Телефон 112, или побългарената му версия....
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Телефон 112, или побългарената му версия....
Здравейте, преди 2 часа за пръв път ми се наложи да използвам тел. 112, защото бях свидетел на ПТП - влак удари лек автомобил. Звъннах им веднага и лелката отсреща взе да ме разпитва доста подозрително и накрая ме пита дали не се бъзикам при положение, че се обаждам от цифров дом. телефон и на компютъра им се изписва от къде се обаждам и кой е собственика на телефона. Най-накрая мисля, че я убедих че не се бъзикам и каза, че ще се заемат със случая. След 20 мин чакане нямаше все още никой на местопроишествието (полицията е на 2мин. с кола) и реших да звънна директно на 166, там дежурния не беше все още уведомен!!! След това патрулката дойде бързо. Значи мисълта ми е, че въпреки, че системата работи, ако не дай си боже има нужда се обаждайте на 150, 166 и т.н., че не се знае след колко часа от 112 ще ви придвижат обаждането
След като всичко вече беше наред им се обадих 2ри път, за да им кажа, че не са действали адекватно, а при подобни инциденти бързината е супер важна. Тук е добре да кажа, че при инцидента нямаше пострадали, защото локомотива удари част от преден десен калник на автомобила и той само се завъртя. Но пък, шофьора беше млад циганин и може би нямаше дори книжка и не се знаеше колко изряден беше автомобила технически и документално....казано просто мазало.

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
аз пък бях шокиран като се обадих на този телефон , сбихме се с едни англичани на дондуков и те нокаутираха едно момче и избягаха... звъннах на 112 и обясних , те ми отговориха , ще изпатим патрул и аз пожелах лека вече , както затворих тела и се обърнах патрула спря с бясна скорост , бях като гръмнат от бързината с която доидоха...
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето и видео клипче от инцидента
http://zazz.bg/play:3a049316
Ами типично по български - едни път много бързи, друг път много бавни
http://zazz.bg/play:3a049316
hooligans написа:аз пък бях шокиран като се обадих на този телефон , сбихме се с едни англичани на дондуков и те нокаутираха едно момче и избягаха... звъннах на 112 и обясних , те ми отговориха , ще изпатим патрул и аз пожелах лека вече , както затворих тела и се обърнах патрула спря с бясна скорост , бях като гръмнат от бързината с която доидоха...
Ами типично по български - едни път много бързи, друг път много бавни

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Преди месец-два имаше една доста сериозна буря. Мен ме хвана точно на пътя Самоков - СФ. Имаше повалени дървета на пътя и аз реших да изтествам 112. Звъннах, обясних им така и така има паднали дървета които са предпоставка за ПТП и т.н., да хубаво, ще ви звъннем пак. След 10на минути ми се обажда някакав от Гражданска Защита и ме пита къде точно са дърветата. Така че може би за подобни случаи когато не е ясно кой точно трябва да се търси, 112 е добър избор. Но ако е за бърза помощ, КАТ, полиция, пожарна по-добре да се звъни директно на технтите телефони.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The Red Guy написа:112 не работи в цялата страна, даже в по-голямата част! Не го ползвайте още!!!!
Да, май е така, но за област Пазарджик със сигурност работи, защото наскоро се хвалиха по медиите, че са пуснали 112 за област Пазарджик, Пловдив, Кърджали и т.н.
А в сайта на Министерство на извънредните ситуации какво пише е отделен въпрос http://www.mes.government.bg/kis/112-v-blgariya
Амбицията на Министерството на извънредните ситуации е до края на месец септември 2008 година 112 да функционира в цяла България и да бъде достъпен от всяка точка на страната. Предвижда се на 112 да се търси и Планинската спасителна служба, БЧК, санитарната авиация и други животоспасяващи правителствени и неправителствени организации.