Случка - снощо отивам с приятелката ми и още една дружка на гости на познат. Той живее на ул. Подвис (колегите от Варна знаят къде е), над Христо Смирненски. До тях има силно казано еднолентов път. Никакъв асфалт, ръснат чакъл, който беше супер кален.
Имах две възможности:
Да се окаляме до ушите за 100 метра или да паркирам пред един гараж, с доста големи врати - почти два пъти дължината на Голф-а. Естествено избрах второто. Паркирах максимално близо до вратата и стараейки се да има възможно най - много място, за да може да се отвори вратата. За по - сигурно намерих един плик в колата - написах си номера на телефона и го оставих на таблото.
След 3 часа изилзам и намирам следната бележка под чистачката си (прикачената снимка).
В интерес на истината за първи път запушвам някого и си оставям номера. Нямаше друго място, където можех да паркирам.
Чудя се, аз ли съм тъп, че смятам, че не съм постъпил нередно, даже повече от адекватно. Нямах пропуснати повиквания, алармата не се беше пускала ...
За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората
рижо, много те уважавам, но с 2 ръце подкрепям бележката.
и моят гараж е широк, дори има място да паркира тир и пак ще мога да изляза... аз да, но Ева трудно, дори невъзможно
ами ако въпросната мацка бърза да ражда например? или да закара майка си в болница ???
и моят гараж е широк, дори има място да паркира тир и пак ще мога да изляза... аз да, но Ева трудно, дори невъзможно

ами ако въпросната мацка бърза да ражда например? или да закара майка си в болница ???
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега явно си спрял пред на тази госпожа гаража или нещо подобно и тя ти е писала не защото не е могла да излезе ами просто ей така да се направи на интересна, защото си и спрял пред гаража. Много нещастни и злобни хора има. Много бедни душички. Чак заплашва.
Подобен случай. Бях спрял (запушил) една съседска кола (съседи с които сме "приятели" дълго време). Та рази кола се изкарва в месеца веднъж, но точно когато аз бях спрял там, тази кола им била трябвала. Не са се обадили, много добре знаят на кого е колата, не са се качили до нас, ами ритали колата да свири, бутали я и т.н. На всичкото отгоре ми бяха оставили подобен тип бележка със заплашителен текст само, че пишеше, не че ще си купувам 4 нови гуми ами, че ще трябва да се скараме. Не знам какво да кажа, хорската злоба и дребнавост е невероятна, после си говорим за приятелство и съседски отношения...
Подобен случай. Бях спрял (запушил) една съседска кола (съседи с които сме "приятели" дълго време). Та рази кола се изкарва в месеца веднъж, но точно когато аз бях спрял там, тази кола им била трябвала. Не са се обадили, много добре знаят на кого е колата, не са се качили до нас, ами ритали колата да свири, бутали я и т.н. На всичкото отгоре ми бяха оставили подобен тип бележка със заплашителен текст само, че пишеше, не че ще си купувам 4 нови гуми ами, че ще трябва да се скараме. Не знам какво да кажа, хорската злоба и дребнавост е невероятна, после си говорим за приятелство и съседски отношения...

калпав е матряла бе
от кофти семка е
не става
от кофти семка е
не става
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
рижо, много те уважавам, но с 2 ръце подкрепям бележката.
Подкрепям колегата
Веднъж и пред моя подземен гараж бяха спряли една кола с оставен тел. номер. Честно казано доста се ядосах, защото нямаше къде да си паркирам колата, а съм платил за гаража 12 000 евро. Така, че всяко нещо си има две страни.
Insect написа:рижо, много те уважавам, но с 2 ръце подкрепям бележката.
и моят гараж е широк, дори има място да паркира тир и пак ще мога да изляза... аз да, но Ева трудно, дори невъзможно![]()
Иво, мацката е поне на 40 (попитах домакина) преди да паркирам. Плюс това стигам до колата точно за минута е много. На 40 метра съм от нея.
Оставил съм си номера. Не е да з@еба колата на е*ем ти страна.
Освен това й върнах една бележка, че моля да извини причиненото неудобство ...
drmilendd написа:Подкрепям колегата
Веднъж и пред моя подземен гараж бяха спряли една кола с оставен тел. номер. Честно казано доста се ядосах, защото нямаше къде да си паркирам колата, а съм платил за гаража 12 000 евро. Така, че всяко нещо си има две страни.
А ти звънна ли? И в случая парите, които си плащаш не са от значение ...
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре че този ,които е писал бележката е постъпил човешки.Можеше да ти ги спука гумите,а и да те чака да те понабият малко. Не разбрах горните две мнения защитават неправилното паркиране? Само да питам вие ли плащате данъка на гаража или сметката и за телефон,че да звъни на сульо и пульо?
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо тя ако е била толкова на зор да излиза, щото ще ражда, ще повръща или не знам още какво е щяла да звънне. Голям праз, че е спряло там момчето, тя като има гараж край, цялата улица е нейна..
Второ за какво неудобство се извиняваш, че като се е показала на балкона е видяла твоята кола пред нейния гараж, станало и е кофти и после с мъка е догледала ВИП Брадър
Второ за какво неудобство се извиняваш, че като се е показала на балкона е видяла твоята кола пред нейния гараж, станало и е кофти и после с мъка е догледала ВИП Брадър

