Ще пътувам скоро в чужбина (Гърция) - за първи път с Голфа.
Как се процедира при проблем с колата в чужда държава - да кажем спукан картер или нещо друго, което прави невъзможно да продължиш. На кого бихте се обадили и какво бихте направили?
При проблем с колата в чужбина......
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: При проблем с колата в чужбина......
Ако закъсате на магистрала и там по най бързия начин ще ви накарат да преместите колата. Единствения вариант е с пътна помощ. Мисля че тегленето по принцип е забранено.
Пътна помощ има на всяка крачка.
Ако повредата не е голяма има сервизи в които ще ви свършат работата и няма да струва много скъпо.
Другия вариант е да се обадите на познат
Пътна помощ има на всяка крачка.
Ако повредата не е голяма има сервизи в които ще ви свършат работата и няма да струва много скъпо.
Другия вариант е да се обадите на познат

За малка повреда все ще се измисли начин....въпроса е при по-голям проблем как се процедира и как да си върна колата в България примерно...
- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
моли се да не ти се слу4ва 4е ще ти свалят кожата незнам защо те подвежда колегата по горе цените са в евро на километър и като те видят 4е си 4ужденец и нема такъв филм балканска държава е най добре да се обадиш на познат по принцип тегленето е строго забранено ако стане нещо на магистралата има телефони с англ и гр. надписи аз обслужването винаги го правя в бг лятото тук цените са неам думи
- Winner25
mladen0101 написа:моли се да не ти се слу4ва 4е ще ти свалят кожата незнам защо те подвежда колегата по горе цените са в евро на километър и като те видят 4е си 4ужденец и нема такъв филм балканска държава е най добре да се обадиш на познат по принцип тегленето е строго забранено ако стане нещо на магистралата има телефони с англ и гр. надписи аз обслужването винаги го правя в бг лятото тук цените са неам думи
Не съм казал, че е евтино да те карат с репатрак

Имах в предвид че има сервизи които не работят чак толкова скъпо

kiik написа:За малка повреда все ще се измисли начин....въпроса е при по-голям проблем как се процедира и как да си върна колата в България примерно...
Какво значи по-голям проблем?
Вариантите са няколко
- да я ремонтираш там
- да я закараш до митницата с пътна помощ - това ще ти излезе много скъпо. Ако голфа е 2-ка или 3-ка по добре да го зарежеш там.
- да се обадиш на приятел и да ти донесе необходимите части
- някой да дойде с колесар от бг да те вземе
Голфовете са здрави машини

Значи като казвам да възникне по-голям проблем, имам предвид нещо което да не е като да легнеш на пътя под колата и да си го оправиш (пък и нямам грам познания за автомонтьор).
Явно варианта да я карам до гръцки сервиз отпада, защото няма как да седя примерно 5 дни да чакам там да я оправят.
Българска Пътна помощ предполагам не предлага услуги от сорта на да ме приберат от на майната си.
Изглежда най логично (но и НАЙ СКЪПО) е с гръцка Пътна помощ да ме докарат до границата и там вече да мисля какво да се прави.....
Явно горчивата истина е, че ако караш евтина кола май ти остава само да я зарежеш на пътя и да се прибереш с рейса
Явно варианта да я карам до гръцки сервиз отпада, защото няма как да седя примерно 5 дни да чакам там да я оправят.
Българска Пътна помощ предполагам не предлага услуги от сорта на да ме приберат от на майната си.
Изглежда най логично (но и НАЙ СКЪПО) е с гръцка Пътна помощ да ме докарат до границата и там вече да мисля какво да се прави.....
Явно горчивата истина е, че ако караш евтина кола май ти остава само да я зарежеш на пътя и да се прибереш с рейса

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
kiik написа:с рейса
след като не си сигурен с автомобила!
и нямаш средства да го правиш на място пътуваш с автобус,самолет или влак.
п.с. скоро познат счупи турбо на Пасат ТДИ в Унгария и ремонта беше 1600 евро и престой 2 дни в Унгария
- Winner25
Имам спомени че някои застрахователни компании имаха някви оферти за междунардна пътна помощ.
Не е толкова страшно от София до Солун, пътя е колкото от София до Бургас.
Най важното е да имаш приятели на които можеш да разчиташ
Не е толкова страшно от София до Солун, пътя е колкото от София до Бургас.
Най важното е да имаш приятели на които можеш да разчиташ

- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Март месец пътувах с приятели до Германия и направихме Автоасистенс за чужбина за да ни е мирна главата.Цената за 15 дни мисля,че беше 40 и няколко лева.За щастие не ни се наложи да ползваме асистенса
Ето линк за повече подробности:
http://www.allianz.bg/site/index.php?pa ... ce_foreign

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Моя съвет, колега, е да си включиш роуминга и не дай си Боже ако закъсаш някъде, звъниш на приятел да дойде с нужните чарколяци. 

Човече, за пореден път казвам, че въпроса и темата за дискусия са за вариант, когато повредата НЕ МОЖЕ да се отстрани на пътя! Така че това да се вика познат с чаркалъци или да се лежи под автомобила не е отговор.
Питам как стои въпроса с Пътна помощ, сервизи и т.н... тоест с други думи в такава ситуация какво ВИЕ бихте направили!
Питам как стои въпроса с Пътна помощ, сервизи и т.н... тоест с други думи в такава ситуация какво ВИЕ бихте направили!
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
kiik написа:Човече, за пореден път казвам, че въпроса и темата за дискусия са за вариант, когато повредата НЕ МОЖЕ да се отстрани на пътя! Така че това да се вика познат с чаркалъци или да се лежи под автомобила не е отговор.
Аз лично, колега, си зарязвам колата и тръгвам от БГ да си търся влекач. Въпреки че имам познати по Драма, не бих им досаждал за това че таратайката ми се е счупила на сред пътя. А и преди всичко трябва да знаеш поне малко език.
Prodriver написа:Март месец пътувах с приятели до Германия и направихме Автоасистенс за чужбина за да ни е мирна главата.Цената за 15 дни мисля,че беше 40 и няколко лева.За щастие не ни се наложи да ползваме асистенсаЕто линк за повече подробности:
ето това ти е решението! в различните компании има различни пакет услуги, ама при всички основното е хотел, транспорт, сервиз и живи здрави..
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
kiik написа:Българска Пътна помощ предполагам не предлага услуги от сорта на да ме приберат от на майната си.
СБА предлага точно това (без Албания)... потърси в гугъла сайта им и прочети условията,
р.s. дано на никой не му се налага де

Автоасистенс да , но се информирай добре какво значи
Защото преди 3-4 години ми "изпуши" двигателя на един Форд Мондео на около 15-20 км от Виена. След много разтовори по GSM /в роуминг разбира се / се оказа че това не било риск който покривали , а техническа неизправност на МПС.
Естественно трябваше да извикам месната пътна помощ / колата беше на магистрала/ и да платя около 230 Е . Като я закараха до посочения от мен адрес-дома на познати във Виена.Издават те ф-ра и касов бон,без поискване
После ги попитах как стой въпроса с посоченото репатриране. Пак същото -оказа че може но понеже не попадало в тази графа
Прибрах се с автобус-около 70 Е
А за Гърция виж това:
Не съм го ползвал там, но тук в България работи добре:
http://www.sba.bg/
При настъпване на застрахователно събитие,
Защото преди 3-4 години ми "изпуши" двигателя на един Форд Мондео на около 15-20 км от Виена. След много разтовори по GSM /в роуминг разбира се / се оказа че това не било риск който покривали , а техническа неизправност на МПС.
Естественно трябваше да извикам месната пътна помощ / колата беше на магистрала/ и да платя около 230 Е . Като я закараха до посочения от мен адрес-дома на познати във Виена.Издават те ф-ра и касов бон,без поискване

После ги попитах как стой въпроса с посоченото репатриране. Пак същото -оказа че може но понеже не попадало в тази графа
-трябва да си го заплята. А цената беше близо два пъти по висока от тази която тогава предлагаха "свободните" репатраци-700-800лв-за онези години.настъпване на застрахователно събитие
Прибрах се с автобус-около 70 Е

А за Гърция виж това:
Не съм го ползвал там, но тук в България работи добре:
http://www.sba.bg/