Колеги, предстои евентуално пътуване с моя Б3 до Русия.
Някой имали представа какви са пътищата там, как евентуално се зарежда ГАЗ, трябва ли друг накрайник ?
Какви необходими инструменти, части, консумативи се визмат при положение че дистанцията е призлизително 7000 киломтетра. То ясно ... масло, течности всякакви, ремъци, крушки, гума, навигация, пълен резервоар и пълна бутилка ...
Предполагам и един добър преглед трябва да се направи ... ?
Сори ако вече има писано по темата ... не го намерих
На път в Русия
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: На път в Русия
Леле каде в Русия ? 7000км е от тук до Сибир... Иначе сам си си отговорил - Всичко се проверява.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Мурманск (на север) ... до там и обратно е приблизително 7000 ... ако са толкова само в едната посока ... ще остарея докато стигна 

- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А не си ли мислил да си караш през Европа? На картата излиза близо до Финландия. Може би са повече км. ама в онази пустиня.....смело момче си. 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Andrey написа:А не си ли мислил да си караш през Европа? На картата излиза близо до Финландия. Може би са повече км. ама в онази пустиня.....смело момче си.
И за това си помислих, мини само през държави на EU, после цепиш на изток по най-краткия и хубав път... Щото през, молдова, украйна и тем подобни може да те ..

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
В това вече и сам се убедих ... само дето в Украйна и Русия бензина е по-евтин и от нашата газ ... сега погледнах бензина е 16 рубли а 22 рубли са 1 лев ...
за горивата в EU ще проуча също ...
Просто тия дни съм доста ентусиазиран.
Ето един линк за цени на гориво в Русия за бъдещо ползване: (Обръщайте внимание на датите)
http://www.benzin-price.ru/
А ето и курса от къде може да се провери:
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/fsWebInd ... enFrameset
за горивата в EU ще проуча също ...
Просто тия дни съм доста ентусиазиран.
Ето един линк за цени на гориво в Русия за бъдещо ползване: (Обръщайте внимание на датите)
http://www.benzin-price.ru/
А ето и курса от къде може да се провери:
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/fsWebInd ... enFrameset
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Луд, оня ден една позната буля от там щяла идва на море та ме разпитваше как е тука цени мени едно друго..... та тука беше вече аха аха 30С пък тя се оплака че сутринта станала и вънка сичко било сняг.... земи си и зимните гуми за секи случай ми беше мислата 

Евала за смелостта и доверието,което имаш в колата си.Нямам идея как е положението там,ама от това дето съм чел и чул ми се струва,че по скоро трябва да питаш не какви са пътищата,а имат ли пътища изобщо годни за движение с нещо различно от БТР.Направо ми звучи като сървайвър цялата тая работа.Не е ли по -разумно да пътуваш до там със самолет примерно ,вместо да рискуваш със собствената си кола да минаваш през някакви пропаднали батакчийски държави със съмнителни пътища и управия ?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Двама приятели ходиха до преди година до Киев единия, другия до Лвов, пътищата до там, магистрали и първокласни казаха че са добри, горивата евтини, ама сичкото украинец е таксиджия с жигула и по всяка вероятност пиян. да не обижда никой, но и двамата са останали с такова впечатление. В Украйна единия е попадал и на менте полиция които са го спрели за проверка.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега от офиса преди 3 години ходи с чопър до русия, някъде до байкал. На отиване му се разваля стартера и се пали само с бутане. От бензиностанцията не му разрешават да пълни при запален мотор, пълни до дупка, почва да бута пада, мотора се запалва заедно с крака му. Застраховки ала бала всичко приказки разправя как си е плащал за всичко дори за носилката до го качат от партера на спешното отделение до 4'ти етаж изгаряния. После съди застрахователната компания (оставям празно) но нищо глас в пустия.
Също така разправя :
-карам 200-300 км. пустош няма никой изведнъж село на мегдана 20 човека верига от хора се опитват спрят мотора. Аз дълги газззззззззззззззззззззззззззззззззз и през тях.
Също така разправя :
-карам 200-300 км. пустош няма никой изведнъж село на мегдана 20 човека верига от хора се опитват спрят мотора. Аз дълги газззззззззззззззззззззззззззззззззз и през тях.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Нямаш си и на идея с какво се захващаш!Аз съм го преживял това пътуване в Русия преди няколко години.Това е страната в която не искам да се връщам.Някои неща не могат да се опишат с думи,трябва да се преживеят.Особено както бяхме с кола!!!
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Я разкажете, че то стана много интересно... 

- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
и аз съм мислел да ходя с колата до русия за тва разкажете че ми стана интересно може и аз да отскоча до москва 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм луд 
Просто ...
Иначе аз самия съм от Муманск и мислим да пътуваме трима души. Проблемите обаче са и от малко по друго естество. Единия е с двойно гражданство БГ (европейско гражданство) и руско, другия само с БГ, третия само с Руско). В Беларус за всички трябват визи, така че трябва да се заобикаля, за българи в Русия - виза. За руснаци в ЕС - виза ... трудно е.
Много пъти съм ходил до там и с влак и самолет, ама ... тръпката е друга. Не че със самолет не е тръпка. Преди 10 години последно летях там ... там по вътрешните линии примерно летят самолети подобни на икарусите от Слатина до Горубляне и ги пилотират бивши военни пилоти които излитат и кацат вертикално ... качваш се на самолета и веднага си взимаш торбичката
... направо е кошмар. Заклевам се вътре в самолета имаше хора с пазарски чанти с краставици и домати примерно. Но там всяко едно гориво беше евтино.
Но да се върна на мисълта си ...
По спомени: последно пътя от Санкт Петербург до Мурманск (това съм минавал с кола) е около 1500 км и са бетонни плочи наредени една след друга точно като на самолетна писта. Има селища изключвайки по-големите градове (е там по-голям означва поне милион) на по през 100 км ... демек пустош отвсякъде ... само блата и езера ... и температура поне 10 градуса по-ниска.
На Гугъла не открих магистрали по избрания маршрут.
Е, ако сте гледали филма "Бумер", точно така изглеждат и последните ми спомени от пътищата и обстановката. Понеже другия "мераклиия" е брат ми .... майка ни ни каза че най-вероятно няма да ни намерят
Започнал съм някаква подготовка. С приятел сменихме масла, ремъци (въпреки че имат поне още толкова живот), приготвил съм и 2 гуми, комплект крушки, щанга, хубав комплект инструменти Валтер, един Магнум Дезърт Игъл - газов, купил съм хидравлична течност и течност за спирачки (и тях трябва да сменя), подготвил съм за смяна и едни задни накладки, всички стари неща като свещи кабели ги пазя (почти всичко е смяняно преди да му изтече живота) ... То докато тръгна маслото сигурно пак ще го сменя
Честно казано въпреки всичко сега по-скоро НЕ БИХ тръгнал .... не знам дали сам ще се престраша обаче (но пък желанието ми е неизмеримо) ... в много голямо приключение се вкарвам, нискобюджетните авиокомпании не летят до Русия изобщо, влака е почти на цената на самолета ... все още чакам да ми кажат за някои чартъри сега летния сезон. Трябва да го обсъждам и сдругата половина от родителския съвет
- сложна работа. Но пък имам още поне месец за размисъл а и като казах ... визи трябва да се вадят и т.н.
А тръпката е ...
Ако ви кажа че майските празници отидох нарочно до Сандански и от там до Калиакра през Русе за 1 ден ... мисля ще ме разберете.

Просто ...
Иначе аз самия съм от Муманск и мислим да пътуваме трима души. Проблемите обаче са и от малко по друго естество. Единия е с двойно гражданство БГ (европейско гражданство) и руско, другия само с БГ, третия само с Руско). В Беларус за всички трябват визи, така че трябва да се заобикаля, за българи в Русия - виза. За руснаци в ЕС - виза ... трудно е.
Много пъти съм ходил до там и с влак и самолет, ама ... тръпката е друга. Не че със самолет не е тръпка. Преди 10 години последно летях там ... там по вътрешните линии примерно летят самолети подобни на икарусите от Слатина до Горубляне и ги пилотират бивши военни пилоти които излитат и кацат вертикално ... качваш се на самолета и веднага си взимаш торбичката

Но да се върна на мисълта си ...
По спомени: последно пътя от Санкт Петербург до Мурманск (това съм минавал с кола) е около 1500 км и са бетонни плочи наредени една след друга точно като на самолетна писта. Има селища изключвайки по-големите градове (е там по-голям означва поне милион) на по през 100 км ... демек пустош отвсякъде ... само блата и езера ... и температура поне 10 градуса по-ниска.
На Гугъла не открих магистрали по избрания маршрут.
Е, ако сте гледали филма "Бумер", точно така изглеждат и последните ми спомени от пътищата и обстановката. Понеже другия "мераклиия" е брат ми .... майка ни ни каза че най-вероятно няма да ни намерят

Започнал съм някаква подготовка. С приятел сменихме масла, ремъци (въпреки че имат поне още толкова живот), приготвил съм и 2 гуми, комплект крушки, щанга, хубав комплект инструменти Валтер, един Магнум Дезърт Игъл - газов, купил съм хидравлична течност и течност за спирачки (и тях трябва да сменя), подготвил съм за смяна и едни задни накладки, всички стари неща като свещи кабели ги пазя (почти всичко е смяняно преди да му изтече живота) ... То докато тръгна маслото сигурно пак ще го сменя

Честно казано въпреки всичко сега по-скоро НЕ БИХ тръгнал .... не знам дали сам ще се престраша обаче (но пък желанието ми е неизмеримо) ... в много голямо приключение се вкарвам, нискобюджетните авиокомпании не летят до Русия изобщо, влака е почти на цената на самолета ... все още чакам да ми кажат за някои чартъри сега летния сезон. Трябва да го обсъждам и сдругата половина от родителския съвет

А тръпката е ...
Ако ви кажа че майските празници отидох нарочно до Сандански и от там до Калиакра през Русе за 1 ден ... мисля ще ме разберете.