При проблем с колата в чужбина......

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
kiik
Автомобил:
Двигател:

При проблем с колата в чужбина......

Мнениеот kiik » Вто 05 май 2009 16:54

Ще пътувам скоро в чужбина (Гърция) - за първи път с Голфа.
Как се процедира при проблем с колата в чужда държава - да кажем спукан картер или нещо друго, което прави невъзможно да продължиш. На кого бихте се обадили и какво бихте направили?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: При проблем с колата в чужбина......

Мнениеот Winner25 » Вто 05 май 2009 19:14

Ако закъсате на магистрала и там по най бързия начин ще ви накарат да преместите колата. Единствения вариант е с пътна помощ. Мисля че тегленето по принцип е забранено.
Пътна помощ има на всяка крачка.
Ако повредата не е голяма има сервизи в които ще ви свършат работата и няма да струва много скъпо.
Другия вариант е да се обадите на познат :wink:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Сря 06 май 2009 12:06

За малка повреда все ще се измисли начин....въпроса е при по-голям проблем как се процедира и как да си върна колата в България примерно...

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Сря 06 май 2009 12:18

моли се да не ти се слу4ва 4е ще ти свалят кожата незнам защо те подвежда колегата по горе цените са в евро на километър и като те видят 4е си 4ужденец и нема такъв филм балканска държава е най добре да се обадиш на познат по принцип тегленето е строго забранено ако стане нещо на магистралата има телефони с англ и гр. надписи аз обслужването винаги го правя в бг лятото тук цените са неам думи

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Сря 06 май 2009 12:32

mladen0101 написа:моли се да не ти се слу4ва 4е ще ти свалят кожата незнам защо те подвежда колегата по горе цените са в евро на километър и като те видят 4е си 4ужденец и нема такъв филм балканска държава е най добре да се обадиш на познат по принцип тегленето е строго забранено ако стане нещо на магистралата има телефони с англ и гр. надписи аз обслужването винаги го правя в бг лятото тук цените са неам думи

Не съм казал, че е евтино да те карат с репатрак :wink: Само да ти качат колата ще ти вземат 50 евро минимум.
Имах в предвид че има сервизи които не работят чак толкова скъпо :wink:

kiik написа:За малка повреда все ще се измисли начин....въпроса е при по-голям проблем как се процедира и как да си върна колата в България примерно...

Какво значи по-голям проблем?
Вариантите са няколко
- да я ремонтираш там
- да я закараш до митницата с пътна помощ - това ще ти излезе много скъпо. Ако голфа е 2-ка или 3-ка по добре да го зарежеш там.
- да се обадиш на приятел и да ти донесе необходимите части
- някой да дойде с колесар от бг да те вземе

Голфовете са здрави машини :) Няма какво чак толкова да се случи, че да не може да се оправи лесно :wink:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Сря 06 май 2009 16:11

Значи като казвам да възникне по-голям проблем, имам предвид нещо което да не е като да легнеш на пътя под колата и да си го оправиш (пък и нямам грам познания за автомонтьор).
Явно варианта да я карам до гръцки сервиз отпада, защото няма как да седя примерно 5 дни да чакам там да я оправят.
Българска Пътна помощ предполагам не предлага услуги от сорта на да ме приберат от на майната си.
Изглежда най логично (но и НАЙ СКЪПО) е с гръцка Пътна помощ да ме докарат до границата и там вече да мисля какво да се прави.....
Явно горчивата истина е, че ако караш евтина кола май ти остава само да я зарежеш на пътя и да се прибереш с рейса :(

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 06 май 2009 17:17

kiik написа:с рейса :(

след като не си сигурен с автомобила!
и нямаш средства да го правиш на място пътуваш с автобус,самолет или влак.

п.с. скоро познат счупи турбо на Пасат ТДИ в Унгария и ремонта беше 1600 евро и престой 2 дни в Унгария

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Сря 06 май 2009 20:31

Имам спомени че някои застрахователни компании имаха някви оферти за междунардна пътна помощ.
Не е толкова страшно от София до Солун, пътя е колкото от София до Бургас.
Най важното е да имаш приятели на които можеш да разчиташ :да:

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 07 май 2009 12:04

Март месец пътувах с приятели до Германия и направихме Автоасистенс за чужбина за да ни е мирна главата.Цената за 15 дни мисля,че беше 40 и няколко лева.За щастие не ни се наложи да ползваме асистенса :D Ето линк за повече подробности:
http://www.allianz.bg/site/index.php?pa ... ce_foreign

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Чет 07 май 2009 12:12

Моя съвет, колега, е да си включиш роуминга и не дай си Боже ако закъсаш някъде, звъниш на приятел да дойде с нужните чарколяци. :да:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Чет 07 май 2009 12:20

Човече, за пореден път казвам, че въпроса и темата за дискусия са за вариант, когато повредата НЕ МОЖЕ да се отстрани на пътя! Така че това да се вика познат с чаркалъци или да се лежи под автомобила не е отговор.
Питам как стои въпроса с Пътна помощ, сервизи и т.н... тоест с други думи в такава ситуация какво ВИЕ бихте направили!

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Чет 07 май 2009 13:31

kiik написа:Човече, за пореден път казвам, че въпроса и темата за дискусия са за вариант, когато повредата НЕ МОЖЕ да се отстрани на пътя! Така че това да се вика познат с чаркалъци или да се лежи под автомобила не е отговор.
Питам как стои въпроса с Пътна помощ, сервизи и т.н... тоест с други думи в такава ситуация какво ВИЕ бихте направили!

Аз лично, колега, си зарязвам колата и тръгвам от БГ да си търся влекач. Въпреки че имам познати по Драма, не бих им досаждал за това че таратайката ми се е счупила на сред пътя. А и преди всичко трябва да знаеш поне малко език.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 07 май 2009 17:00

Prodriver написа:Март месец пътувах с приятели до Германия и направихме Автоасистенс за чужбина за да ни е мирна главата.Цената за 15 дни мисля,че беше 40 и няколко лева.За щастие не ни се наложи да ползваме асистенса :D Ето линк за повече подробности:
http://www.allianz.bg/site/index.php?pa ... ce_foreign

ето това ти е решението! в различните компании има различни пакет услуги, ама при всички основното е хотел, транспорт, сервиз и живи здрави..

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 18 май 2009 11:34

kiik написа:Българска Пътна помощ предполагам не предлага услуги от сорта на да ме приберат от на майната си.

СБА предлага точно това (без Албания)... потърси в гугъла сайта им и прочети условията,
р.s. дано на никой не му се налага де :D

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пон 18 май 2009 17:28

Автоасистенс да , но се информирай добре какво значи
При настъпване на застрахователно събитие,

Защото преди 3-4 години ми "изпуши" двигателя на един Форд Мондео на около 15-20 км от Виена. След много разтовори по GSM /в роуминг разбира се / се оказа че това не било риск който покривали , а техническа неизправност на МПС.
Естественно трябваше да извикам месната пътна помощ / колата беше на магистрала/ и да платя около 230 Е . Като я закараха до посочения от мен адрес-дома на познати във Виена.Издават те ф-ра и касов бон,без поискване :D :D :D
После ги попитах как стой въпроса с посоченото репатриране. Пак същото -оказа че може но понеже не попадало в тази графа
настъпване на застрахователно събитие
-трябва да си го заплята. А цената беше близо два пъти по висока от тази която тогава предлагаха "свободните" репатраци-700-800лв-за онези години.
Прибрах се с автобус-около 70 Е :)
А за Гърция виж това:
Не съм го ползвал там, но тук в България работи добре:
http://www.sba.bg/

Върни се в “Пътеводител”