е пак добре е, че сте се разбрали като цивилизовани хора - с бележки
че има някои, дето направо щяха да трошат чистачки, пукат гуми, драскат врати, пъхат запалки в ауспуси, източват бензини и кво ли още не, вдъхновени от желанието да раздават правосъдие

BastunSelski написа:Добре че този ,които е писал бележката е постъпил човешки.Можеше да ти ги спука гумите,а и да те чака да те понабият малко. Не разбрах горните две мнения защитават неправилното паркиране? Само да питам вие ли плащате данъка на гаража или сметката и за телефон,че да звъни на сульо и пульо?
Скивай сега. Те ще ми спукат гумите и ще ме набият, обаче аз ще ги съдя за дребно хулиганство или за телесна повреда и не само, че ще ми платят гумите, ами и ще си покрия от обезщетенията акта, който евентуално ще получа за неправилно паркиране.
Пак повратям - там няма улица (80 метра ги качвам една минута на първа, с нормално окачване съм). Няма къде да паркирам, гледам да не затруднявам движението. За данъците няма да отварям темата, че ще стане петъчен спам. И смятам, че нито съм сульо, нито пульо. Един сигнал е достатъчен.
колега, Бастуна нямаше предвид, че си сульо-пульо, а че ако всеки тръгне така да спира и да оставя номера, постави се на нейно място - да звъни, да чака, да се обяснява, и ако верно нещо спешно се наложи и не си наблизо..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегите, защитаващи бележката и нейния стил:
Ок, представете си, че на някой наистина му се наложи да спре за малко пред вашия гараж, съобразително си оставя тел. номер или друг контакт. Ще му пукате гуми и чупите чистачки ли? Наистина е неприятно да те запушат обаче още по- неприятно е да се върнеш при колата си и да я намериш одраскана или със спукани гуми и прочие.
Ако някой ми направи такъв номер и има неблагоразумието да си напише името и адреса като на горната бележка, ще хвърчат много зъби
Ок, представете си, че на някой наистина му се наложи да спре за малко пред вашия гараж, съобразително си оставя тел. номер или друг контакт. Ще му пукате гуми и чупите чистачки ли? Наистина е неприятно да те запушат обаче още по- неприятно е да се върнеш при колата си и да я намериш одраскана или със спукани гуми и прочие.
Ако някой ми направи такъв номер и има неблагоразумието да си напише името и адреса като на горната бележка, ще хвърчат много зъби
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами да, на всеки му се налага да спре някъде понякога и дори да запуши някой. Затова се оставя телефон да се звъни при необходимост. Неможе, трябва да има малко човечност и разбиране с тия хиляди коли на пътя. И пред моя блок спират знайни и незнайни коли (респективно заемат моето място пред входа, където живея, което ми се полага, нали така?) и после няма къде да спра. Дай сега да ходя да пиша бележки, да пукам гуми, да троша чистачки и т.н.
колеги, мнения всякакви
всички са прави
ситуацията е обичайна и съвсем цивилизована и от двете страни - телефони, подписи
какъв е смисълът от тази дискусия, или от заключването й, темата може и сама да си изпадне
всички са прави
ситуацията е обичайна и съвсем цивилизована и от двете страни - телефони, подписи
какъв е смисълът от тази дискусия, или от заключването й, темата може и сама да си изпадне

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: