Хижа Рилски езера - не ходете там...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Хижа Рилски езера - не ходете там...

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 02 юли 2009 9:51

Преди няколко седмици бях на хижата и реших да споделя впечатленията си, но все забравях.
Лифта до хижата е новичък и добър, но ако го продължат до самите езера, каквито планове дочух, че има - ще скапят природата тотално. Това е друг разговор, но да се върна на самата хижа:

1. Цени. Цените са в диапазона 75-140?!? лева. Същите очаквам от 4 звезден хотел с басейн, закуска...и т.н. Тия хора са си повярвали.Кафенцето е 2,50, бирата - 4 кинта, наливната беше май към 3 лева, ако не се лъжа. Малкото в бара е 4 лв.
2. Стаи. Стаите, в огромната си част са невероятен мизер. Вехти мебели, баня, колкото кутия за цигари, гадна работа....ако цените трябва да са според стаите - нощувката ще струва към то 20 кинта, не повече.
3. Обслужване. Кисела работа. Управителя е смотан, лошо гледащ пън, както се досещате и семейството му там е същото. Туриста е като амеба - има право да плаща и да мълчи. Типично български възглед за туризъм.
4. Обстановка. В 8 сутринта ме събуди един палавник с флекс. Правят ремонт. Когато отидох да се оплача, ме изгледаха страннно и ми заявиха, че те били луди, че правели ремонт. Това беше опит за селяшки хумор и подминавайки го бързо, аз разбира се, подтърдих, че са абсолютно луди+много тъпи, да правят ремонт и притесняват туристите с флекс и цимент по всички етажи и че мен ме боли оная работа какво правят, след като си плащам. Не се разбрахме, но поне ги напсувах.

В заключение искам да кажа, че може да си похарчите парите на по приятни места. Единствения бонус е прекрасната природа, ама какъв е кефа, като всичко друго е гадничко.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Хижа Рилски езера - не ходете там...

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 02 юли 2009 10:03

:shock :shock :shock :shock :shock

Тъкмо тези собствениците са ми клиенти и ми разправяха как е станало чудно и много хубаво и да съм отишел да си почина :shock :shock :shock ,еба дедо Попе ти ме прекръши :evil:

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Чет 02 юли 2009 10:04

Обслужване. Кисела работа. Управителя е смотан, лошо гледащ пън, както се досещате и семейството му там е същото. Туриста е като амеба - има право да плаща и да мълчи. Типично български възглед за туризъм

Затова спрях да хода и на българското черноморие. Кисели селяци, които хем ги храниш, хем са недоволни. В турция ти ближат краката за да ти вземат парите, затова и вече българите се ориентират натам.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 02 юли 2009 11:05

Ще се отсеят с времето всичките подобни "хотелиери".
Доста съм против това да си харчим парите из турско или гръцко, но тва е мое мнение :)

едит : Мое ли да напиша "сръбско" .... :banghead:

Последна промяна от AmW на Чет 02 юли 2009 22:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 02 юли 2009 21:50

Доста съм против това да си харчим парите из турско или сръбско, но тва е мое мнение

По-добре там-гледат ме като бог и се чуствам така.
Тук съм като мизерник,който се чуствам задължен да им давам пари-мачкат ме,търпя им капризите и мизерните условия и обслужване. :deal

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 02 юли 2009 21:54

Да си мрат в кочините нашенските "хотелиери"! :motz:
Толкова акъл имат - това заслужават. :ble:
Аз на българско черноморие не стъпвам повече, има си Гърция, Турция, Испания, Египет и т.н.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 02 юли 2009 22:03

Ако искате наистина да усетите атмосферата на езерата, оставете си колите на бариерата и се качете пеша до горе, в краен случай се качете с коне, и слезте пеша. Иначе в района има много по-добри места за нощувка, включително и на палатки, но е само за добре екипирани.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 юли 2009 20:07

А за ски по добър от Боро нема. А и промоциите на х-л Рила са добри.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 03 юли 2009 20:21

