Пътят Бургас-Русе

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пътят Бургас-Русе

Мнениеот Andrey » Вто 04 юли 2006 16:12

Колеги, налага ми се да пътувам Бургас - Русе. Според картата, най-късия маршрут е Б-с, Карнобат, Ришки проход, Шумен, Разград, Русе.
Единствената отсечка за която знам в какво състояние е Бургас-Кранобат. Моля дайте инфо за този път или пък ако имате други предложения..........
Мерси предварително

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 04 юли 2006 16:50

Ришки проход, доколкото знам е лош с дупки.
В Шумен излизаш на 1 детелина и секачваш на края на магистралата. Много внимавай в този район след като стъпиш на пътя Варна - Шумен Русе за куки. Дебнат преди 5 км и долу в ниското след него за скорост. Оттам нататъка пътя бива.
Дебнат точно преди отбивката за В.Търново София, има и непрекъсната линия и следят за пресичането на линията. В района преди Разград има дупки по пътя и то големи внимавай на завоите и на сенчестите места.
В Разград дебнат точно преди входа на града има 1 бензиностанция на Петрол.
Дебнат и преди моста на Писанец / има някакъв кантон / - дълга права и нагорнище с възможност за изпреварване , ама има линия :(
Като наближиш Русе пак внимателно. Табелата Русе е на 10 км от града и табелата работи за куките. Докато не влзеш в града- първият светофар бъди много осторожен и не превишавай скорост - не се знае къде са се скрили .
Друго ,ако те интересува питай. Варна -Шумен -Разград -Русе го м инавах преди 2 седмици.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 04 юли 2006 17:58

kris11 написа: Докато не влзеш в града- първият светофар бъди много осторожен и не превишавай скорост - не се знае къде са се скрили .

и след него докато се пускаш по баира на долу, подминаваш Лук Ойл и дилъра на VW, след него обичат да стоят с радар!

Миналата седмица родителите ми пътуваха до Созопол и обратно. Като на отиване минаха по пътя препоръчан от мен - Русе - Варна - Бургас и пътя макар м/у Варна и Бургас макар и тесен и натоварен няма почти нито една дупка. На връщане послушали техни познати и тръгнали през Ришкия проход, баща ми ми се обажда псувайки по телефона, че на моменти се налагало да дава назад за да избере м/у трап и пропаст. Всичко живо лакатушело м/у дупките и било кошмар. Съжаляваше, че не се е върнал през Варна.
Миналата година пътувах последно за морето през Ришкия проход и след като си минавах значително разстояние на 1ва и полусъединител се зарекох повече да не мина от там, докато някой приятел на когото вярвам не ми каже, че е перфектен пътя! Имах работа преди няколко седмици в Бургас и за първи път минах през Варна и съм много доволен. Пътя е тесен и натоварен, на места се налага да се кара по-бавно, защото има по някой автобус, но има широки участъци, кара се и по "магистрала" .. Не знам с колко, но е малко по-дълъг. Мен ми хареса много и сега отивайки на морето отново ще мина от там на отиване и на връщане.

Колегата е описал доста точно полицайте по пътя така, че внимавай макар аз като ходих последно до Бургас да имаше само на Шумен, но това са им "явките" по принцип ;)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 04 юли 2006 19:57

И двамата сте глобени по 1 бира защото минавате без да се обадите. :) 0888 448874 да се свирка свикваме сбирка веднага.
Ама глобата е по бира на човк от Варненският клуб :D . Е Гого е с малка бира така, че сте на икономия :D, а да и Милен не пие бира, ама пие по 2 кока коли :D
Как да не ги описвам като ноември миналата година ме стопирираха с 20 лв при 170 км/ч веднага след знака на 10 км от Русе :( . Един след мен който започна с: знайте ли кой съм аз ?? ама само докато го каже и вече беше написан акта :D , аз кротко им се обясних , че съм надежден човек дадоха ми документите и случайно изпуснах нещо в колата им.Ама и те не са виновни хората.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 04 юли 2006 22:25

