телефон 112 - работи

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

телефон 112 - работи

Мнениеот iGolf » Пон 07 сеп 2009 21:32

днес ходих до Софето,и тръгнах от Русе към 6 сутринта -настилката мокра,вали,мъгливо карах с 70-80 км максимум.И нали пътят е отбит през с.Обретеник за товарни автомобили,аз реших да се пусна за Бяла през Волово и Борово.Тъкмо излизам от Волово (50-60 км/ч)и на 2-рия завой след селото -повярвайте в последния момент го видях -паднало дърво напречно на платното(това в посока София) -изправи ми се косата ,добре че карах съобразно с метеорологичните условия и веднага вдигам аз телефона-112 :едно маце вдигна, обясних и къде точно е дървото и така.след малко ми звани някой-един доста позаспал чичко ми вика;Ти сигурен и си че е дърво?да не е някоя драка?Аз:Абе шефе-викам,и кафе съм пил и съм много бодър и съм сигурен че е дърво,и че трябва да се побърза докато някой не се претрепе там ,щото румънците карат като бесни там!
Та прибирам се аз тая вечер отварям регионалните новини и гледам:

„Гражданска защита” премахва паднали дървета
Русенски новини Два пъти днес са били вдигани на крак за да отстраняват паднали дървета служителите на „Гражданска защита” в Русе, научи „Русе нюз” от ведомството.

Първият случай бил тази нощ, малко преди 3 часа. Чрез тел. 112 в дирекцията бил получен сигнал за паднало дърво на кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Панайот Хитов” в Русе.
Вторият сигнал бил подаден около 6,30 ч. Сутринта, пак чрез тел. 112. Информацията била за паднало дърво на пътя Русе – София в района на гр. Борово. И в двата случая спасителите реагирали незабавно като нарязали и отстранили падналите дървета.
http://ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=25244&mode=thread&order=0&thold=0

някак си ми става готино ,като знам че има такава служба и че може да се разчита на тоя номер 112
:D

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: телефон 112 - работи

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 07 сеп 2009 21:40

като си бил по шопско, да беше пратил една благодарствена телеграма на бат Бойко, че ги вкарва в пътя.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 07 сеп 2009 22:00

vw_golf_4_tdi написа:като си бил по шопско, да беше пратил една благодарствена телеграма на бат Бойко, че ги вкарва в пътя.

гнус ме е от политици колега,за 20 години хората държава от 0 вдигат...те мамата и разплакаха на нашата.Ама да не политизираме!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 07 сеп 2009 22:43

Аз мога да разкажа за случай, в който този телефон работи, но полза от това никаква.
Накратко, видяхме жена в безпомощно състояние да лежи в една полусъборена сграда, и половин час след обаждането още никой не беше дошъл - нито линейка, нито нищо. Спряхме най-накрая едни полицаи, които отидоха до най-близкото РПУ и изпратиха свои колеги. Добре, че се оказа, че е просто пияна, а нямаше нужда от истинска спешна медицинска помощ, защото :banghead: 40 минути никой не дойде. За дървета и спасяване на котки може и да вършат работа, но за спешни случаи ми се струва, че все още трябва да се звъни направо на съответната институция - Полиция, Пожарна, Бърза помощ.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 08 сеп 2009 9:22

vw_golf_4_tdi написа:като си бил по шопско, да беше пратил една благодарствена телеграма на бат Бойко, че ги вкарва в пътя.

Във кой път колега? Не разбрали че бате ти бойко каза че нов път в северна България няма да има само в южна щял да строи магистрали; а тая от Варна за Бургас ще я чакат децата ти след 2014 :banghead: .

И за да не съм офф прочетох новината за която колегата писа, направи ми впечетление защото щях да пътувам от там вчера.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 08 сеп 2009 12:25

И на мен онзи ден в Петък вечер ми стана готино за ПРЪВ ПЪТ от работата на системата на МВР. Пътувах от София към Монтана и преди Мездра има едно село Люти Дол. Няколко километра преди селото два много натоварени ТИР-а караха със около 40 км/час и направиха колона от около 20-30 автомобила. Покарах малко така и се изнервих, вдигнах телефона -> 166 -> "...добър ден има ли в този и този район някой патрул на Пътна полиция да отбие два много бавно движещи се камиона... ? " Обясних къде точно се намираме и след около 1 км (3-4 мин.) о, чудо(в което чудо в някоя нормалан държава не би имало нищо чудно де) Полиция отбива двата ТИР-а и пропуска колоната да премине :shock . За пръв път почуствах че полицаите могат наистина да контролират движението.

Върни се в “Пътеводител”