Както казват кадето не ти харесва не отиваш и това е.. Хора всякакви! Както върви по телевизията реклама (не помня по кой канал) "Къде ще почивате, в БЪЛГАРИЯ" направо сяяях видяха че туристите намаляха и почнаха сами да си правят реклами.Както казаха по горе колегите в чужбина може да сме чужденци обаче знаят как да ти ВЗЕМАТ парите, нашите Бай Ганьо-вци, се чудят как да изгонят народа, Една Бира (НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВА), Шопска салата и 2 чинии със уриз и малко месце 27лева!?!? Е после как ще има туристи в нашето черноморие като цените са като в Гърция и съседните държави. Абе човек 1-път греши втори път няма как да сгреши!
Хубава ни е държавата но народа ни е много завислив и алчен и затова сичко ни затъва!
п.п До колкото колегата с хижата си е напълно прав.. 08;00ч сутринта да бръмчи със шлайфа направо си е престъпление.. ай да е наобяд или слетобяд както и да е.. но луда работа алчни са за пари, кво да се говори като се прави ремонт не трябва да работи хижата какви са тия работи правят ремон и хората почиват ?? :banghead:

Потребителски аватар
alleksander
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alleksander » Пет 03 юли 2009 20:49

Адски ми е болно, имаме най-красивата природа, а така се подиграваме с нея... Особено черноморието ни направо е съсипано... Има повече легла в хотелите, отколкото народ е останал.. Иначе не ги гледайте другите държави - там си има места за строене на хотели и комплекси, има си и запазени детствени кътчета, именно заради които си заслужава да посетиш някоя дестинация. Тук дадохме туризма на мутрите, те от своя страна застроиха всички плажове... Подобно нещо преди години се беше случило и в Испания, само че там разбраха че не е това начина и айде, всичко с фадромата... Бетонни паркове има достатъчно и в Люлин, Дружба и тн...

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Пон 06 юли 2009 8:13

Ми така е момчета , аз съм от тука Сапарева баня , по едно време доста бяха засилили нещата , но незнам ..
Иначе персонала на 7те езера .. бе пичове са ама ... :screwy mhihi
По града хотелите са по добре , лично мнение ...

П.П.
А за някой колега бих го приютил за някой ден mhihi
Стига да се обаждате като идвате

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 06 юли 2009 8:57

Масово е силно казано, но доста от хижите са така ...малко останаха добрите и приветливи хижари ..... в малките забутани хижи обикновено са най готините хора .... относно природата ...там си е ... недостъпните места масово са си все още неосквернени ....масовките прецакват нещата .....

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 07 юли 2009 12:10

:lol: Малко късно виждам темата :lol: Преди няколко дни запазих места за 20 човека и в Събота сме там. Пича с който говорих по телефона ми каза че стаите били ремонтирани, леглата били с матраци и т.н. Да се надяваме че няма да мизерстваме кой знае колко, пък и сме за една вечер. Що се отнася до цените - наистина са малко стряскащи като ми обявиха за двойна стая 60 лв. и двойна стая "ЛУКС" - 100 лв. :shock . Да ама понеже сме за една вечер се решихме да спим в стаи за по 12 човека на цената от 15 лв. на човек :)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 08 юли 2009 11:07

Извинявам се че се намесвам в темата на колегата.
Някой има ли идея за нещо скромно около мусала (разбира се на на самия връх).
За пръв път, ще пътуваме с приятели и си търсиме нещо не много нито удобно нито луксозно. Само момчета сме няма жени деца и т.н. който да претендират за каквото и било.

А ако някой сподели до къде максимум може да се стигне с автомобил и после на къде и как :oops:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 08 юли 2009 14:03

Преди години като бях на поход спахме на хижа Мусала, която си е под върха. От Боровец се качихме пеша до там, спахме и на другия ден до Мусала. Мисля, че имаше и път до там. Мизерийка, но ставаше.

http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Huts/Rila/Musala

Върни се в “Пътеводител”