Не знам за Бриндизи - Патра, мога да ти кажа за Бари - Игуменица:
от този сайт може да си провериш цените:
http://www.ferryto.co.uk//euro.html
Цената зависи от габаритите на колата и колко човека сте. Имай предвид, че спането на така наречените самолетни кресла е голяма мизерия. Аз пътувах август.06 и всичката сган non-Europe студенти дето си бяха купили билети On-the-desk ми се търкаляха в краката. Предполагам, че сега, зимните месеци няма такива изцепки, може да се пробваш да минеш тънко като тях
Цените по магистралите в Italy са около 10Euro/100 км. Моята сметка беше следната: дизел, харчи 5/100, колкото ми струваше нафтата, толкова плащах и за магистралата.
Купи си карта и се опитай да караш по нормалните шосета - разликата е само, че на магистралата имаш аварийно платно.
Съвет: Карай с темпото на другите - 20-30км над ограничението, не повече. Ако караш по магистралата и си бързал, спри преди изхода, пи*ай или пий едно кафе - като се check-неш на изхода и времето между влизане и излизане предполага превишена скорост директно излиза една кука и без обяснения ти пише акт... 100 Еуро примерно.
Същото може да стане и на магистралата ако те засекат с радар, но пък ако имаш късмет ще се хвалиш после че са те гонили с Lamborgini

, дръж фотото под ръка