София-Солун

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

София-Солун

Мнениеот Pichaga » Пон 27 юли 2009 12:00

как да стигна до Солун ми е ясно, пътя също, само не ми е ясно как ще си стигна до хотела, ама това ще го оправим с карта или навигатор...
Въпроса е, тъй като не съм ходил до там с кола ми е пълна мътилка. Хотела до който трябва да стигна е на ул. Егнатия. Обаче оттам казаха, че нямат места за паркиране.да се оправяме. Моля ви се сега, кажете къде може да се остави колата там за 2-3-4 дни, има ли обществени паркинги, цени, начини на паркиране в града...
темата не е много пътеводителна, а паркираща, ама нейсе

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: София-Солун

Мнениеот hooligans » Пон 27 юли 2009 13:01

знам за 2-3 паркинга около морската митница , много са лесни за намиране :)
ако искаш ми пиши в скаипа да ти обясна :)
не са охраняеми , само се плаща , а събота и неделя са безплатни :)
:beer
даи саит на хотела да видя горе долу каде е за да видя някой близък паркинг
а ако е около статион тумба имаш много варианти

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 29 юли 2009 10:38

мерси на Хулигана, айде бре гърци, хотела е близо до площад Аристотеулис, демек е почти в центъра....паркингите са бая далечко от него

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 10 авг 2009 9:04

начи върнах се
четвъртък тръгнахме от софия към 17 часа
задръстване благо на Владая, карасе в едното платно около 1 км
после до сандански нямаще проблеми
в 19,30 в Сандански, там спахме в едно много приятно хотелче със страхотна кухня Аджев хан
на другата сутрин в петък в 7,00 тръгнахме
в 9,30 бяхме в Солун, никакви проблеми на границата, нищо не ни искаха, само БЪлгарите-лична карта, гърците нищо, нито на колата, нито нищо
в Солун се ориентирахме добре само по карта, доста добре подреден град, от гледна точка на улици, светофари, валеше як дъжд и задръстването беше чутовно. Хотела на центъра, няма паркинги наблизо-обществени, но и да има е скъпо. Синя зона имат, ако си намериш места 2 евро/час синята зона е от 8-20, събота до 15, неделя е фрии. От хотела ни дадоха една визитка на подземен паркинг на 2 преки от хотела. 13 евро за 24 часа-това е варианта и там нощува колата 2 нощи. Трафика е ужасен, минават на червено, спират на 3 линия на улиците, почти не дават мигачи, но въпреки всичко не се псуват, не свиркат и не се бият. Въпреки ужасния трафик, се кара по-спокойно оттук.
ааа и сега е момента за щопинГ. Кризата ги е ударила яко и цените са просто смешни

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 21 авг 2009 20:44

Дамм, и аз днес минах оттам.За 3-4 часа платих 8.50Евро в един платен паркинг, които е точно до бялата кула.И даже казаха да им оставя ключа от колата и доста подозрително им казах да внимават,че колата е пълна до горе с разни подаръци и багаж,при което ми се усмихнаха и казаха,че няма да има никакъв проблем.И верно беше така.А за намаленията-при тях поне са реални.В един магазин на макс мара разправям на продавачката,че същите очила в София струват почти двойно тя ми се смее и вика-това защото сте по-богати :banghead:

Върни се в “Пътеводител”