаги можеш да кажеш, че си се уморил от пътя.

Зависи какво имаш предвид под нощуване обаче ... ако си изкараш столче, запалиш огънче и тн със сигурност ще те изтрескат много яко. Обществени душове там няма.

Не знам каква ти е идеята наистина, но в къмпинга за 10-тина евро на вечер сигурно ще можеш да си опънеш палатката (колата), пък има всички необходими удобства.

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 08 юли 2014 13:30

До пристанището в горичката откъм плажа съм виждал преди 5-6 години палатки, дори кемпери. Къмпингуването в Гърция извън определените места е забранено, но контролът не е стриктен. Мисля, че няма да имаш проблем за нощувка в колата. Районът е защитена зона и не ти препоръчвам да бивакуваш на изток от селото, където е делтата на р. Места - там дори е оградено около реката. Имай предвид, че наоколо са обширни блата и ще бъдеш изяден през/с дрехите. Сещаш се от кого. ;) Душове и тоалетни има на всички благоустроени гръцки плажове. Безплатни.

Върни се в “Пътеводител”