Колеги, имам следния проблем - по работа идват двама чужденци, на които аз трябва да организирам посещението в България. Имат в програмата два свободни дни - тоест една нощувка и два дни за разглеждане на страната ни. Искат да ги заведа до Рупите, чували са за Ванга.
Въпросът ми е - помогнете къде другаде да отидем, какво моге да им покажа по пътя, къде е най-добре да ги настаня за една нощувка.
Не за пръв път са у, нас, ходили са вече до Рилски манастир, били са на тридневен семинар в Сандански - така че това са го виждали. Помагайте, че главата ми не го побира - къде и какво да им показвам два дни?
Къде и какво може да се посети по пътя София - Петрич?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Къде и какво може да се посети по пътя София - Петрич?
Мелник, Роженският Манастир, Изворите при Рупите, Самуиловата Крепост или това което е останало от нея 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Tyan написа:Мелник, Роженският Манастир, Изворите при Рупите, Самуиловата Крепост или това което е останало от нея
Абсолютно го подкрепям преди 1 година ги обиколих тоно тез забележителности с едно ходене на там,заслужава си и е много красиво

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Сандански - парка е много як, Санданчанки също не са за изфърлане 

- Jovani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стобските пирамиди, на разклона за Рилския манастир като завиеш, на няколко километра след това ще видиш от червените табели, има около 30 мин катерене до пирамидите , но гледката е много хубава особено по залез. Есента минах с едни американци от там, много им хареса. Роженския манастир също е задължителен. Мелник - Кордопуловата къща, като задължително опитайте вииното в избата. Рилския манастир, купи им от мекиците който продават на гърба на манастира - кажи им че е традиционно Българско ядене, много ще се зарадват, може да идете и на кафе в Петрич, да огледате Петричките моми
и т.н. Ако са по младички, може да избухнете в дискотеките в Сандански. И един съвет от мен хапнете в Рожен, в първата механа на центъра от дясно се пада. Собственика е зевзек а жена му готви страшно вкусно, а и повечето продукти са домашни. Общо взето по този маршрут има много за гледане, пътя е хубав, и времето също, почти винаги. Сега там е вече пролетно.

- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
покажи им дупнишките катаджии как лапат парици:)
Благодаря ви, колеги. Много съм ви задължена 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Също и Рилски Манастир - на 30-тина км е от отбивката на Е79.
- Lachko
- Автомобил:
- Двигател:
Определено съм за Мелник и Самуиловата крепост.
Офф. Спрете на Д.Градешница механа Воденичката ще се учудят,колко големи могат да бъдат пилешките пържоли.По-големи не съм виждал никъде в България на друго място.
Офф. Спрете на Д.Градешница механа Воденичката ще се учудят,колко големи могат да бъдат пилешките пържоли.По-големи не съм виждал никъде в България на друго място.