Поздравления за темата
Ако някой има път към Северозападна България и не е посетил Белоградчишките скали, пещерата "Магурата" и разбира се крепостта "Баба Вида" смятам, че има причина да го направи.
Тръгвате от Монтана по Е-79, в посока Видин.
И на трите места е най-добре да си вземете гид, ако няма някой местен с вас, който да ви обяснява.
Пътя към Белоградчик е малко кофти, има дупки, но в никакъв случай не е трудно проходим. Катерят се доста стълби към крепостта пеша!
След Белоградчик продължавате към Видин и в гр.Димово, след един жп прелез има табела наляво "Пещера Магурата". Нататък пътя не си го спомням много добре, може да е малко объркано, спомням си, че пътя се разделя на 2, там трябва надясно да хванете, пътя се качва нагоре. Стигате касата, плащате и влизате. В пещерата е забранено снимането със светкавици, защото има древни рисунки, които си заслужава да видите! Тези рисунки обаче са чувствителни към светлина. Целогодишно температурата в пещерата е около 12 градуса, така че си вземете блуза с дълъг ръкав. В пещерата има и винарска изба, мисля, че може да си купите вино от там.
След "Магурата" продължавате по Е79 към Видин. Крепостта "Баба Вида" е в парка, до градския плаж. Който и да питате ще ви упъти накъде да хванете. Най-добре се обадете на някой колега от града, за да ви упъти. Ако няма кой да питате влизате в града само направо. Стигате центъра, пътя направо е затворен, там хващате надясно и трябва да се озовете пред речна гара. Паркирате си колата там някъде и хващате пеша по дигата до дунава, срещу течението на реката. След известна разходка би трябвало да стигнете крепостта

Заслужава си да посетите и 3-те места, има какво да се види според мен.
Колегите от Враца, Монтана и Берковица да пишат за интересни места там, манастир имаше някакъв между Вършец и Бързия.. Също така "Леденика" (там не съм ходил).