Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Мнениеот iv4o9999 » Нед 01 фев 2009 23:15

Колеги пускам тази тема защото просто ми омръзна да шофирам из милата ми родна РАЗБИТА инфраструктура. Не е нормално всяка година да си плащаме пътния данък, да купуваме винетки и т.н. и да караме по така наречените пътища, които по-точно приличат на селски каруцарски пътеки. Няма да изброявам разбити улици,и пътни артерии като Цариградско шосе, Цар Борис трети и много много други малки и големи улички. Какво можем да направим ние по този въпрос освен да псуваме след всеки трясък в дупка след всяка изкривена джанта и счупени N на_брой части? Според мен не сме безсилни трябва да се организираме и да предприемем нещо защото на мен лично ми омръзна. Предлагам дискусия на тема "Какво може да направи всеки от нас и какво можем да направим заедно за решаването на проблема?" Крайно време да се обади гражданското общество. Като горд собственик на Голф искам да се обърна и към другите колеги каращи всякакви модели VW - участвайте и давайте своите мнения и идеи. Силно се надявам повече хора да пишат и администратора да не заключи темата. :!:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Мнениеот batmilko » Нед 01 фев 2009 23:21

няма да я заключа, но пък не е за техническия раздел :wink:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 01 фев 2009 23:38

...

Последна промяна от hooligans на Вто 03 фев 2009 19:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Нед 01 фев 2009 23:47

Вчера минах по околовръстното и добре че беше през деня че иначе не_знам - станало е като лунен пейзаж. Пък днес при 5-та градска на едно Мицубиши му се беше откъснал шарнира :shock като на Ладите и въобще радвам се че си карам със зимните гуми и железните джанти. Няма оправия.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 02 фев 2009 0:08

Колеги вие добре ли сте?
Темата е за пътищата в София и страната... Автора или някой да каже кога за последно е пътувал София-Варна или София-Бургас или по някой по главен път? И за тези маршрути да каже как са били. За последните няколко години имам лични наблюдения върху пътната мрежа в северна България и на доста места се работи и се правят пътища. Не знам какво очаквате и как искате за отрицателно време всичко да се оправи ей така...
Първо се прави главната инфраструктура, после второстепенни пътища и т.н.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 02 фев 2009 0:20

За каква инфраструктура говорим, какви главни пътища, какви малки пътища. Навсякъде в София е толкова ла*няно, че просто няма накъде повече :не: . Прав е колегата, улиците и булевардите в София са уникално зле. Кое му хубавото на цариградско, цялото е на вълни и пропаднали шахти посредата. Как ще караш там с 80 и ще гледаш да не паднеш в някоя от новоотворилите се дупки след студовете. Цар Борис 3? О Боже опази. Селски павиран път, който винаги е бил зле (в дясната лента е немислимо да се кара освен ако не съм с рейс), а сега след студа се нагъна като мазна баничка от 30 стинки. Щели да го оправят. Да, ама как, щото не се сещам. Да не говорим за малките междублокови улици и тези в центъра, там положението е трагично, но чакаме, не може, трябва първо големите пътища да направят. За околовръстното не искам да говоря! Един приятел така скочи в една дупка изтласкан от прелитащия наблизо 111, преди Суходол посока Горнобански път, че счупи две джанти и половината ходова част. После ги запълниха тия две дупки с пясък. Хайде да не продължавам, щото няма да ми стигне цяла нощ... Кофтито е, че нищо не може да се направи...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 02 фев 2009 0:25

...

Последна промяна от hooligans на Вто 03 фев 2009 19:16, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 02 фев 2009 0:29

hooligans написа:
emohrisstov написа:За каква инфраструктура говорим, какви главни пътища, какви малки пътища. Навсякъде в София е толкова ла*няно, че просто няма накъде повече :не: . Прав е колегата, улиците и булевардите в София са уникално зле. Кое му хубавото на цариградско, цялото е на вълни и пропаднали шахти посредата. Как ще караш там с 80 и ще гледаш да не паднеш в някоя от новоотворилите се дупки след студовете. Цар Борис 3? О Боже опази. Селски павиран път, който винаги е бил зле (в дясната лента е немислимо да се кара освен ако не съм с рейс), а сега след студа се нагъна като мазна баничка от 30 стинки. Щели да го оправят. Да, ама как, щото не се сещам. Да не говорим за малките междублокови улици и тези в центъра, там положението е трагично, но чакаме, не може, трябва първо големите пътища да направят. За околовръстното не искам да говоря! Един приятел така скочи в една дупка изтласкан от прелитащия наблизо 111, преди Суходол посока Горнобански път, че счупи две джанти и половината ходова част. После ги запълниха тия две дупки с пясък. Хайде да не продължавам, щото няма да ми стигне цяла нощ... Кофтито е, че нищо неможе да се направи...

емигрирай, там ще ти е по добре , да миеш кенефите на дебелите германци....

Нещо не ми се връзва изказването ти с темата. К'ви германци, к'ви 5 лева. Ти ако не ги виждаш тези неща в София или си сляп или не караш...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 02 фев 2009 0:35

...

Последна промяна от hooligans на Вто 03 фев 2009 19:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 02 фев 2009 0:38

:wink: Както и да е, всеки си има мнение по въпроса. Аз изказах моето.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 02 фев 2009 0:40

http://www.englishrussia.com/?p=1590

Освен да почнем като братята украинци да си обръщаме предните номера . Мисля че е добра идея :twisted: Само че на приятелите в опели астра няма да им хареса :(

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 02 фев 2009 0:44

Какво реално можем да направим ние, освен да изразяваме недоволството си по форумите и да мърморим? Е, на този ? трябва да си отговорим и тогава всичко ще се оправи!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 02 фев 2009 1:17

Ама отвориха околовъстното и спряхте да ревете, че има задръстване заради ремонтите и почнахте да ревете, че има дупки.
Много е погрешно мисленето, че в чужбина всичко е розово и е перфектно, а у нас всичко е зле.

musura написа:Понякога, като решим, че всичко при нас е ялово, че чак започваме да си вярваме ;)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 02 фев 2009 1:43

Ами тук viewtopic.php?f=15&t=127422&start=0 е едно от решенията. Спомням си, че имаше и друга сходна тема. Звъни се по телефоните, пише се в сайта на кмета, подават се писмени сигнали, които може да са придружени със снимков материал.
Да не ги жалими и само да си казваме: ами нищо не може да се направи, то не може отведнъж всичко да се оправи, кво пък може и по-зле да е и т.н. Докато си мислим, че нищо не зависи от нас винаги ще има кой да се възползва от това и да си развява събраните от данъци и такси пари как си иска(дай да дадем на тази близка нам група от фирми да свърши някак работата(а как ще я свърши... така, че след година пак да и възложим поръчката) и да им дадем парите, защото те ще ни се отблагодарят в аванс. После ще ни упояват с дълги и безмислени речи, за да се опитат да ти замътят главите и да си мислим, че това е положението. Да ама не, аз поне съм в достатъчна степен наясно и ми омръзна някой значително под моето ниво да ми се прави на мъдрец, оратор и много велик експерт по всичко и как видите ли правел и невъзможното за нашето благоденствие пък някои се засягат и сърдят, че не били оценени и разбрани, когато им се опонира аргументирано и с право и се връцват като ощипани ученички.
Колегата, писал над мен е определено в погрешна посока на мислене. Да разбирам, че трябва да се примирим, че примерно в Африка има много места без пътища и т.н. Ами защо не погледнем към бивши соц страни като Чехия, Унгария или още по-добре Сърбия, че там ако си спомняте имаше военни деиствия и бомбандировки, от които нямаше и помен само след около година. Дали са били в по-добро финансово състояние от нас?

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 02 фев 2009 2:43

ще се оправи всичко у нас,хората по света като почнат да летят

Върни се в “Пътеводител”