Колега, послушай SirT, тоя късия маршрут ще ти излезе колкото околосветско пътешествие....миналото лято минавах от там, освен дупките има и едни тесни пътища и завои и като има камион или някоя друга бавна кола се влачиш десетки минути докато изпревариш......там не че има участък с дупки, там има участък, който е всичко друго но не и път, ако караш в банкета даже е по-равно и безопасно :(
Мини си през Варна и няма да имаш абсолютно никакъв проблем с настилката, от Варна до Русе пътя също бива...
Има едно ханче на няколко километра преди Русе, там много често има радари и като свърши смяната влизат в ханчето да се почерпят....Като влизаш в Русе има ограничения, спазвай ги, защото и да има радар никой няма да ти светне от насрещното :evil: Докато слезеш по Волов, както ти каза SirT, пак карай внимателно, защото няма кой да ти светне ако има радар....слезеш ли на равното, няма да имаш проблем, само на Липник може да има радар на отсечката след кръстовище Олимп.....не пускай й предни фарове за мъгла, защото ще дадеш приноса си към хазната :D

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Сря 05 юли 2006 8:12

Мнооооого благодарности. :D Явно ще карам през Варна.
Обаче ме стреснахте с тези зли куки по Разград и Русе. Чак и за халогени да се заяждат........ Притеснявах се за Варна-Бургас да не е много натоварен сега, обаче май е за предпочитане, особено след като оправиха обзорски проход.
Пак мерси на всички!!!

Опа, забравих - много ми е важно времето на пристигане в Русе - знам, че зависи от много работи, но за колко часа се взима с нормално каране - все пак карам 15 годишна двойка с трима души и багаж.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 05 юли 2006 8:41

Помня, че миналото лято нямаше почти никакви коли от Русе за Варна, а разстоянието можеш да го вземеш за 1 час и 30 минути, а и за 2 часа, зависи дали ще караш безразсъдно или нормално :wink: За Варна-Бургас не знам как стоят нещата, помня само, че беше много натоварено :?
П.П. Куките не са зли, просто трябва да спазваш ограниченията на точно определени места и няма да имаш проблем :wink:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 05 юли 2006 12:34

аз взех Бургас-Варна-Русе за 2.30ч., но карам бързичко .. :roll:

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Чет 16 авг 2007 15:07

И аз бих избрал да мина през Варна, въпреки, че не го обичам този път. Русе-Варна съм го взимал за 1.5 часа, но имах късмет с трафика. Не бих карал така между Б-с и Варна.

Потребителски аватар
Anelia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anelia » Чет 16 авг 2007 17:41

Досега винаги съм избирала пътя през Варна, защото знам, че Рижкият проход е ужас. Преди седмица бяхме със семейството на Лозенец и минахме през Котленския проход. Русе-Разград-Търговище-Омуртаг- Котел. От там излизаш на т.н. Петолъчка и си хващаш пътя за Бургас. След няколко км си на магистралата. Само участъка от Разград до Търговище не е много добре. Прохода е супер. Малко на обратно ти описах маршрута. :) Приятно пътуване!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 16 авг 2007 20:42

Anelia, прохода е риШки, а и темата е на повече от една година. Иначе лично аз не бих минал от Русе за Бургас (или обратно) през Варна (освен ако нямам някаква работа там) - или през Котленския проход, или през Айтоския (който отскоро е ремонтиран). Разбира се, Ришкия е най-добрия вариант, но само ако е ремонтирана настилката (ако някой колега е минавал скоро от там, нека сподели впечатления - бирата от мен).

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пет 17 авг 2007 11:47

мани ги тия проходи,аз утре отивам до св.власс и ще мина през варна.растоянието се удьлжава с малко ама си карам само по Ауто-Бан.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Път В.Търново - Бургас

Мнениеот dobrin » Сря 22 юли 2009 18:50

В петък ще пътувам Китен - Бургас - Русе, и мисля да мина през Айтос. Ще пиша после впечатления.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Re: Път В.Търново - Бургас

Мнениеот jijibs » Сря 22 юли 2009 22:24

Ще си позволя един съвет - след прохода продължи към Провадия (пътя е перфектен, а в Провадия е много красиво) и от там на магистралата и към Русе после. През Шумен не минавай.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пътя Бургас-Русе

Мнениеот dobrin » Чет 23 юли 2009 13:13

Промених си виждането по въпроса - мисля да мина по магистралата от Бургас, след това през Карнобат и така нагоре, язовир Камчия, Шумен, Разград, Русе. Провадия много се отбива пътя, все едно да мина през Варна.

Върни се в “Пътеводител”